Mia Eklund päätti ammattilaisuransa: ”Ikinä ei voi tietää mihin elämä kuljettaa”

11.10.2019  |  13:05  |  Artikkeli

Naisten maajoukkuetta, Cinia Fed Cup Team Finland, keväällä II-divisioonaan nostamassa ollut 24-vuotias Mia Eklund ilmoitti ammattilaisuransa lopettamisesta syyskuussa YouTube-kanavallaan.

Eklund kertoi toukokuussa pitävänsä taukoa ammattilaistenniksestä ja harkinnan jälkeen on hän nyt päättänyt lopettaa uransa. Viimeisinä ammattilaisvuosinaan Eklund kärsi terveysongelmista ja rahallisista haasteista.

Eklund ylsi parhaimmillaan maailmanlistalla kaksinpelissä sijalle 534 ja nelinpelissä sijalle 419 vuonna 2018. Urallansa hän voitti viisi $15,000 ITF-ammattilaisturnausta, joista yksi tuli kaksinpelissä. Eklund voitti myös aikuisten kaksinpelin Suomen mestaruuden sisäkentillä vuonna 2012.

Haastattelimme Eklundia tämän uuteen elämäntilanteeseen liittyen.

Mitkä koet ammattilaisurasi kohokohdiksi?

– Urani ei ollut niin pitkä kuin ajattelin siitä tulevan, mutta matkalla on ollut useita hienoja muistoja ja kohokohtia. Viimeisin huippuhetki oli Fed Cup -kotiturnauksen voitto tyttöjen kanssa Suomessa. Kuten myös ammattilaisturnausvoitot kaksin- ja nelinpelissä vuosina 2017 ja 2018. Lisäksi yksi kohokohta on Suomen mestaruuden voittaminen 17-vuotiaan. Kokonaisuutena koen myös, että oli hieno saavutus yltää omiin ennätyslukemiini maaimanlistalla ilman suurempaa apua.

Keitä henkilöitä haluat erityisesti kiittää matkasi varrelta?

– Haluan kiittää perhettäni, joka on ollut tukenani ensimmäisestä päivästä lähtien. Ilman heitä en olisi tässä missä olen nyt. Tulen ikuisesti olemaan kiitollinen heidän tuestaan niin hyvinä kuin heikkoina hetkinä. Ja haluan myös kiittää kaikkia, jotka ovat olleet apunani jollain tapaa lyhyemmän tai pidemmän aikaa. Kaikkien tukijoideni apu on auttanut minua suuresti.

Mitkä ovat tunnelmasi ammattilaisuran loppumisesta?

– Minulla on aika kaksijakoiset tunnelmat tästä tilanteesta. On omituista aloittaa uusi elämänvaihe, sillä tennis on ollut tähän asti ykkösprioriteettini 18 vuoden ajan. Nyt prioriteettini muuttuvat. Mutta on kuitenkin mukavaa kokea uusia asioita ja nähdä elämää toisesta näkökulmasta.

Olen aloittanut opiskelemaan henkilökohtaiseksi valmentajaksi (Personal Trainer). Tämä on hyvä lisäys tennisvalmentajan papereihini. Haluan myös oppia muita uusia asioita ja laajentaa tietotaitoani mahdollisimman paljon.

Nähdäänkö sinua vielä tenniskentillä?

– Varmasti. Aina on mahdollisuus, että palaan kentille – en poissulje tätä. Ikinä ei voi tietää mihin elämä kuljettaa. Tulevalla Tennisliiga-kaudella olen nimettynä HVS-Tenniksen joukkueeseen ja olen valmis tulemaan pelaamaan sekä auttamaan tarpeen mukaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliigan… →