Tennisliigan runkosarja huipentuu lauantaina

26.1.2018  |  09:30  |  Ennakot

Grani Tennistä (GT) edustava Verneri Tuomi. Tuomi osallistuu myös 24.-26.1. järjestettävälle Davis Cup valmistautumisleirille kapteeni Jarkko Niemisen kutsumana.

Tennisliigan runkosarja on edennyt päätöskierrokseen sekä miehissä että naisissa.

Kierros starttaa lauantaina 27.1. kello 17.00. Miehissä viime Tennisliigakierroksen jälkeen sarjataulukon kuuden kärjen muodostavat HVS, HLK, TaTS, Smash, Smash-Kotka ja Sata-Tennis. HVS on selvässä johdossa 28 pisteellä, mutta muut joukkueet muutaman pisteen sisällä. Kärkikolmikosta HLK:lla on koossa 23 pistettä ja TaTS:lla 22 pistettä.

Myös naisissa HVS pitää kärkipaikkaa 15 pisteellä. Toisena oleva TaTS on saanut kasaan 13 ja kolmantena oleva ÅLK 10 pistettä.

− Pitkä kausi on takana ja joukkueet ovat odottavissa tunnelmissa mitä tuleman pitää. Lauantai-iltana ratkeaa ketkä etenevät suoraan välieriin ja ketkä karsivat semifinaalipaikoista ja keiden vuorossa on pudota liigasta, kommentoi Tennisliiton tapahtuma- ja hallintopäällikkö Roope Kailaheimo.

Miehissä kaksi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta etenevät suoraan välieriin. Sijoille 3−6 pelanneet karsivat jäljelle jääneistä kahdesta välieräpaikasta. Naisissa taas neljä parasta runkosarjan joukkuetta selviytyvät suoraan semifinaaleihin.

Runkosarjan yksi suurimmista yllätyksistä on ollut miehissä ennakkoon kärkikamppailuihin povatun Grani Tenniksen vaikeudet. Viime vuonna pronssia saavuttanut joukkue taistelee nyt putoamisuhkaa vastaan.

Naisissa huomattavaa on ollut liigan tasaisuus. Viimeisellä kierroksella voi tapahtua paljon.

Tällä kaudella on tehty myös eräänlaista historiaa. Tennisliiga on saanut paljon näkyvyyttä kansainvälisten tähtien kautta.

Henri Kontisen ja John Peersin ottelu Talissa toi liigan yleisöennätyksen, 1500 katsojaa. Hienoa oli myös Jarkko Niemisen paluu tennisliigaympyröihin kotiseurassaan, Kailaheimo nosti esiin maailmantähtien osallistumista kotimaan liigaan.

Naisissa myös naisten Fed Cup -joukkueen kapteeni Emma Laine on ollut mukana HVS:n riveissä.

Häntäpään joukkueet taistelevat, etteivät joutuisi putoamiskarsintaan, joka käydään 16.-18.3. Kaksi vähiten pisteitä saanutta joukkuetta miehissä ja naisissa kohtaavat siellä ykkösdivisioonien kärkiseurat. Joukkueista kaksi parasta säilyy tai nousee liigaan ja kaksi putoaa 1. divariin.

Seuraa lauantaina 27.1. ainakin näitä:

  • Miehissä otteluparit HLK-VarTe ja TaTs-TVS ovat mielenkiintoiset, sillä nämä joukkueet käyvät tiukinta taistelua runkosarjan halutusta kakkossijasta.
  • Naisissa jännitetään tasaisessa sarjassa ketkä sijoittuvat neljän parhaan joukkoon. Neljänteen sijaan on peräti viidellä vielä teoreettinen mahdollisuus.
  • Naisissa ratkaistaan paikalliskamppailussa Turun vahvin, kun ÅLK kohtaa TVS:n.

Seuraa Tennisliigaa sivuilla www.tennisliiga.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup valmistautumisleiri… →