Grani Tennis ja Tampereen Tennisseura juhlivat Norpe Tennisliigan voittoa

21.3.2015  |  21:55

Miesten Norpe Tennisliiga huipentui finaaliin, jossa Grani Tennis lähti metsästämään ensimmäistä Suomen mestaruuttaan Tampereen Tennisseuraa vastaan. Ennakkoon oli odotettavissa tasainen finaali. GT hallitsi liigaa koko kauden ajan eikä se hävinnyt runkosarjassa yhtään ottelua. Hallitseva mestari TaTs puolestaan pelasi runkosarjassa ailahtelevasti.

Kotimainen huipputennis houkutteli Espoon Freedom Fund Arenalle runsaasti yleisöä, joka sai vielä pääsylipun hinnalla nauttia maittavan brunssin. Loistavaa markkinointia järjestäjiltä. Ottelua pystyi lisäksi seuraamaan netti-tv:n kautta suorana, joten myös kotisohvien yleisöä palveltiin hyvin.

Joukkueiden kapteenit olivat alkuhaastattelussa hieman erimielisiä ottelun lopputuloksesta, mutta ennakoivat tasaista ottelua.

– Kaikki kolme kaksinpeliä tulevat olemaan todella tasaisia ja ottelut voivat kääntyä ihan miten tahansa. Nelinpeleillä tullaan tänään ratkaisemaan voittaja, Jürgen Zoppin kovuutta ennakkoon pohdiskellut tamperelaisten Lauri Kiiski sanoi.

GT:n Zopp pelasi todellakin hyvin, ja Kiiski oli ottelussa vailla mahdollisuuksia. Zopp voitti ensimmäisen erän 6-4 ottamalla syötönmurron heti ottelun alussa. Kiiski taisteli vielä hyvin ensimmäisen erän loput pelit, mutta toisessa erässä Zopp meni menojaan ja voitti erän 6-2.

Toisella kentällä kohtasivat kaksinpelien kakkoset, Granin Panu Virtanen ja TaTSin Joel Popov. Ensimmäinen erä meni Popovin komennossa, eikä Virtanen näyttänyt pysyvän tahdissa mukana. Erä Popoville helposti 6-3. Toisessa erässä Virtanen kuitenkin osoitti olevansa pelimies parhaasta päästä ja hän sai Popovin ilmeeseen tuskaa. Virtasen lyönnit löysivät hyvin perille ja hän voitti erän 6-2. Kolmas erä eteni tasaisena ja peli muuttui hieman hermostuneemmaksi. Popov piti päänsä paremmin kylmänä vieden erän lopulta 10-8.

– Kolmannessa erässä peli oli aika tasaista tilanteeseen 6-6 asti ja sain syötettyä sitten pariin tärkeään pisteeseen hyvän syötön. Panu ei ihan onnistunut lopussa, siihen se sitten ratkesi, iloitsi Popov.

Kaksinpelien kolmoset ratkaisivat, kumpi joukkueista lähtee johdossa nelinpeleihin. Granin Patrik Niklas-Salminen, joka oli vasta edellisenä päivänä palannut Suomeen Etelä-Amerikasta, kohtasi tamperelaisen Tero Vilenin. Ottelu oli tasainen, mutta silti Niklas-Salmisen hallussa hyvin. Hän ei antanut Vilenin tulla otteluun mukaan missään vaiheessa tietoisena siitä, että kokenut Vilen saattaa kääntää pelin, jos hänelle annetaan edes hieman siimaa. Niklas-Salminen voitti ottelun 6-4, 6-4.

Finaalin ratkaisu nähtiin nelinpelissä Zopp/Niklas-Salminen–Kiiski/Kivijärvi. Ottelu tarjosi yleisölle hyvää nelinpeliviihdettä ja palkinnoksi pelaajat saivat raikuvia suosionosoituksia loistavista suorituksistaan. Zopp/Niklas-Salminen kaksikko kuitenkin hallitsi tärkeimmät pallot paremmin ja vei ottelun 6-4, 6-3.

Grani Tennis–Tampereen Tennisseura 3-1. Grani voitti Suomen mestaruuden ja TaTS sai hopeaa.

GT – TaTS 3-1

Jurgen Zopp – Lauri Kiiski 6-4,6-2

Panu Virtanen – Joel Popov 3-6,6-2,8-10

Patrik Niklas-Salminen – Tero Vilen 6-4,6-4

Jurgen Zopp, Patrik Niklas-Salminen – Lauri Kiiski, Timi Kivijärvi 6-4,6-3

Tampereen Tennisseura matkusti naisten finaaliin Smashin vieraaksi Helsinkiin. Tamperelaisten yhteiskuljetuksella Myllypuroon saapui runsaslukuinen kannustajajoukko, joka jaksoi kirittää omansa Tennisliigan voittoon.

Erityisesti Ella Leivon rohkea ja aktiivinen peli kuului tamperelaisten voiton avaimiin. Tanja Tuomi pelasi puolestaan vahvasti erityisesti ratkaisuhetkillä. Voittajan vaihtuminen monen vuoden jälkeen oli piristävää vaihtelua.

Naisten finaali oli hyvätasoisten pelaajien hyvätasoista kilpailua. Siksi olisikin mukavaa, mikäli myös katsojat ja seurat panostaisivat aiempaa enemmän naisten ottelutapahtumiin.

TaTS – Smash 2-0