Tali saa oman ITF-senioriturnauksensa heinäkuussa 2015

17.3.2015  |  21:26

 

Talin Tenniskeskuksessa järjestetään uusi Kansainvälisen Tennisliiton, ITF:n (International Tennis Federation) hyväksymä Senior Tourin tenniskilpailu heinäkuun 23.-27. välisenä aikana. Kisa ajoittuu sopivasti juuriHangon perinteistä senioriturnausta (27.7.-1.8.2015) edeltävälle viikolle.

Hankkeen puuhamiehinä ja pääjärjestäjinä yhdessä Talin tenniskeskuksen kanssa toimivat Suomen ensimmäinen tennisammattilainen ja entinen Suomen Davis Cup -kapteeni Leo Palin sekä Riku Helminen.

– Arvostamme Talin joustavaa suhtautumista ja suurta mielenkiintoa tätä kisaa kohtaan. Talin Tenniskeskus tarjoaa loistavan näyttämön Helsinki Midnight Sun Senior Open –turnaukselle, hehkuttavat Palin ja Helminen. 

– Ajatus kisan järjestämiseksi kypsyi talven seniorien SM-kisojen aikana, jolloin saimme kuulla, että useat tennisseniorit kaipaavat Suomeen lisää kansainvälisiä kilpailuja.

– Sen lisäksi, että tämä turnaus lisää Talin tunnettuutta Pohjoismaiden suurimpana tennispyhättönä, se myös toimii erinomaisena harjoituksena kesäkuussa 2016 järjestettäviä seniorien MM-kisoja ajatellen, Talin Tenniskeskuksen toimitusjohtaja Pekka Mäkelä sanoo.

Helsinki Midnight Sun Senior Open -kisasta on tarkoitus tehdä perinne ja saada se mahdollisimman pian Hangon tasolle, korkeampaan ITF-kategoriaan. Ensimmäisenä vuonna pelataan kategoriassa 5. 

Osallistumismaksu 65 € sisältää osallistumisen kaksinpelin lisäksi nelinpeliin/sekanelinpeliin sekä players’ partyyn. Kisa pelataan massakentillä ja sateen sattuessa sisällä.

 

Myös Suomen Tennisliitossa ja Suomen Senioritennis ry:ssä aloite nähdään erittäin positiivisena lisänä suomalaisessa kilpatennistoiminnassa.

– Tuemme mielellämme kaikkea tämän suuntaista toimintaa, jolla kehitetään ja markkinoidaan suomalaista tennistä kotimaassa ja ulkomailla, sanovat Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho ja Suomen Senioritennis ry:n puheenjohtaja Seppo Nurmi.

Kilpailu on nyt ITF:n kilpailukalenterissa, ja sarjat ovat samat sekä miehille että naisille kuin seuraavalla viikolla pelattavassa Scandinavian EB Championships by Mandatum Life -kisassa Hangossa. Kimmen Berner, Hangon kisan perustaja ja vastaava järjestäjä, on iloinen uudesta kisasta:

– Helsinki Midnight Sun Senior Open on hieno lisä kilpailukalenteriin ja tukee positiivisella tavalla myös Hangon kisaa.

Kaikki pelaajat, jotka aikovat ottaa osaa Helsinki Midnight Sun Senior Openiin, voivat lisätä kuviaan ja tarinoitaan omalta tennisuraltaan kisan Facebook-sivustolleFacebookissa voi myös seurata muun muassa kisajärjestelyiden etenemistä, saada tietoa ilmoittautuneista pelaajista sekä sponsoreista ja pysyä ajan tasalla muista mielenkiintoisista tennisuutisista.

 

Lisätietoja: Leo Palin, leo.palin@gmail.com ja Riku Helminen riku.helminen@gmail.com

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliiga huipentuu herkullisiin… →