Tenniksen parissa työskenteleville liikunnan ansioristejä ja -mitaleja – Seppo Nurmelle ja Antti Aineelle kultaiset ansioristit

26.2.2021  |  15:05  |  Artikkeli

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt yhteensä 298 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Tenniksen parissa työskenteleviä huomioitiin yhteensä 18 henkilöä – Seppo Nurmelle ja Antti Aineelle kultaiset ansioristit.

Kultainen ansioristi myönnetään pitkäaikaisesta valtakunnallisesta toiminnasta (vähintään 20 vuotta) sekä kansainvälisestä toiminnasta liikuntakulttuurin hyväksi. Kultaisia ansioristejä myönnettiin nyt 24, ansioristejä 95, ansiomitaleja kullatuin ristein 66 ja ansiomitaleja 113 kappaletta. Lue haku- ja myöntämiskriteereistä täältä.

Tenniksen haetut ja myönnetyt huomionosoitukset ovat osa Tennisliiton 110-vuotisjuhlavuotta. Suomen Tennisliitto perustettiin 22.4.1911. Syksyllä 2021 on tarkoitus juhlistaa juhlavuotta ja huomioida nyt ansioristit ja -mitalit saaneet.

Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle.  Käytäntönä on, että ansiomerkit myönnetään Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä, 26. päivänä helmikuuta. Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947.

Alla on listattuna nyt tenniksen parista huomioidut, koko lista löytyy täältä:

Suomen liikuntakulttuurin kultainen ansioristi

Antti Aine, Turku
Seppo Nurmi, Lahti

Suomen liikuntakulttuurin ansioristi

Pirjo Aaltonen, Helsinki
Henrik Björnström, Espoo
Hannu Granroth, Tampere
Helena Lähdesmäki, Helsinki
Jyrki Sarkkinen, Kuopio
Esa Vaartaja, Savitaipale

Suomen liikuntakulttuurin ansiomitali kullatuin ristein

Pasi Ahti, Kotka
Petri Hietala, Tampere
Teemu Purho, Helsinki
Markku Savusalo, Oulu
Raisa Törnroos-Heinonen, Helsinki
Matti Virtanen, Saksa
Henrik Zilliacus, Helsinki

Suomen liikuntakulttuurin ansiomitali

Kirsi Lassooy, Kauniainen
Veli Paloheimo, Kangasala
Jaakko Ruhtinas, Espoo

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen/Roger-Vasselin ja Heliövaara/Glasspool… →