Tulevaisuuden tähdet maailmalla – ennakko 15/17

10.4.2017  |  00:00

Oona Orpana pelaa tällä viikolla Bulgarian ITF Juniors -turnauksessa. Kuva: Heidi Koivunen.

Suomalaisen tenniksen suuria tulevaisuuden lupauksia on pääsiäisviikolla pelaamassa Euroopan kentillä. Edustusta nähdään juniorien osalta niin Bulgariassa kuin Maltallakin. Myllypurossa puolestaan pelataan viikonloppuna Finnish Junior Tennis Tourin toinen osakilpailu.

Bulgarian Haskovossa pelataan tällä viikolla Kenana Cup 2017, joka on ITF:n 2. kategorian Juniors -turnaus. Massalla pelattavassa kilpailussa nähdään suomalaisen junioritenniksen huippuja sekä tyttöjen että poikien sarjoissa.

Poikien puolella nuorta suomalaista tennisosaamista edustaa tulevaisuuden suuriin nimiin lukeutuva Otto Virtanen. Helmikuun lopussa Kaarinassa pelatun ÅLK Open -turnauksen voittanut tennislupaus on tällä kaudella osoittanut erinomaisia otteita kilpailusta toiseen. Virtanen, 15, aloittaa urakkansa keskiviikkona, kun varsinainen turnaus karsintojen jälkeen käynnistyy.

Tyttöjen sarjassa Bulgarian turnauksesta menestystä tavoittelevat suomalaisen naistenniksen tulevaisuuden tähdet Oona Orpana ja Ella Haavisto. Orpana, 16, pääsee suoraan mukaan turnauksen pääsarjaan ja pelannee ensimmäisen ottelunsa keskiviikkona. Haavisto, 15, puolestaan tavoittelee paikkaa pääsarjaan karsintojen kautta. Ensimmäisellä kierroksella verkon toiselle puolelle asettuu Kanadan Maria Tanasescu. Kamppailu on ohjelmassa maanantaina.

Kenana Cup 2017: http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100038640

Ronit metsästävät voittoja Maltan ITF Juniors -kilpailussa

Viime viikolla 4. kategorian ITF Juniors -turnaukseen Maltalla osallistuneet Roni Hietaranta ja Roni Rikkonen jatkavat pelejään saarivaltion kovilla kentillä myös tällä viikolla. Kyseessä on San Michel International Tournament, joka on ITF Juniors -sarjan 5. kategorian kilpailu.

Rikkonen on sijoitettu kaaviossa 12:nneksi ja pääsee näin suoraan pääsarjan toiselle kierrokselle. Rikkosen avausvastustaja tulee olemaan voittaja Irlannin Neil O’Connorin ja villillä kortilla mukaan turnaukseen päässeen Maltan Liam Delicatan välisestä ottelusta.

Roni Hietaranta puolestaan kohtaa kilpailun ensimmäisellä kierroksella sveitsiläisen Maurus Malgiarittan, joka selvitti kolmiosaisen karsinnan kautta tiensä turnauksen pääsarjaan. Ottelun voittajalle on toisella kierroksella luvassa kova haaste, sillä vastaan tulee kaavion ykköseksi sijoitettu tšekkiläinen Martin Bugaj. Hietarannan ja Malgiarittan ottelu pelataan tänään maanantaina.

Turnauksen sivut: http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100038852

Finnish Junior Tennis Tour jatkuu Myllypurossa

Korkeatasoista kotimaista junioritennistä on pääsiäisenä tarjolla myös Myllypuron Smash Centerissä, jossa pelataan Finnish Junior Tennis Tourin toinen osakilpailu. Helmikuun alussa Kotkassa pelatun ensimmäisen osakilpailun voittaja poikien sarjassa oli tällä viikolla Bulgariassa pelaava Otto Virtanen. Tytöissä avauskilpailun vahvin oli Peppi Ramstedt, joka on mukana myös Myllypuron osakilpailussa.

Tiedot kilpailusta: http://tennisassa.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=7&VID=default&SID=115927663791660&A=open%3akj%3akilpailu_detail%3a3093&S=1&C=32342

Jaa:

Seuraava uutinen: Tykkimäki Tourilla upea… →