Tennisgaalan Vuoden parhaat 2015 ja muut palkitut

14.11.2015  |  11:26

 

 

Vuoden miespelaaja  JARKKO NIEMINEN

Tämä miespelaaja aloitti vuoden 2015 etenemällä Australian avoimissa kolmannelle kierrokselle. Helmikuussa hän voitti ensimmäisellä Etelä-Amerikan turneellaan Buenos Airesissa nelinpelin, ja maaliskuussa tämä sisukas suomalainen sinetöi Suomen Davis Cup -voiton Monacosta. Ranskan avointen ensimmäisellä kierroksella hän haastoi rohkeasti maailman ykköspelaaja Novak Djokovicin. Wimbledonissa tämä pelaaja kaatoi entisen maailman ykkösen Lleyton Hewittin. Davis Cupissa Portugalissa hän oli Suomen kantavia voimia.

Vuoden naispelaaja PIIA SUOMALAINEN

Tämä naispelaaja on edennyt kauden aikana kolmesti välieriin: eksoottisilla kilpailumatkoilla Bangkokissa ja Azoreilla sekä kotimaan ITF 10 000 -kilpailussa Savitaipaleella. Hän on vuodesta toiseen iloinen sinivalkoinen pelaaja maailmalla.


Vuoden poikajuniori
PATRIK NIKLAS-SALMINEN

Ensin tämä nuori pelaaja voitti kakkostason ITF Junior -kilpailut Makedoniassa ja Bulgariassa, sitten nelinpelissä A-tason kisan Italiassa. Hän debytoi grand slameissa osallistumalla Ranskan avointen poikien turnaukseen ja teki varsinaisen läpimurtonsa Wimbledonissa. Viimeistään edettyään ruoholla kaksinpelin välieriin ja nelinpelin puolivälieriin, tämän tamperelaisen nimi oli kaikkien huulilla. Tampere Openissa hän pelasi ensi kertaa ATP Challenger -tasolla ja eteni heti Harri Heliövaaran parina nelinpelin finaaliin.

 

Vuoden tyttöjuniori OONA ORPANA

Tämä lupaava nuori pelaaja ylsi alle 14-vuotiaiden EM-kisoissa puolivälieriin, pelasi Ruotsissa ykköskategorian kilpailun finaalissa ja voitti alle 21-vuotiaiden Suomen mestaruuden. Vahva kausi katkesi valitettavaan loukkaantumiseen, mutta uskomme, että tämä lahjakkuus palaa entistä sinnikkäämpänä pian kilpakentille.

Vuoden kansallinen miespelaaja VERNERI TUOMI
Tämä miespelaaja on urakoinut kansallisilla kentillä ahkerasti. Syyskuun alkuun mennessä hän oli pelannut tällä kaudella jo 43 ottelua. Hän on Finnish Tourin pisteissä toisena ja oli kesällä mukana SM-liigacupissa.

Vuoden kansallinen naispelaaja TANJA TUOMI
Tämä naispelaaja on ylivoimaisessa johdossa Finnish Junior Tennis Tourilla ja toisena Finnish Tourilla. Hän on ahkeroinut Norpe Tennisliigassa kullan arvoisesti ja SM-liigacupista tuomisina oli hopea.

Vuoden ansioitunut seniori JORMA KANGAS, KeuTS
M80-sarjan tuplamestari kaksinpeleissä – aikamoinen saavutus. Tämä senioripelaaja on voittanut viime vuosina useita SM-kultamitaleita superseniorisarjoissa. Kotiseudullaan Keuruulla hän on kehittänyt tennisolosuhteita merkittävästi omalla panoksellaan.

Vuoden naissenioripelaaja MARI-LIIS PARMAS, TaTS
Tämän naissenioripelaajan kotiintuomisina MM-kisoista oli kimmeltävä nelinpelihopea N40-sarjassa. Hän osallistuu vuosittain aktiivisesti kansainvälisiin kilpailuihin.

