TEHO Sport Tennisliigan avaus tarjosi odotettuja tuloksia ja yllätyksiä – Sata ja GT kukistivat HVS:n

12.10.2019  |  21:36  |  Raportit, Videot

TEHO Sport Tennisliigan kausi polkaistiin käyntiin täysillä naisten ja miesten kierroksilla. Otteluvoittoihin pelasivat naisissa Smash, Grani Tennis ja Tampereen Tennisseura sekä miehissä Sata-Tennis, Helsingin Lawn-Tennis Klubi, Tampereen Tennisseura ja Grani Tennis. Tasapeliin päätyivät miesten puolella Smash-Kotka ja Smash.

Sunnuntaina pelataan alla olevat otteluparit.

Naiset: GT yllätti hallitsevan mestarin HVS:n

Naisissa pelattiin kolme mielenkiintoista ottelua. Talin Tenniskeskuksella HVS-Tennis pyrki jatkamaan viime vuosien voitokasta linjaansa Grani Tennistä vastaan. Myös viime kaudella avausottelussa kohdanneet joukkueet tarjosivat hienoja palloralleja ja yllättäen vierasjoukkue poistui hallilta täyden pistepotin kera. Ykköspelaajien ottelussa Ella Tuomela (GT) voitti Peppi Ramstedtin (HVS) 6-4, 6-4, kakkosten pelissä Emelie Gabran (GT) kukisti Stella Erlundin (HVS) 6-1, 6-2 ja nelinpelissä Gabran/Sade Scharlin kruunasivat päivän voitolla duosta Ramstedt/Anna Laaksonen 6-1, 4-6, 10-4

– Ei osattu odottaa tällaista tulosta. Olin varma, että HVS:lla on todella kova joukkue ja olisimme selvästi altavastaajia. Mutta kokoonpanojen julkaisun jälkeen tiesin meillä olevan mahdollisuus. Pystyimme käyttämään tämän tilanteen eduksemme – tärkeät pisteet. Meidän nuoret pelasivat tänään hienosti ja jatkossakin he kantavat vastuuta, kommentoi GT:n kapteeni Veera Knuuti.

Ella Tuomela, GT

Päivän ensimmäisessä ottelussa viime kauden pronssimitalisti Smash avasi kautensa 2-1 voitolla Smas-Kotkasta. Ykköspelaajien ottelussa Ella Haavisto (Smash) sai revanssin Venla Ahdista (Smash-Kotka) – pelaajat kohtasivat viikko sitten Kotkan TEHO Sport Finnish Tourin finaalissa. Nyt Haavisto vei ottelun erin 6-1, 4-6, 10-8. Kakkospelaajien ottelussa Smashin Stella Remander voitti kotkalaisten Eeva Ristolan 6-4, 6-3. Ahti ja Ristola ottivat tärkeän avauspisteen nelinpelissä kukistaen Remanderin ja liigadebyyttinsä tehneen Serena Hatakan.

– Meillä oli tosi jännä ja kovatasoinen ykkösten peli. Nähtiin hienoa tennistä molemmilta pelaajilta. Ellalle iski paha kramppi ottelun loppupuolella ja onnistui siitä huolimatta hoitamaan ottelun kotiin rohkealla pelillään. Kakkosten pelissä Stella voitti nuoresta iästä huolimatta hyvällä kokemuksella pelin suoraan kahdessa erässä. Nelinpeliin pääsi Stellan pariksi mukaan Serena, joka pelasi ensimmäistä kertaa Tennisliigassa. Siinä Kotkan joukkue oli vahvempi, mutta erittäin hyvää kokemusta tuli meidän tytöille. Itse olen erittäin tyytyväinen tähän päivään ja koko joukkueeseen, kertoi Smashin kapteeni Piia Suomalainen.

Ella Haavisto

Päivän kolmannessa ottelussa Tampereen Tennisseuran Emma Eerola ja Marissa Minetti ottivat voiton kotiin TVS-Tenniksen Clarissa Blomqvistia ja Annika Sillanpäätä vastaan. Eerola voitti ykkösten pelissä Blomqvistin tiukasti 6-3, 3-6, 10-8 ja Minetti kukisti Sillanpään 6-2, 6-4. Nelinpelissä TVS oli vahvempi, kun Blomqvist/Sillanpää takoi tulostaululle voittolukemat 6-2, 6-4.

SARJATAULUKOT & TILASTOT

Miesten sarjakausi käyntiin tasaisilla otteluilla – Sata upotti HVS:n Talissa

Miesten puolella pääsi jokainen joukkue pisteiden makuun. Erittäin tasaisella kierroksella suurin yllätys nähtiin Talin Tenniskeskuksella, jossa Sata-Tennis voitti puolustavan mestarin HVS-Tenniksen.

