Kontinen/Roger-Vasselin ja Heliövaara/Glasspool loppuotteluihin

26.2.2021  |  17:29  |  Raportit

Nelinpelikentiltä tulee erinomaisia uutisia perjantai-iltaan, kun Henri Kontinen ja Harri Heliövaara ovat yltäneet pariensa kanssa loppuotteluihin.

Kontinen: ”Nousujohteista peliä olemme pelanneet viikon ajan.”

Ykköseksi sijoitetut Kontinen ja Edouard Roger-Vasselin ovat marssineet voitosta voittoon Ranskan Montpellierin ATP250-turnauksessa. Ykköseksi sijoitettu pari selvitti avauskierroksen kolmessa erässä, mutta puolivälierä ja välierä ovat olleet täysin suomalais-ranskalaisparin hallussa. Torstain puolivälierässä kaatui ranskalaispari Jo-Wilfried Tsonga/Ugo Humbert 6-3, 6-4 ja perjantaisessa välierässä kukistui tsekkiläiset Jiri Vesely/Roman Jebavy 6-4, 6-3.

– Nousujohteista peliä olemme pelanneet viikon ajan. Viimeisimmissä otteluissa olemme olleet teräviä ratkaisuhetkillä – innolla finaalia kohden, kertoi Kontinen.

ATP 250 | MONTPELLIER

Loppuottelussa asettuvat vastaan sijoittamattomat israelilainen Jonathan Erlich ja valko-venäläinen Andrei Vasilevski. Finaali pelataan sunnuntaina – tarkempi otteluaika julkaistaan myöhemmin. Finaalipaikka on Kontiselle ensimmäinen sitten viime vuoden helmikuun, jolloin hän ja Jan-Lennard Struff olivat Rotterdamissa loppuottelussa. Suomalaisen viimeisin turnausvoitto on vuodelta 2019 ja Tukholmasta, kun he juhlivat nykyisen vakiparin Roger-Vasselinin kanssa.

Heliövaara/Glasspool Challenger-turnauksen finaaliin Gran Canarialla

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ovat edenneet jälleen ATP Challenger -turnauksen nelinpelin loppuotteluun. Gran Canarialla käytävän turnauksen välierä oli toiseksi sijoitetun suomalais-brittiläisparin näytöstä alusta loppuun. Lorenzo Giustino/Marco Trungelliti kaatui murskaavasti 6-0, 6-1.

Lauantaisessa loppuottelussa aikaisintaan klo 16.30 asettuvat vastaan sijoittamattomat Kimmer Coppejans/Sergio Martos Gornes. Kumpikaan finaalipareista ei ole hävinnyt erääkään turnauksessa. Heliövaara/Glasspool on ollut kahdesti jo finaalissa tänä vuonna. Heliövaara hakee uransa kymmenettä Challenger-turnausvoittoa ja Glasspoolilla on haussa uransa ensimmäinen.

ATP CHALLENGER 80 | ESPANJA

Kulikova joutui luovuttamaan puolivälierässä Tunisiassa – Hietaranta jatkaa välieriin Liettuassa

Anastasia Kulikovan oli luovuttaminen ITF-turnauksessa Tunisiassa. Kulikova oli avauserää häviöllä 0-5 Valentina Ryserille, kun hän luovutti ottelun. Kulikova kertoi tunteneensa kipua jalassaan jo aiemmin ja kivun yltyessä hän päätti keskeyttää ottelun. Seuraavaksi Kulikova pitää viikon tauon ja palaa sitten turnausten pariin.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

ITF-juniorikiertueella pelejään jatkaa Laura Hietaranta Liettuassa 2. kategorian kilpailussa. Toiseksi sijoitettu Hietaranta eteni kaksinpelin välieriin voitolla tsekkiläisestä Sara Bejlekistä 6-0, 6-3. Lauantaisessa välierässä on vastassa neljänneksi sijoitettu venäläinen Tatiana Barkova.

Virossa 5. kategorian ITF-turnauksessa päättyivät Otso Martikaisen ja Stella Remanderin ottelut. Martikainen taipui kaksinpelin välierässä ja Remanderin ottelut päättyivät nelinpelin välieriin, kun suomalaisen pari joutui vetäytymään turnauksesta vatsalihasvamman johdosta.

ALLE 18-VUOTIAIDEN ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR, 2. KATEGORIA | LIETTUA
ALLE 18-VUOTIAIDEN ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR, 5. KATEGORIA | VIRO

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliiton koronaohjeistukset päivitetään… →