Vuoden miessenioripelaaja TERO NISSINEN, DS-T
Tämän miessenioripelaajan menestys M45-sarjan kansainvälisissä arvokilpailuissa on ollut kunnioitettavaa. Hänen ITF-rankinginsa ikäluokassaan on jopa 23. 

 

Vuoden valmentaja FEDERICO RICCI 

Tämä valmentaja on luotsannut vuoden parhaat junioripelaajat Patrik Niklas-Salmisen ja Oona Orpanan kohti kansainvälistä huippua. Hän on myös toiminut Jarkko Niemisen valmentajana tällä kaudella. Hänen johtamansa Jarkko Nieminen Tennisakatemian nuoret pelaajat ovat suomalaisen tenniksen tulevaisuudenlupauksia. 

Vuoden seuravalmentaja MERIKE STAMBERG, OVS

Tämä seuravalmentaja on työskennellyt pitkään Oulussa. Hän on nainen, joka on osallistunut aktiivisesti muun muassa junioreiden kilpailumatkoihin.

Vuoden tuomari PETRI NYLUND
Tämä tuomari on erittäin aktiivinen ja innokas toimija niin refereenä kuin tuolituomarinakin. Hän alkoi kouluttaa Tennisliiton tuomarikoulutuksissa tänä vuonna.

Vuoden kilpailunjohtaja PASI JA KAISA AHTI, Smash-Kotka
Tämä aktiivinen ja tunnollinen kilpailunjohtajapari on kunnostautunut erityisesti livestream-lähetyksissä ja mediayhteydenpidossa. Vaimo ohjaa esimerkillisesti nuoria pelaajia kilpailuissa ja antaa paljon aikaansa seura- ja kilpailutoiminnalle. Mies tunnetaan varmana ja täsmällisenä kilpailunjohtajana.

Vuoden tennisteko HENRI KONTISEN MENESTYS 4-PELISSÄ (5 KISAVOITTOA)

Tämä entinen kaksinpeliässä on vakiinnuttanut tänä vuonna paikkansa nelinpelin ATP-kiertueella. Kroatialaisparinsa Marin Draganjan kanssa hän voitti juuri päättyneellä kaudella kolme turnausta ja filippiiniläispari Treat Hueyn kanssa kaksi. Davis Cupin nelinpelissä hän on ollut vankka pari Jarkko Niemiselle.

Vuoden kilpailu WIP TENNIS OPEN 2015 HYVINKÄÄ
Tämä ammattilaiskilpailu järjestettiin toista kertaa – ja entistä ehompana. Viime vuoden onnistuneesta kilpailusta oli loihduttu monipuolinen urheilutapahtuma. Idearikkaiden kilpailunjärjestäjien tukena ahkeroivat lukuisat vapaaehtoiset, ja ohjelmassa oli huomioitu niin yhteistyökumppanit kuin yleisön pienimmätkin. Mitä onkaan tarjolla ensi vuonna?

 

Vuoden Fair Play MATTI MANNINEN
Vantaalaisen Valko-Pallon kasvatti on edustanut seuraansa vuosikaudet SM-liigassa ja astelee aina kentälle oikealla kilpailuasenteella. Nykyisin hän pelaa HLK:ssa. Tämä pelaaja osoittaa tiukoissakin tilanteissa kunnioitusta niin vastustajiaan kuin tuomareita ja heidän ratkaisujaan kohtaan.


Vuoden seuratoimija
JOHAN WASENIUS, GVLK
Tämä seuratoimija on seuransa senioritoiminnan sydän, joka on vastannut myös kerhotalon uusimisesta. Hän on aina valmis auttamaan niin seuraansa kuin myös Tennisliittoa.

Vuoden seurateko TaTS
Tämä seura varmisti suositun ATP Challenger -turnauksen jatkumisen ostamalla kilpailun nimiinsä. Seuran kehittämä Hippo-Tennis-konsepti innostaa lapsia lajin pariin, ja seuran pelaajat menestyvät mitalinhohtoisesti Norpe Tennisliigassa.


