TEHO Sport Tennisliigan avausviikonloppu takana – kärkipaikoilla miehissä Smash-Kotka, Sata ja HLK sekä naisissa Smash ja GT

13.10.2019  |  18:58  |  Raportit, Seurat, Videot

Toinen TEHO Sport Tennisliigan kierros pelattiin sunnuntaina. Voittojen makuun pääsivät miehissä Sata-Tennis, HVS-Tennis, Smash-Kotka ja Helsingin Lawn-Tennis Klubi sekä tasapisteisiin päätyivät Grani Tennis ja Smash. Naisissa voittoja juhlivat HVS, Smash-Kotka ja Smash.

Avausviikonlopun jälkeen sarjan kärkipaikoilla ovat miehissä Smash-Kotka, HLK ja Sata sekä naisissa GT ja Smash. Sarjakausi jatkuu 9.-10.11.

KUVAGALLERIAT

Miehet: Smash-Kotka, Sata ja HLK avasivat kauden vahvimmin

HVS onnistui kääntämään kurssinsa voitolliseksi eilisen shokkitappion jäljiltä. Sarjanousija Valkeakosken Tennis laittoi hyvin kampoihin, mutta HVS otti hallinnan voittaen kaikki kaksinpelit. Ykkösten pelissä ranskalainen Evan Furness ei antanut peliäkään Jukka Kohtamäelle, kakkosten pelissä Patrik Niklas-Salminen otti riittävät murrot Joonas Salosta vastaan 6-4, 6-4 ja kolmosten pelissä kokenut Sami Huurinainen tyylitteli 6-2, 6-3 voiton Valtteri Telinkankaasta. VT näytti nelinpeliosaamistaan ja otti ison pisteen, kun Telinkangas/Leevi Leivo kukisti parin Furness/Aleksi Tuukkanen 3-6, 7-6, 10-6.

Sata jatkoi siitä mihin eilen jäi kotikentällänsä Helsingin Laajasalossa. Harri Heliövaaran johdolla joukkue kirjautti viikonlopun toisen 3-1 voittonsa TVS-Tenniksen kustannuksella. Heliövaara voitti kaksinpelissä Oskar Antinheimon 6-2, 6-1, Suomen kentille paluun tehnyt Lauri Mäkikalli voitti tiukasti Tuomas Rikkosen 2-6, 6-3, 10-6 ja nelinpelissä Heliövaara/Ilja Orre voitti duon Leskinen/Ville Perkkola 7-5, 7-6. TVS:n pisteen toi eilisen tapaan Santtu Leskinen, joka voitti Marcus Stenforsin 6-1, 6-3.

Targa Arenalla Kauniaisissa GT ja Smash tarjosivat viihdyttävän koitoksen, joka päättyi pisteiden tasajakoon. Smash karkasi 2-0 johtoon kokeneiden Vladimir Ivanovin ja Jesper Saarnin johdolla. Ivanov voitti puolalaisen Karol Drzewiecki 6-4, 6-3 ja Saarni kukisti Aaron Prandstetterin 6-2, 7-6. Kun GT:n Mikael Martikainen voitti jälleen ja Drzewiecki/Juho Paukku voitti nelinpelissä Ivanovin ja Saarnin oli tasapeli valmis.

– Sarja on tasainen ja kaikki ottelut ovat ennakolta tiukkoja, kuten oli myös tämän päiväinen ottelumme. Joukkueellamme oli haastava alku, mutta onneksi ryhtiliike onnistui ja saimme kaivettua kaksi elintärkeää pistettä. Etenkin nelinpeli oli kovatasoista ja onneksemme, eilisestä poiketen, tiukat pallot ja paikat kääntyivät meille. Viime kauteen verrattuna kauden aloituksemme on paljon parempi, mutta joukkueen nälkä kasvaa syödessä! Ja tiukassa sarjassa jokaisella pelillä on iso merkitys jatkossakin, kertoi tyytyväinen GT:n kapteeni Gabor Lovro.

