Kärcher mukaan parantamaan tenniksen olosuhteita

19.2.2021  |  10:21  |  Seurat

Isommissa tennishalleissa pölynpoistoon käytetään istualtaan ajettavia imulakaisukoneita. Talin Tenniskeskuksessa kentät ajetaan kolme kertaa viikossa. Kiinteistövastaava Jari Ramstedt esittelee konetta Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purholle.

Suomen Tennisliitto ja Kärcher ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on kehittää yhdessä lajin olosuhteita Suomessa. Kärcher on puhtausteknologian markkinajohtaja, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti innovatiivisista ja tehokkaista puhdistusratkaisuistaan.

Kuluvana vuonna yhteistyön kulmakivi on Tennisliiton järjestämä olosuhdeseminaari, jota Kärcherin myyntijohtaja Vappu Vanhala pitää erityisen hyvänä kanavana. Lue tarkemmin tulevasta olosuhdewebinaarista 15.4.2021 ja -seminaarista 10.-11.6.2021 täältä.

– Kärcherin puhdistusratkaisuja on käytössä monilla halleilla. Referenssilistalta löytyy niin muutaman kentän paikkoja kuin isoja tenniskeskuksia, jossa kentät siivotaan istualtaan ajettavilla koneilla monta kertaa viikossa. Tulevissa webinaarissa ja seminaarissa saamme entistä paremman keskusteluyhteyden alan toimijoihin. Pääsemme jakamaan parhaita käytäntöjä ja miettimään yhdessä uusia ratkaisuja nykyolosuhteiden kehittämiseksi.

Siivoustyö on työvoimavaltaista ja monet toistuvat liikkeet ovat todella kuluttavia. Liikuntapaikan käyttötarkoitusta vastaavilla laitteilla on vaikutusta sekä tehokkuuteen että työergonomiaa. Kärcherin tuoteasiantuntija Tuomas Tanner kertoo, että monissa sisäpelihalleissa ja liikuntakeskuksissa mietitään koneiden kapasiteettia ja investoinnin takaisinmaksuaikaa. Kaluston pitäisi olla myös sellaista, että se mahdollistaa siivouksen myös silloin, kun hallin käyttöasteet ovat korkeimmillaan,

Tennishalleissa erikoishaasteena on pallonukka. Sitä kertyy karkeilla pelialustoilla nopeasti silmin havaittava määrä, mikäli siivousrytmi ei ole tarpeeksi tiheä.

– Puhdas ja pölytön sisäilma on varmasti jokaisen liikuntapaikan laatumittareiden joukossa. Esimerkiksi pallonukka lähtee tehokkaalla imulakaisukoneella hyvin pois ja kenttien käyttöaste voidaan pitää korkeana, Tanner selvittää.

Ammattikäyttöön suunniteltujen siivouskoneiden tarjonta kattaa hyvin pienet tennishallit ja suuremmat kohteet. Niiden siivousjälki peittoaa manuaalisen työn kirkkaasti ja säästynyt työaika voidaan käyttää tuottavampiin tehtäviin. Laitteiden komponentit on suunniteltu niin, että ne kestävät väsymättä intensiivistä käyttöä. Toimiva varaosahuolto ja huoltopalveluiden saatavuus ovat oleellinen osa elinkaaren hallintaa.

– Oikean kokoinen laite löytyy kokeilemalla. Laitteiden avainominaisuudet ovat työleveys ja ajonopeus. Näiden avulla voidaan nopeasti laskea, kauanko yhden kentän siivoaminen kyseisellä laitteella kestää. Kun investointia verrataan työtunnin hintaan, niin hankinnalle saadaan nopeasti laskettua takaisinmaksuaika, Tuomas Tanner kertoo.

Kärcherin ammattilaisille tarkoitettuihin puhdistusratkaisuihin voi tutustua osoitteessa: karcher.fi/professional. Sivustolle tulossa myös oma osio tennishallien olosuhteisiin liittyen. Sivustolla on esillä koko Suomen kattava Kärcher-jälleenmyyjäverkosto, joka palvelee tennishalleja kaikissa puhdistusasioissa.

 

Laitteiden myynti ja koulutus: Tuoteasiantuntija Tuomas Tanner (puh. 09 6899 7791, tuomas.tanner(at)karcher.fi)
Laitteiden huolto ja tekninen tuki: 09 6899 7710 / info(at)karcher.fi

Teksti: Juho Mäyry

Jaa:

Seuraava uutinen: Unisport pinnoitti Vierumäen… →