TEHO Sport Tennisliigan kausi alkaa täysillä kierroksilla 12.-13.10.

10.10.2019  |  15:05  |  Ennakot, Videot

TEHO Sport Tennisliiga alkaa tulevana viikonloppuna täysillä miesten ja naisten kierroksilla. Alla olevasta uutisesta saat kaiken oleellisen haltuun sarjan seuraamiseksi.

Ketkä tulevat juhlimaan kauden päätteeksi mestaruuksia?

HVS-Tennis on hallinnut miesten ja naisten liigakenttiä menneet kaudet. Löytyvätkö tänä vuonna HVS:n mestaruusputkien katkaisijat?

Avausviikonloppuna on vuorossa täydet kierrokset niin lauantaina kuin sunnuntaina. Otteluita pelataan Helsingissä, Turussa, Kauniaisissa, Valkeakoskella, Tampereella, Kaarinassa ja Kotkassa. Koko kauden otteluohjelma on myös nähtävillä Tennisliigan kotisivuilla.

Joukkueiden kokoonpanot on julkaistu – lue täältä. Pelipäivien aamuina klo 9:00 julkaistaan pelaavat kaksinpelaajat.

Tennisliigan kotisivuilla on esitelty kauden alla kaikki joukkueet – tutustu joukkueisiin alla olevista linkeistä:

Miehet
GT, Kauniainen | HLK, Helsinki | HVS, Helsinki | KarTe, Joensuu | Sata, Helsinki | Smash-Kotka | Smash, Helsinki | TaTS, Tampere | TVS, Turku | VT, Valkeakoski

Naiset
GT, Kauniainen | HVS, Helsinki | Smash-Kotka | Smash, Helsinki | TaTS, Tampere | TVS, Turku | ÅLK, Kaarina

Seuraaminen: Ruudusta nähtävillä kuusi otteluparia – kaikkien otteluiden livetulosseuranta Tennisliigan kotisivuilla

Tennisliigaa voi tulevalla kaudella seurata Nelonen Median Ruutu-palvelun kautta – lue lisää alkaneesta yhteistyöstä täältä. Seuraajat pääsevät katsomaan jokaiselta peliviikonlopulta monikameratuotantoja sekä yhdellä kameralla tuotettuja lähetyksiä. Luvassa on ennennäkemätön Tennisliiga-kausi etäseuraajille.

Avausviikonloppuna livestreamit tulevat seuraavista otteluista:

Lauantai 12.10.
Miehet
klo 13:00 Smash-Kotka – Smash
klo 16:00 HVS – Sata

Naiset
klo 16:00 HVS – GT

Sunnuntai 13.10.
Miehet
klo 10:00 HVS – VT
klo 11:00 Smash-Kotka – KarTe
klo 14:00 HLK – TaTS

Kaikkien otteluiden livetulosseuranta löytyy puolestaan Tennisliigan kotisivuilta. Kotisivuilta löytyvät myös ajankohtaiset uutiset ja Tennisliigan Twitter visertää aktiivisesti otteluista. Yhteenvetoja ja kuvia varten kannattaa olla seurannassa myös Tennisliiton Facebook ja Instagram.

TENNIS: RUUTU
TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Ruudussa on myös nähtävillä lyhyempiä klippejä suoraan seurojen suusta.

 

Kuinka pelataan?

Miesten sarjassa on kymmenen ja naisten sarjassa seitsemän joukkuetta. Runkosarjoissa kaikki joukkueet pelaavat kerran toisiaan vastaan, jonka jälkeen on luvassa pudotuspelit. Kausi huipentuu 8.2.2020 pelattaavaan finaalitapahtumaan Talin Tenniskeskuksella Helsingissä.

Miehissä yksi runkosarjaottelu sisältää kolme kaksinpeliä ja yhden nelinpelin – naisissa kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli. Jokaisesta voitetusta ottelusta saa joukkue pisteen sarjataulukkoon.

Pudotuspelit ja putoamiset: Miehet

Runkosarjan kuusi parasta joukkuetta pääsee jatkosarjaan, jossa kaksi parhaiten menestynyttä joukkuetta sijoitetaan suoraan välieriin.

Sijoilla 3-6 olevat joukkueet pelaavat karsintaottelun semifinaalipaikasta. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut kohtaa kuudenneksi sijoittuneen joukkueen ja sijoilla neljä ja viisi olevat joukkueet pelaavat vastakkain. Semifinaaleissa runkosarjan parhaiten menestynyt joukkue saa valita vastustajansa karsintaotteluiden voittajista. Jatkosarjassa kaikki ottelut pelataan paremmin runkosarjassa menestyneen joukkueen kotikentällä. Kausi huipentuu 8.2.2020 Talin Tenniskeskuksella pelattavaan päätöstapahtumaan, jossa pelataan pronssi- ja mestaruusottelu.

Runkosarjan viimeinen joukkue putoaa suoraan I-divisioonaan ja toiseksi viimeinen joukkue karsii I-divisioonan toisen joukkueen kanssa. I-divisioonasta ei voi nousta TEHO Sport Tennisliigaan mikäli kyseisellä seuralla on jo edustus korkeimmalla tasolla.

Pudotuspelit ja putoamiset: Naiset

Runkosarjan neljä parasta joukkuetta pääsee pudotuspeleihin. Välierissä runkosarjan voittaja saa valita vastustajakseen runkosarjan kolmanneksi tai neljänneksi sijoittuneen. Pudotuspeleissä kaikki ottelut pelataan paremmin runkosarjassa menestyneen joukkueen kotikentällä.

Kausi huipentuu 8.2.2020 Talin Tenniskeskuksella pelattavaan päätöstapahtumaan, jossa pelataan pronssi- ja mestaruusottelu.

Naisten Tennisliigasta ei putoa suoraan ketään. Runkosarjan viimeinen joukkue karsii I-divisioonan toiseksi sijoittuneen kanssa paikasta Tennisliigaan. I-divisioonan voittaja nousee suoraan liigaan. I-divisioonasta ei voi nousta TEHO Sport Tennisliigaan mikäli kyseisellä seuralla on jo edustus korkeimmalla tasolla.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 41/2019 – →