Mikael Martikainen

Kotkan Tennishallilla Smash-Kotka oli tyrmäävällä pelipäällä. Kotijoukkue ei antanut Joensuun sarjanousija Karjalan Tennikselle otteluakaan. Hollantilainen Marc Dijkhuizen aloitti vahvasti voittaen tsekkiläisen Daniel Vrpan 6-3, 6-1. Kotkalaisten kaksinpelimenestyksen täydensivät Ville-Petteri ja Vesa Ahti – Ville-Petteri voitti Juuso Ojasen 6-0, 6-3 ja Vesan aggressiivinen peli oli liikaa kokeneelle Tapio Nurmiselle erin 6-0, 7-5. Nelinpelissä Dijkhuizen/V-P Ahti voitti äärimmäisen niukasti parin Vrpa/Nurminen 7-6, 7-6.

Päivä päättyi Helsingin Meilahdessa pelattuun HLK:n ja Tampereen Tennisseuran otteluun. HLK:n Masi Sarpola ja Roni Hietaranta toivat kaksinpeleistä kotijoukkueelle pisteet – Sarpola voitti Aleksi Löfmanin 6-2, 6-4 ja Hietaranta trillerissä Peetu Pohjolan 3-6, 6-3, 12-10. Ykkösten pelissä TaTS:n Roni Rikkonen pelasi lähes virheettömän pelin Karl Kiur Saarta vastaan. Rikkonen paukutti läpilyöntejä kämmeneltä ja rystyltä, mikä toi ansaitun voiton erin 6-1, 6-2. Nelinpelissä HLK:n 3-1 voiton varmistivat Saar/Sarpola voittaen parin Rikkonen/Löfman 4-6, 7-6, 10-8.

Naiset: avausvoittoihin Smash-Kotka ja HVS sekä Smashille viikonlopun toinen voitto

Piia Suomalaisen kipparoima Smashin joukkue aloitti liigakauden erinomaisesti. Joukkue voitti tänäänkin, kun se kirjautti GT:n vieraana loppulukemat 2-1. Stella Remander (Smash) ja Fiona Kallio (Smash) ottivat kaksinpeleissä voitot – Remander kukisti Ella Tuomelan (GT) 6-2, 7-6 ja Kallio käänsi ottelun itselleen Sade Scharlinia (GT) vastaan 3-6, 6-3, 10-5. Nelinpelissä Tuomela/Scharlin vei pidemmän korren erin 6-1, 6-4.

Stella Remander

Puolustava mestari HVS sai eilen kylmää kyytiä GT:lta. Tänään joukkue oli fokusoituneena liikkeellä Tampereella ja kotiintuomisina olikin 2-1 voitto. Voiton avainpelaajana oli Peppi Ramstedt (HVS), joka voitti ykkösten pelissä Emma Eerolan (TaTS) 7-5, 6-0 ja nelinpelissä Ramstedt/Stella Erlund kuittasi voiton kaksikosta Eerola/Marissa Minetti 6-3, 6-4. TaTS:n 14-vuotias liigadebytantti Minetti jatkoi ennakkoluulottomia otteitaan myös tänään kirjauttaen toisen liigavoittonsa Erlundia vastaan erin 3-6, 6-3, 10-5.

Marissa Minetti

Päivän kolmannessa ottelussa Smash-Kotka kävi hakemassa kaksi pistettä Åbo Lawn-Tennis Klubbin vieraana. Oona Orpana (Smash-Kotka) tuli suoraan Ranskasta ammattilaiskilpailuista tukemaan joukkuettaan. Orpana voitti ykköspelaajien ottelussa Liisa Vehviläisen (ÅLK) 6-0, 6-1 ja nelinpelissä ulkokenttien Suomen mestarit Orpana/Venla Ahti taistelivat voiton duosta Vehviläinen/Annika Hakovirta 6-0, 3-6, 10-5. ÅLK:lle sarjan avauspisteen toi Saara Aerila jännittävien vaiheiden jälkeen Ahtia vastaan erin 6-2, 4-6, 11-9.

– Kaksinpelissä pelini rullasi hyvin, yritin jatkaa siitä mihin jäin Ranskassa. Vaikka matkustus vähän painoi, niin pystyin pitämään hyvän vireen yllä. Nelinpelissä kolmannessa erässä syötimme hyvin ja saimme turhat virheet karsittua, mikä toi voiton lopulta, kommentoi Orpana.

SARJATAULUKOT & TILASTOT

Eeva Ristola, Venla Ahti, Oona Orpana, Liisa Vehviläinen, Saara Aerila ja Annika Hakovirta

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 42/2019 – →