Tursunov IPP Openin voittoon

24.11.2008  |  08:00

Sijoittamattomat Kubot ja Marach voittivat nelinpelin

IPP Openin, 125.000$+H ATP Challenger-turnauksen, kaksinpelin voittajaksi nousi kisan ykkössijoitettu, villillä kortilla pääsarjaan päässyt 25-vuotias Dimitri Tursunov.
Tursunov voitti loppuottelussa Slovakian Karol Beckin luvuin 6-4, 6-3. Kaliforniassa asuva venäläinen paransi otteitaan kierros kierrokselta, mutta oli puolivälierissä kuilun partaalla, kun Saksan Tobias Kamkella oli ottelupallo toisessa erässä.
Sanavalmis Tursunov riemuitsi turnausvoitostaan, sillä loppukausi ei hänen osaltaan ole mennyt toivotulla tavalla. Myös olkapäävamma rassasi. Voitto Helsingissä toi Tursunoville niin paljon pistetitä, että hän nosti ATP-rankinginsa sijalle 22.
-Kun pääsin kauden loppuun 25 parhaan joukkoon, tienaan erilaisten sopimusten kautta bonusrahoja ainakin 60.000$, kertoi Tursunov, joka voitti kisassa palkintorahaa 15.300€.
Helsingistä Tursunov palasi kotiin Sacramentoon.
-Viikoksi pistän mailan sivuun, mutta juoksen kuitenkin lenkkejä ja pidän kunnostani huolta. Aloitan ensi kauden Dohasta, ulkokentiltä, ja tennistreenit on siitä syystä vedettävä ulkokentillä.
Tursunovin toinen koti on Moskovassa, jossa hänenkin kaltaisellaan tennistähdellä on vaikeuksia päästä sisäkentille, joista on pula ja pulasta johtuen tunti voi maksaa jopa 100$.

Kubot/Marach nelinpelin voittoon

Tie-breakit olivat kova sana IPP Openin nelinpelin loppuottelussa. Turnauksen voitti ottelutie-breakissa sijoittamaton pari Lukasz Kubot Puola/Oliver Marach Itävalta. Loppuottelussa pari kohtasi kakkossijoitetut USA:n Eric Butoracin ja Kroatian Lovro Zovkon. Kubot ja Marach voittivat ensimmäisen erän tie-breakin 7-2, Butorac/Zovko toisen erän 9-7. Ottelutie-breakissa Kubot ja Marach pelasivat tarkemmin ja veivät sen luvuin 10-6.
IPP Open järjestetään myös ensi vuonna. Kisan palkintosumma on sama 125.000$ ja pelaajat saavat ylläpidon (=hospitality). Tennisässämme Jarkko Nieminen, joka eteni välieriin, on myös luvannut osallistua vuoden 2009 kisaan.

Seuraava uutinen: Espanja voitti Davis… →