Virtaselle tappio avauskierroksella – ”Oli vaikea ottelu”

8.11.2023  |  19:25  |  Raportit

Otto Virtanen hävisi avauskierroksen ottelunsa 950 silmäparin edessä HPP Openissa.

Virtanen (ATP-148) ja kazakstanilainen Denis Yevseyev (ATP-239) olivat kohdanneet kahdesti ITF-kiertueella ennen päivän kohtaamista; otteluvoitot olivat kutkuttavasti 1-1 ja molemmat kohtaamiset olivat olleet myös kolmieräisiä.

Pelaajien pelitavat ja -roolit kävivät nopeasti selväksi: Yevseyev oli kuin lyöntiseinä takakentältä ja Virtanen pelasi aggressiivisesti sekä monipuolisesti. Alkuun suomalaispelaajan monipuolinen pelitapa ei ottanut tuulta purjeisiinsa, vaan virheiden myötä Yevseyev meni murrolla 4-1 johtoon. Virtasen pysäytyslyönnit ja kovat peruslyönnit alkoivat löytää lopulta kenttään tehokkaammin, mikä tasoitti erän 4-4.

Erän loppupuolella Virtasen virheet kostautuivat alun tapaan ja sen myötä kazakstanilainen vei erän nimiinsä 7-5.

Toisen erän alku näytti pahalta suomalaisen näkökulmasta, kun Yevseyevin kenttäpuolelta ei käytännössä tullut mitään virheitä ja Virtanen ei myöskään kyennyt ratkaisemaan ensimmäisen erän lopulta alkanutta kierrettä. Myös tulostaulu oli samalla kannalla ja Yevseyevin johto oli 3-0. Loppuerä oli tasaisempi, mutta muutosta ei näkynyt. Yevseyev eteni toiselle kierrokselle 7-5, 6-3.

”Oli vaikea ottelu. Treeneissä on sujunut tosi hyvin, mutta en saa nyt kisapeleissä ulosmitattua tasoani. Paljon tuli virheitä ja en oikein saanut pelistäni kiinni missään vaiheessa. Totta kai harmittaa tappio, varsinkin kun se tulee ensimmäisellä kierroksella kauan odottamassani kotikisassa. Nyt ei auta muuta kuin mennä treenikentälle”, kommentoi Virtanen.

Emil Ruusuvuori on ainoana suomalaisena jatkossa kaksinpelissä. Toiseksi sijoitettu Ruusuvuori kohtaa torstaina klo 17.30 alkaen Alex Molcanin. Ruusuvuori on vuoden 2019 ja Molcan 2021 Helsingin Challenger-kisan mestari.