TEHO Sport Tennisliigan esittelyssä Smash-Kotkan joukkueet sekä Sata

4.10.2019  |  17:14  |  Ennakot, Seurat

TEHO Sport Tennisliigan kausi alkaa 12.-13. lokakuuta.  Tennisliiton kotisivuilla julkaistaan osat joukkue-esittelyistä – kokonaisuudessaan ennakot ovat luettavissa Tennisliigan kotisivuilla.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Naisten TEHO Sport Tennisliiga: Orpanalla vahvistunut Smash-Kotka tähtää korkealle

Viime vuosina Smash-Kotka on asettanut tavoitteekseen sarjapaikkansa säilyttämisen TEHO Sport Tennisliigassa. Tänä vuonna on eri ääni kellossa vahvistuneen joukkueen myötä.

Kotkalaisten riveissä jatkavat viime kaudella onnistuneet Venla Ahti ja Eeva Ristola. Yksi kovimmista siirtouutisista tulevalle kaudelle kuultiin jo loppukeväästä, kun Smash-Kotka kiinnitti riveihinsä Suomen tämän hetkisen ykköspelaajan Oona Orpanan (WTA-501). Haminasta lähtöisin oleva Orpana on kuulunut viime kaudet HVS-Tenniksen kultajoukkueeseen ja tekee nyt paluun Kotkaan sitten kauden 2014-2015. Lisäksi kotkalaiset vahvistuivat Eveliina Koivupuistolla, joka pelasi viime kaudella Grani Tenniksessä.

– Eveliinaa lukuunottamatta joukkueemme on Kaakkois-Suomesta lähtöisin. Hänkin tosin asuu ja opiskelee nykyään Kotkassa. Taistelemme vain ja ainoastaan voitoista ottelusta toiseen. Pelaajiemme käytettävyyteen vaikuttavat kansainväliset kalenterit, mutta iskukykyinen joukkue löytyy. Tavoitteemme ovat korkealla – leveyttä löytyy tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna, mikä on hyvä asia, kommentoi kapteeni Pasi Ahti.

LUE SMASH-KOTKAN JOUKKUE-ESITTELY KOKONAISUUDESSAAN

Eeva Ristola ja Venla Ahti, kuva: Kymen-Sanomat

Miesten TEHO Sport Tennisliiga: Smash-Kotka hakee jälleen mitalisijoja

Smash-Kotka iski viime kaudella liigahistoriansa parhaimman runkosarjan sijoittuen toiseksi. Kausi kuitenkin päättyi kitkerään neljänteen sijaan finaalitapahtumassa Talin Tenniskeskuksella, kun Helsingin Lawn-Tennis Klubi vei pronssimitalit otteluvoitoin 3-2.

– Viime kausi meni kokonaisuutena hyvin. Pienistä asioista jäi kiinni mitalit, mutta historian paras runkosarjamme antaa voimaa tulevaan kauteen, kommentoi joukkueen kapteeni Pasi Ahti.

Kotkalaisten joukkueen runko on pysynyt käytännössä muuttumattomana. Ykköspelaajana toimii venäläinen Ivan Nedelko (ATP-328), joka voitti viime kauden runkosarjassa viisi pelaamistaan kuudesta ottelusta. Vieläkin vakuuttavammin esiintyi kakkos- ja kolmospelaajan tontilla pelannut Leevi Säätelä, joka oli runkosarjan toiseksi tehokkain pelaaja seitsemällä voitollaan. Ville-Petteri Ahti nappasi myös viisi tärkeää voittoa ykkös- ja kakkospelaajana.

LUE SMASH-KOTKAN JOUKKUE-ESITTELY KOKONAISUUDESSAAN

Miesten TEHO Sport Tennisliiga: Sata:n mielessä kurssin kääntäminen ja pudotuspelit

Helsingin Laajasalosta ponnistava Sata-Tennis selvisi viime kaudesta isolla säikähdyksellä. Nyt joukkue tavoittelee paluuta pudotuspeleihin.

Kauden 2016-2017 mestarijoukkue ajautui menneellä kaudella putoamiskarsintaan, jonka se hävisi Valkeakosken Tennikselle. Sata sai kuitenkin pitää sarjapaikkansa, kun Variston Tennis vetäytyi liigasta.

– Tuloksellisesti kausi 2018-2019 oli todella haastava. Meillä oli moni pelaaja erilaisten sairastelujen ja loukkaantumisten takia pitkän aikaa puolikuntoisina tai kokonaan sivussa pelikentiltä. Tämä näkyi raadollisesti tulostaululla ja sarjataulukossa. Tulevan kauden osalta ennusmerkit näyttävät asian suhteen paljon positiivisemmilta. Meillä on kasassa taas iskukykyinen joukkue, kertoi pelaaja-kapteeni Roope Kailaheimo.

Sata:n ehdoton ykköspelaaja Harri Heliövaara jatkaa joukkueensa tukipilarina myös tulevalla kaudella.

LUE SATA:N JOUKKUE-ESITTELY KOKONAISUUDESSAAN

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliigan… →