TEHO Sport Tennisliigan alkukauden kovimmat pelaajat

4.1.2019  |  07:09  |  Raportit, Seurat

TEHO Sport Tennisliiga on edennyt jo runkosarjan puolivälin yli. Tammikuun aikana pelataan runkosarja loppuun. Ketkä pelaajat ovat esiintyneet vahvimmin runkosarjassa?

Naisissa Vehviläinen ja miehissä Niklas-Salminen sekä Saar vahvimmat kaksinpelaajat

Naisten kaksinpelissä vähintään kaksi ottelua pelanneista on kolmella pelaajalla puhdas saldo. Viime vuoden parhaana kansallisena naispelaajana palkittu Liisa Vehviläinen (ÅLK) johtaa voittotilastoa neljällä täysosumallaan. Toisena on liigadebytantti 14-vuotias Clarissa Blomqvist (TVS) kolmella voitolla ja kolmantena ensimmäiset ammattilaisturnausvoitot syksyllä 2018 ottanut Oona Orpana (HVS) kahdella voitokkaalla esityksellä. Kahteen kaksinpelivoittoon ovat yltäneet myös hallitseva sisäkenttien Suomen mestari Emma Eerola (TaTS), Peppi Ramstedt (HVS), Emilia Hartman (TaTS), Fiona Kallio (Smash) ja Venla Ahti (Smash-Kotka).

Liisa Vehviläinen

Miehissä viime kaudellakin voittamattomasti pelannut Patrik Niklas-Salminen (HVS) on jälleen esiintynyt vahvasti. Kuudella voitolla Niklas-Salminen jakaa kaksinpelin voittotilaston kärkisijan Karl Kiur Saaren (HLK) kanssa – kumpikaan pelaajista ei ole kärsinyt vielä tappiota kaksinpelissä. Kolmantena tilastossa on kokenut Juho Paukku (TVS), joka on napsinut viisi voittoa ja hävinnyt ainoastaan kertaalleen. Kärkikuusikon täydentävät Mikael Martikainen (GT, 5 voittoa/2 tappiota), Henri Laaksonen (HLK, 4/0) ja Harri Heliövaara (Sata, 4/2). Tärkeitä pisteitä joukkueilleen ovat tuoneet myös kolme ottelua voitokkaasti pelanneet Kenneth Raisma (HVS), Martin Rämmal (TaTS) ja Sami Huurinainen (HVS).

Patrik Niklas-Salminen

Nelinpelivoimaa löytynyt Smashin, HLK:n ja HVS:n suunnilta

TEHO Sport Tennisliigan avaustapahtumassa 17.-18.10. nähtiin nelinpeliosaamista maailman huipulta, kun Henri Kontinen/John Peers toivat HVS:n miehille kaksi voittoa. Avaustapahtuman toisena pelipäivänä pelatussa naisten ottelussa HVS:n Peppi Ramstedt ja Anastasia Kulikova ottivat naisten sarjan ensimmäisen nelinpelivoiton.

Avaustapahtuman jälkeen vahvimmin naisten nelinpelikentillä on jatkanut Ramstedt ja Smashin tehoduo Piia Suomalainen/Tanja Tuomi – Ramstedt on voittanut neljästi (pareina Kulikova, Orpana ja Laura Hietaranta), kuten myös parivaljakko Suomalainen/Tuomi.

Miesten nelinpelitilaston kärjessä komeilevat sarjakakkonen HLK:n Masi Sarpola, Saar ja Laaksonen sekä sarjajohtaja HVS:n Niklas-Salminen. Kaikilla pelaajilla on neljä voittoa. HLK:n miehet ovat vuorotelleet pareina keskenään ja Niklas-Salmisen voitoissa kolmesti on parina ollut Raisma.

HVS johtaa naisten ja miesten sarjoja

TEHO Sport Tennisliiga jatkuu täysillä naisten kierroksilla ja lähes täysillä miesten kierroksilla 12.-13.1. Hallitseva mestari HVS on sarjataulukoiden piikkipaikoilla.

TEHO SPORT TENNISLIIGA -TILASTOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomen Tennisliitto käynnistänyt… →