Tennisgaalaa juhlistetaan tulevana perjantaina loppuunmyydyssä tapahtumassa

8.11.2023  |  14:36  |  Ennakot

Juhlahetki. Se on jälleen käsillä, kun kulunutta tennisvuotta juhlistetaan Tennisgaalassa 10.11. klo 18.00 alkaen.

Yli 400 vierasta kokoontuu Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevaan Clarioniin. Illan aikana kerätään varoja tulevaisuuden tähdille, myönnetään stipendejä sekä palkitaan vuoden parhaita. Tenniksen Tukisäätiö on toiminut jo 1998 vuodesta lähtien suomalaisen huipputenniksen mahdollistamiseksi.

Nykyinen Suomen kaksinpelin ykköspelaaja Emil Ruusuvuori sai junioriuransa aikana myös tukea Tukisäätiön kautta, mikä osaltaan oli mahdollistamassa maailman huipun tavoittelua.

”Sain itse nuorena tukea, kun sitä eniten tarvitsin. Tukisäätiö on tärkeä mahdollistaja monelle urheilijalle kehityksen kannalta ja sen avulla nuoret voivat panostaa esimerkiksi laadukkaampaan harjoitteluun tai useampaan kansainväliseen kilpailumatkaan. Tukisäätiö oli mahdollistamassa unelmieni tavoittelua”, muisteli Ruusuvuori.

Viime vuoden Tennisgaalassa kerättiin varoja suomalaisjunioreille peräti 83 500 euron edestä.

Tukisäätiö tukenut suomalaista tennistä yli 700 000 eurolla 25 vuoden aikana – tule mukaan mahdollistajaksi!

Suomen Tenniksen Tukisäätiö edistää ja tukee tennisharrastusta, tennisurheilua ja erityisesti junioritoimintaa Suomessa. Tennis on yksi maailman kilpaillummista lajeista ja menestykseen vaaditaan osaamista sekä tukea niin kentällä kuin sen ulkopuolella läpi urheilijan polun. Tukisäätiö on mahdollistamassa tennisunelmia ja sen kautta on tuettu suomalaista tennistä yli 700 000 eurolla vuosien varrella.

”Tenniksen parista löytyy hieno yhteisö, hieno perhe. Tukisäätiön kautta edistämme suomalaista tennistä: juniorit tarvitsevat rahallista tukea matkallensa ja koulutustoiminnan kautta edistämme myös lajia. Tukisäätiöön saa lahjoittaa rahaa ja yhdessä voimme katsoa tähän parhaimman tavan”, kertoi Tukisäätiön puheenjohtaja Tapio Pajuharju.

Säätiö toteuttaa tehtäväänsä myöntämällä valmennus-, opiskelu- ja muita stipendejä sekä avustuksia. Säätiö voi myöntää tunnustuspalkintoja tennisurheilun ja –harrastuksen edistämiseksi. Lisäksi säätiö voi luovuttaa varoja tennisurheilua ja tennisurheilua tukeviin kehittämishankkeisiin. Säätiön asioita hoitaa ja sitä edustaa seitsemästä jäsenestä koostuva hallitus.

Testamentit ja lahjoitukset
Tenniksen Tukisäätiö on saanut vuosien aikana useita lahjoituksia yksityishenkilöiltä ja säätiöltä. Lahjoitukset on kohdennettu lahjakirjalla joko tiettyyn yksilöityyn hankkeeseen tai säätiön perustehtävän mukaiseen toimintaan. Lahjoittaja voi kohdentaa tukea tietylle urheilijalle ja osallistua yhdessä Tukisäätiön työryhmän kanssa prosessiin, jossa yhdessä valitaan tuettavia pelaajia. Tukisäätiön tilinumero lahjoituksia varten FI89 1299 3000 1035 33 ja viitteeksi ”Lahjoitus nuorten tennistoimintaan”.

Syntymäpäiväkeräykset
Pyöreitä vuosia juhlineet ihmiset ovat perustaneet keräyksiä ja toivoneet syntymäpäivälahjojaan lahjoituksina säätiöön. Näin on kertynyt lahjoituksia muutamista tuhansista euroista alkaen, mitkä ovat vuosittain merkittävä pohja säätiön tukitoiminnalle. Keräyksen perustaja pääsee itse osallistumaan tuettavan pelaajan valintaan säätiön hallituksen tekemän alustavan urheilijalistan pohjalta. Tuet on myönnetty osana säätiön tukia vuosittain Tennisgaalassa.

Tennisgaala
Säätiön vuosittainen hyväntekeväisyystapahtuma, Tennisgaala, on merkittävä varainhankintamuoto säätiölle. Jokaisella on mahdollisuus osallistua illan aikana hankkimalla pöydän gaalasta, ostamalla arpoja tai osallistumalla huutokauppaan. Kysy lisää Tennisgaalasta Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purholta, teemu.purho@tennis.fi.

Lisätiedot: Teemu Purho, Tennisliiton toimitusjohtaja | teemu.purho@tennis.fi, puh. 040 523 1797

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtaselle tappio avauskierroksella… →