Suomelta rautainen ja iskukykyinen joukkue Davis Cupiin

25.1.2018  |  12:10  |  Ennakot

Henri Kontinen, kuvaaja: Jesse Väänänen

Kontinen ja Ruusuvuori mukana, Virtanen uutena tulokkaana.

Cinia Davis Cup Teamin kapteeni Jarkko Nieminen on valinnut viisi pelaajaa vieraskoitokseen Tunisiaa vastaan. Joukkueessa pelaavat Henri Kontinen, Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen. Joukkue matkaa Tunisiaan valmistautumaan kaksipäiväiseen koitokseen tulevana maanantaina. Cinia Davis Cup Team Finland pelaa Euroopan/Afrikan lohkon toisessa ryhmässä ensimmäisellä kierroksella Tunisiaa vastaan vieraissa 3.-4. helmikuuta.

– Odotan tosi innokkaana Davis Cupiin lähtöä, mennään taistelemaan vieras kentälle. Joukkue on todella rautainen. Siinä on kokemusta ja kehittyviä nuoria pelaajia ja yksi uusi tulokas Otto Virtanen, kapteeni Nieminen toteaa.

– Joukkue on jo nyt iskukykyinen, mutta parhaat päivät ovat vielä edessä, koska kaikki ovat sen verran nuoria pelaajia.

Jarkko Nieminen kokosi uudenlaisen valmistautumisleirin Talin Tenniskeskukseen viikko ennen varsinaista koitosta. Nieminen haluaa nostaa joukkuehenkeä.

– Davis Cup on harvoja mahdollisuuksia tennispelaajalle kokea joukkuehenkeä ja pelata joukkueelle. Se on myös hetki, jolloin vielä konkreettisemmin pelataan omalle maalle, Nieminen hehkuttaa.

Nieminen kutsui leirille mukaan pelaajia myös joukkueen ulkopuolelta. Mukana leirillä paraikaa ovat Masi Sarpola, Hermanni Tiainen, Roni Rikkonen, Ville-Petteri Ahti, Verneri Tuomi. Toisena valmentajana leirillä toimii Veli Paloheimo. Joukkueen pelaajista leirille mukaan ehtivät Harri Heliövaara, Henri Kontinen ja Emil Ruusuvuori.  Sen sijaan Otto Virtanen osallistuu leiriviikolla Ukrainassa Donetsk City Cupiin ja Patrik-Niklas Salminen puolestaan avasi kansainvälisen kilpailukautensa Turkin ITF Futures turnauksessa Antalyassa. Niklas-Salminen on selvittänyt tiensä karsinnoista pääsarjaan.

Suomen joukkue saa vastaansa kovan Tunisian joukkueen, jonka johtotähtenä nähdään Malek Jaziri. Jarkko Nieminen on jo ollut yhteydessä Tunisian ykköstykkiin, sillä hän on Niemisen vanhoja treenikavereita. Jaziri on tällä hetkellä maailman rankingissa sijalla 100.

– Kysyin esimerkiksi ruokapaikkoja ja ihan käytännön asioita. Tiedän hyvin Malekin pelityylin, joten siihen ei enää tarvitse paneutua. Muu joukkue onkin tuntemattomampi ja ensi viikolla tutustun pelaajien tyyleihin parempi, Nieminen valotti.

Davis Cupin sivut

 

Kuvat: Jesse Väänänen

Teksti: Helena Collin

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliigan runkosarja huipentuu… →