Vuoden seniorikilpailu HANKO SCANDINAVIAN EB CHAMPIONSHIPS

Tämä seniorikilpailu on vakiinnuttanut paikkansa kansainvälisessä ITF-kisakalenterissa ja nostanut kilpailun arvon kakkostatasolle vuosien työn tuloksena.


Vuoden läpimurto RIKU HELMINEN

Midnight Sun -senioriturnauksen puuhamies teki 2015 varsinaisen läpimurron niin markkinoinnissa kuin kilpailunjohdossakin. Turnaus saavutti heti erinomaisen pelaajamäärän ja ohjelmakin keräsi kehuja.

Vuoden tapahtuma FINAL NIGHT (Mikael Hedberg, Olli Haikka, Riku Riihilahti, Hanna Iiskola, Jarkko Nieminen)

Tämä Hartwall Areenalla järjestetty tapahtuma oli suomalaisen urheiluvuoden supershow. Paitsi että katsojat saivat hyvästellä tapahtumassa suuren urheilijasuosikkinsa, he pääsivät myös nauttimaan urheilutähtien ja viihdehuippujen tarjoamasta huikeasta ohjelmasta. Upea idea ja koskettava päätös Jarkko Niemisen uralle.

Suomen Tennisliiton kunniajäsen RIITTA NÄRHI

Tämä nainen toimi Tennisliiton viestintäpäällikkönä vuodesta 1980 alkaen ja päätoimitti Tennislehteä vuodesta 1985. Hän vastasi kansainvälisten kilpailujen koordinoinnista 30 vuoden ajan, oli Davis Cup -administraattori ja Kansainvälisen Tennisliiton Davis Cupin Euroopan komitean ensimmäinen naisjäsen. Hänen laajat suhteensa ympäri maailman ovat hyödyttäneet Suomen tennistä, samoin verkottuminen suomalaisessa mediassa. Henkilö jäi eläkkeelle kesäkuun alussa 2015.

Tenniksen Tukisäätiön Elämäntyöpalkinto SEPPO NURMI

Lahden Verkkopalloseuran pitkäaikainen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen sekä Suomen Tennisliiton hallituksen jäsen on antanut uskomattoman vapaaehtoispanoksen suomalaisen tenniksen hyväksi. Hän on vastannut kilpailutoiminnasta suurella asiantuntemuksella ja ollut Suomen Senioritenniksen hallituksen kantavia voimia vuodesta 1996. Tämän miehen apuun on voinut aina luottaa.

 

 

 

Talin Tenniskeskuksen keskuskentän nimeäminen JARKKO NIEMINEN -KENTÄKSI

Tämä mies on suomalaisen tenniksen suurlähettiläs ja maailmalla rakastettu pelaaja, joka jätti hyvästit upealle ammattilaisuralleen lokakuussa. Hän taisteli voitoista 15 vuotta maailman sadan parhaan miestennispelaajan joukossa. Moni urheilutoimittaja ja -vaikuttaja on nimennyt hänet 2000-luvun merkittävimmäksi suomalaiseksi yksilöurheilijaksi.

Lisäksi Tennisgaalassa muistettiin ammattilaisuransa lopettanutta Micke Kontista Kimmo Kaivannon grafiikkatyöllä.

Suomen Olympiakomitea luovutti Jarkko Niemiselle Hall of Fame -kuvan, jonka toinen kappale nostetaan OK:n Huippu-urheiluyksikön Hall of Fame -seinälle.

Nuoret tennislupaukset saivat merkittäviä stipendejä eri säätiöistä ja yhteistyökumppaneilta jopa 84 000 eurolla:

 

Oona Orpana 12 000 €

Patrik Niklas-Salminen 12 000 €

Emil Ruusuvuori 12 000 €

Patrick Kaukovalta 8 000 €

Aaro Pöllänen 8 000 €

Eero Vasa 8 000 €

Ella Haavisto 8 000 €

Roni Hietaranta 6 000 €

Otto Virtanen 6 000 €

Hermanni Tiainen 4 000 €

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliiton syyskokous pidettiin… →