Kauden 2016-2017 mestari Sata jysäytti avauskierroksella suuryllätyksen HVS:n vieraana. Puolustavan mestarin oli taipuminen 3-1 voitoin. Sata:n voiton takuumiehinä olivat Harri Heliövaara ja Iiro Vasa. Heliövaara voitti ykkösten pelissä ranskalaisen Evan Furnessin (ATP-406) 7-5, 6-4 ja Vasa kukisti Aleksi Tuukkasen 6-3, 6-2. HVS:n Patrik Niklas-Salminen kavensi tilanteeksi 1-2 ennen nelinpeliä voitettuaan Marcus Stenforsin puhtaasti 6-0, 6-0. Nelinpelissä nähtiin yksi liigahistorian komeimmista  nousuista, kun Heliövaara/Vasa käänsivät ottelutiebreikin 3-9 tappioaseman 11-9 voitoksi Niklas-Salmista ja Furnessia vastaan.

– Jos momentum voi kääntyä ottelussa, niin nelinpelissä niin todellakin kävi. Molemmilla joukkueilla oli eräpalloja jokaisessa erässä ja aivan uskomaton lopetus meiltä. Iiro laitettiin viime hetkellä minun kanssa nelinpeliin – hän kysyi, että voisiko hän pelata kun tuntuu niin hyvältä. Hyvä päätös oli laittaa Iiro peliin, kertoi tyytyväinen Heliövaara.

– Oli kyllä todella siistiä pelata, hykerteli Vasa vieressä.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Smash-Kotka isännöi Smashia. Ykköspelaajien ottelussa nähtiin uusi tuttavuus liigakentillä, kun kotijoukkueen riveissä debytoi hollantilainen Marc Dijkhuizen. Dijkhuizenin oli kuitenkin taipuminen liigakenttien veteraanille, tehokkaalle virolaiselle Vladimir Ivanoville 2-6, 3-6. Kotkalaisten päivän hahmo oli Ville-Petteri Ahti, joka voitti Hermanni Tiaisen 6-0, 6-0 ja muodostaen Dijkhuizenin kanssa voittavan nelinpeliparin kaatamalla kaksikon Ivanov/Jesper Saarni 6-7, 6-2, 10-8. Saarni oli aiemmin voittanut kolmospelaajien ottelussa Valtteri Ahdin 6-3, 6-2, mikä tarkoitti pistejakoa.

– Onnistuimme saamaan tärkeät kaksi pistettä. Kaksinpelissä vastus ei oikein päässyt missään vaiheessa peliin mukaan, niin se meni selvästi minulle. Nelinpelissä aloitimme Marcin kanssa huonosti, mutta yhteisen sävelen löydyttyä pääsimme peliin mukaan. Ottelu oli tiukka ja se olisi voinut mennä kummalle vain, mutta onneksi saimme käännettyä ottelutiebreikin meille, kommentoi Ville-Petteri Ahti.

Hämeen herruudesta pelattiin Valkeakoskella. Sarjanousija Valkeakosken Tennis piinasi Tampereen Tennisseuraa, mutta taipui lopulta otteluvoitoin 1-3. VT:n avauspisteen toi ykköspelaaja Jukka Kohtamäki, joka yllätti Roni Rikkosen 6-2, 3-6, 10-8. TaTS:n voittoja juhlivat Aleksi Löfman ja Peetu Pohjola. Ratkaisevan nelinpelin voittivat Rikkonen/Löfman, jotka kukistivat kolmessa erässä Leevi Leivon ja Valtteri Telinkankaan 4-6, 6-3, 10-7.

Viime kauden hopeamitalistit Grani Tenniksen miehet avasivat myös kautensa voitokkaasti sarjanousija Karjalan Tenniksen kustannuksella kotikentällään Targa Arenalla. Puolalaisvahvistus Karol Drzewiecki, Mikael Martikainen ja Aaron Prandstetter toivat voitot kaksinpeleistä. Prandstetter taisteli hienon voiton kolmospelaajien ottelussa Juuso Ojasta vastaan erin 4-6, 6-4, 11-9. Nelinpelissä joensuulaisten pistetilin liigassa avasivat tsekkiläisvahvistus Daniel Vrpa ja Tapio Nurminen, jotka voittivat kaksikon Drzewiecki/Juho Paukku 7-6, 7-5.

Turussa TVS-Tennis isännöi Helsingin Lawn-Tennis Klubia. HLK hyökkäsi kentille kolmen pisteen arvoisesti. Ykkösten ottelussa Karl Kiur Saar voitti Oskar Antinheimon 7-6, 6-3, kolmosten ottelussa August Ehrnrooth käänsi ottelun itselleen Tuomas Rikkosta vastaan 3-6, 6-3, 10-4 ja nelinpelissä Saar/Masi Sarpola tyylittelivät 6-3, 6-2 voiton Santtu Leskisestä ja Ville Perkkolasta. TVS:n pisteen toi Leskinen kakkosten ottelussa kukistaen Roni Hietarannan 4-6, 6-0, 12-10.

SARJATAULUKOT & TILASTOT

Karl Kiur Saar

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliigan… →