Espanja voitti Davis Cup

24.11.2008  |  09:00

Argentiinan tappio 1-3

Espanja murskasi Argentiinan haaveet ensimmäisestä Davis Cupin voitosta sen kotikentällä Mar del Platassa viikonloppuna.
Sunnuntain otteluihin lähdettiin Espanjan 2-1 johdossa. Kapteeni Emilio Sanchez ja Alberto Mancini vaihtoivat tuoreen miehet ykkösten otteluun: Espanjan David Ferrerin sijalla pelasi Fernando Verdasco ja Argentiina Juan Martin del Potron tilalla Jose Acasuso.
-Kun kerroin Ferrerille, ettei hän pelaa sunnuntaina, hän otti sen hyvin, kertoi kapteeni Sanchez. –Hän lupasi heti antaa kaiken tukensa ja apunsa Verdascolle.
Ottelusta kehittyi viisieräinen trilleri, jota Acasuso johti kotiyleisön riemuksi erin 2-1, mutta joutui sitten taipumaan Verdascolle. Verdasco päätti viidennessä erässä juoksettaa väsynyttä Acasusoa ja niin voittolukemat kirjattiin 6-3, 6-7(3), 4-6, 6-3, 6-1. Ottelu kesti kolme ja puoli tuntia.
Espanjan mentyä tavoittamattomaan 3-1 johtoon jätettiin kakkosten kaksinpeli pelaamatta.

Suuri pettymys
Kotikenttäedun saanut Argentiina oli DC-finaalin voittajasuosikki siitä lähtien, kun Rafael Nadal ilmoitti, ettei ole Espanjan joukkueessa. Pettymys oli valtava, kun joukkueella oli muistissa vielä kahden vuoden takainen finaalitappio Venäjälle.
Kun Argentiina kohtaa 6.-8.3. Davis Cupin 2009 ensimmäisellä kierroksella kotikentällä Hollannin, Alberto Mancini ei enää ole joukkueen kapteenina. Espanja saa avausvastustajakseen kotikentälleen Serbian. Seuraavien neljän kuukauden ajan Espanja on kuitenkin Davis Cup-voittaja, kolmannen kerran maan tennishistoriassa.

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-karsinnat Turussa… →