Tennisliiga huipentuu herkullisiin finaaleihin

20.3.2015  |  14:59

Norpe Tennisliigan kausi 2014–2015 on ollut monella tavalla todella onnistunut, ja voidaan puhua jopa kaikkien aikojen liigakaudesta. Taso on ollut sekä miesten että naisten sarjoissa kova. Yksittäisinä pelaajina esille nousevat ATP-listalla 250 joukossa olevat Henri Laaksonen ja Jürgen Zopp. Eikä Suomen Davis Cup -pelaajia Micke Kontista ja Henrik Sillanpäätä sovi unohtaa. Naisten puolella ilahduttavaa on ollut erityisesti uusien joukkueiden esiin nousu. Molemmat puolivälierät päättyivät alemman alkulohkon joukkueen voittoon. Näyttääkin siltä, että tällä hetkellä naisten liigassa taso riittäisi taas siihen, että joukkueita ei jaettaisi eri alkulohkoihin.

Pelin tason lisäksi kentän laidalla on tehty hienoa työtä. Ottelutapahtumista on pystytty kehittämään yleisölle entistä mielenkiintoisempia ja monet joukkueet ovat saaneet hyvin paikallista medianäkyvyyttä. Parina esimerkkinä voidaan mainita Grani Tennis ja Smash-Kotka. Miesten liigassa hyviä satsauksia tehnyt GT on ollut sekä pelillisesti että järjestelyiden puolesta ehdotonta eliittiä. Otteluissa on mm. ollut pallopojat ja linjatuomarit. Miesten kausi saakin hienon huipentuman lauantain finaalissa Kauniaisissa.

Kotkassa on puolestaan noussut tennisbuumi sekä naisten että miesten menestyksen ympärille. Viime kauden päätteeksi karsimaan joutunut naisten joukkue pelasi tällä kaudella erinomaisesti ja palkinnoksi tulivat pronssimitalit. Miesten joukkueen nousukiito on ollut huimaa. Se on noussut neljässä vuodessa sarjataso per vuosi vauhdilla 4-divarista liigaan ja sai tällä kaudella nousijajoukkueena pronssia. Joukkueita on tukenut kauden aikana hieno faniporukka ja esimerkiksi semifinaalissa Kauniaisissa kotkalaiset fanit tukivat esimerkillisesti ja myös vastustajaa kunnioittaen omia suosikkejaan. Tällä kaudella finaalipaikka jäi erän päähän, joten nälkää riittää varmasti tulevillekin kausille.

Aloitus kello 14 

Finaaleista on lupa odottaa herkullisia. Esimakua saatiin jo viime lauantain trillereiksi muodostuneissa välierissä. Sekä miesten että naisten finaalit pelataan klo 14 alkaen. Naisten ottelu Smash-TaTS pelataan Finland Tennis Clubilla ja miesten ottelu GT-TaTS Freedom Fund Arenalla.

Naisten finaali on jo klassikoksi muodostunut Smashin ja TaTS:n kohtaaminen. Joukkueet ovat pelanneet vastakkain liigan finaalissa edelliset neljä vuotta. Smash on voittanut ne kaikki. Smashillä kultaputki on vielä yhtä vuotta pitempi eli viiden kauden mittainen. Joukkue on edellisen kerran jäänyt finaalin ulkopuolelle kaudella 2008–2009.

Viime kauden finaali oli äärimmäisen tasainen. Siinä pelattiin kolme ottelua, jotka kaikki venyivät kolmeen erään. Tämän kauden runkosarjassa joukkueet kohtasivat kaksi kertaa. Smash voitti molemmat keskinäiset ottelut, mutta kumpikin ratkesi vasta nelinpelissä helsinkiläisten 2-1 voittoon. Ennakkoasetelmat ovat siis todella tasaiset.

Miesten finaalin joukkueet omaavat melko erilaiset lähtökohdat. Kotijoukkue Grani Tennis voitti suvereenisti runkosarjan, eikä ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan. Sille finaalipaikka on kuitenkin liigassa ensimmäinen. Tamperelaiset sen sijaan puolustavat mestaruutta ja ovat tottuneet menestymään tennisliigassa. TaTS:lle runkosarja oli vaikea ja se selvitti vasta viimeisenä joukkueena tiensä pudotuspeleihin. Runkosarjan kohtaamisessa GT oli tyly isäntä ja vei voiton puhtaasti 4-0.

Miesten finaalijoukkueet eivät sinänsä yllätä, sillä molemmilla on sekä laaja materiaali että aivan huipputason kärkipelaajia. Edellä mainitut Laaksonen, Zopp, Kontinen ja Sillanpää löytyvät näiden kahden joukkueen vahvuudesta. Lisäksi voidaan mainita GT:n joukkueessa erinomaisesti esiintyneet Jaan Fredrik Brunken ja Panu Virtanen sekä TaTS:n liigaikoni Lauri Kiiski. Pelaavat kokoonpanot julkaistaan perjantaina ja vasta sen jälkeen voidaan spekuloida ennakkosuosikkia. Varmaa on vain se, että Kauniaisissa nähdään erittäin tasokasta ja laadukasta tennisviihdettä, josta ei tunnelmaa puutu.

Tulevana viikonloppuna pelataan myös tennisliigan karsinnat. Miesten sarjan kaksi viimeistä eli Karjalan Tennis ja Valko-Pallo saavat kovan vastuksen ykkösdivarin voittaneista Sata-Tenniksestä ja Break Pointista. Laajasalossa pelattavissa karsinnoissa nähtäneen mm. Harri Heliövaara ja Juho Paukku. Naisten karsintoihin joutuivat liigasta Espoon Verkkopalloseura ja Grön-Vita Lawntennis Klubben. Vastaansa he saavat ykkösdivarista Grani Tenniksen ja Seinäjoen Tennisseura. Naisten karsinnat pelataan Freedom Fund Arenalla. Sekä miesten että naisten karsinnat pelataan siten, että kaikki joukkueet pelaavat vastakkain ja kaksi parasta etenee kauden 2015–2016 Norpe Tennisliigaan.

Molemmat finaaliottelut näytetään suorina netissä osoitteessa www.tennisliiga.fi. 

Miesten finaali 21.3.2015 klo 14.00 Freedom Fund Arena GT-TaTS
Naisten finaali 21.3.2015 klo 14.00 Finland Tennis Club Smash-TaTS
Miesten liigakarsinnat 20.–22.3.2015 Laajasalon palloiluhallit
Naisten liigakarsinnat 20.–22.3.2015 Freedom Fund Arena

Jaa:

Seuraava uutinen: Grani Tennis ja… →