Jarkko Nieminen, Final Night ja Henri Kontinen palkittiin Tennisgaalassa

13.11.2015  |  21:45

Suomen Tennisliitto jakoi perinteisessä Tennisgaalassa lukuisia palkintoja niin ansioituneille pelaajille kuin seuravaikuttajillekin.

Merkittävän ammattilaisuransa päättänyt Jarkko Nieminen oli loppuunmyydyssä gaalassa luonnollisesti näkyvästi esillä. Hänet palkittiin Vuoden miespelaajana ja hänen mukaansa nimettiin Talin tenniskeskuksen kenttä numero 10. Suomen Olympiakomitea palkitsi tilaisuudessa Niemisen Hall of Fame -taululla. Suomen Tennisliitto muisti Jarkko Niemistä jo maanantaina kultaisella ansiomerkillä numero 81. 

Vuoden tennistapahtumana palkittiin huikea urheilushow, The Final Night, joka keräsi Hartwall Areenalle peräti 12 000 katsojaa.

– Aikamoinen viikko. Maanantain Final Night oli ihan uskomaton, todellinen unelmieni täyttymys. Tiistaikin meni vielä humussa, mutta sitten pölyi laskeutui ja arki alkoi. Final Nightista riittää loppuelämäkseni muistoja ja vau-fiiliksiä, Nieminen kertoo.

– Käyn edelleen lyömässä palloa säännöllisen epäsäännöllisesti ja osallistun akatemian (Jarkko Nieminen Tennis Academy) harjoituksiin. Alkuvuodesta suuntaamme Kööpenhaminaan, jossa vaimoni on töissä. Siellä on erilaisia tenniskuvioitakin viritteillä.

Viisi nelinpelin ATP-turnausta kaudella 2015 voittanut Henri Kontinen voitti Vuoden tennisteko -palkinnon. 

– ATP-voitot tekivät toki vuodesta hienon, mutta Grand slameissa ei mennyt niin hyvin kuin olisin toivonut, Kontinen sanoo. 

– Parini Marin Draganjan loukkaantuminen vaikutti toki vuoteen, mutta onneksi löysin hyvät parit myös loppuvuoteen, Kontinen viittaa Robin Haaseen ja Treat Hueyyn

Hän harjoittelee loppuvuoden pääosin Euroopassa ja matkustaa 26. joulukuuta Australiaan. Uuden kauden alussa Kontinen kilpailee Brisbanessa ja Sydneyssä ennen Melbournea. 

 

Täydennetty palkittujen lista julkaistaan lauantaina, sillä palkintojenjako jatkuu vielä. 


Nuoret tennislupaukset saivat merkittäviä stipendejä eri säätiöistä ja yhteistyökumppaneilta (yhteensä 84 000 euroa):

 

Oona Orpana 12 000 €

Patrik Niklas-Salminen 12 000 €

Emil Ruusuvuori 12 000 €

Patrick Kaukovalta 8 000 €

Aaro Pöllänen 8 000 €

Eero Vasa 8 000 €

Ella Haavisto 8 000 €

Roni Hietaranta 6 000 €

Otto Virtanen 6 000 €

Hermanni Tiainen 4 000 €

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisgaalan Vuoden parhaat… →