Davis Cup: Suomi 3-2-voittoon Madagaskarista

9.4.2017  |  17:53

  

Suomi voitti Madagaskarin 3-2 Davis Cupin Euroopan/Afrikan lohkon toisen ryhmän putoamiskarsinnassa. Näin ollen Suomi jatkaa ensi vuonna toisessa ryhmässä.

Harri Heliövaara voitti viidennen ja ratkaisevan ottelun Madagaskarin Lucas Andriamasilalaoa vastaan 6-2, 6-1, 6-1.

– Sain Kimiltä (kapteeni Kim Tiilikainen) luottamuksen pelata ja näytin, että minuun voi luottaa. Tiesin olevani kovassa kunnossa, Heliövaara kommentoi.

– Harri käsittelee paineet erittäin hyvin ja pelasi eilen tosi hyvätasoista nelinpeliä. Vaikka hänellä ei olisi ollut hyvä päivä, hän olisi hoitanut matsin kotiin, Tiilikainen kiittelee.

Suomen Patrik Niklas-Salminen taipui sunnuntain ensimmäisessä ottelussa Madagaskarin Antso Rakotondramangalle 3-6, 5-7, 6-7 (3-7). Rakotondramanga jatkoi perjantaisia lennokkaita otteitaan.

– Ihan ok matsi oli minulta, en pelannut huonosti. Tiesin jo perjantaina, kun Rakotondramanga pelasi Eeroa (Vasa) vastaan, ettei tule olemaan helppoa. Syötimme molemmat hyvin, vastustaja uskomattoman tarkasti, Niklas-Salminen kommentoi.

Suomen joukkueessa pelasivat Niklas-Salminen, Vasa, Heliövaara ja Henri Kontinen. Suomen loistavasta yhteishengestä kertoo se, että entinen kaksinpeliässä Jarkko Nieminen ja Georgia-maaottelussa mukana ollut Emil Ruusuvuori olivat kannustamassa kavereitaan joukkueen penkillä koko viikonlopun ajan. Sitoutumisen osoitus on myös se, että ATP-rankingin kaksin- tai nelinpelin hallitseva ykkönen ei ole koskaan aiemmin edustanut maataan Davis Cupin toisessa ryhmässä. Kontinen teki siis näin Davis Cup -historiaa.

– Kiitos pelaajillemme, Hangon kaupungille, Hangon Tenniskerholle, Hangon Satama Oy:lle sekä muille yhteistyökumppaneillemme, jotka mahdollistivat tämän upean tapahtuman. Otteluissa oli katsojia kaikkiaan 1 500, ja kouluvierailuidemme yhteydessä kaikilla Hangon lapsilla esikouluikäisistä lukiolaisiin oli mahdollisuus tutustua tennikseen, Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho kertoo.

 

Tulokset: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie.aspx?id=M-DC-2017-G2-EPA-REL-MAD-FIN-01 

 

Kuvat: Ville Vuorinen/Tennisliitto

Jaa:

Seuraava uutinen: Tulevaisuuden tähdet maailmalla… →