Suomen Tennisliitto käynnistänyt yhdessä SUEKin kanssa selvityshankkeen seksuaalisesta häirinnästä tenniksessä

4.1.2019  |  12:00  |  Yleinen

Suomen Tennisliitto ry on käynnistänyt Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n kanssa selvityshankkeen seksuaalisesta häirinnästä tenniksessä.

Hankkeella selvitetään, ovatko nuorten kansainvälisiä kilpailuita pelanneet urheilijat kokeneet häirintää harjoittelussaan tai kilpailumatkoillaan viimeisten vuosien aikana. Selvitys kohdistuu pelaajiin, jotka ovat pelanneet kansainvälisiä otteluita Tennis Europe Tourilla tai ITF:n alaisissa kilpailuissa vuosina 2008-2018.

Tennisliitto tuomitsee kaikenlaisen häirinnän ja reagoi tarvittavin toimin, mikäli urheilijat kertovat kokeneensa epäasiallista kohtelua. Selvitystyöstä vastaa käytännössä SUEK. Selvityksen valmistelu on aloitettu marraskuussa yhdessä SUEKin asiantuntijoiden kanssa ja se toteutetaan sähköisenä kyselytutkimuksena tammikuussa 2019.

– Selvityksen avulla haluamme laajemmin selvittää nykytilannetta ja varmistaa, että jokaisella on mahdollisuus kertoa mahdollisista epäkohdista omassa harjoittelu- ja kilpailutoiminnassa tenniksen osalta. Haluamme osaltamme varmistaa turvallisen ympäristön tenniksen parissa, kertoo Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Seksuaalinen ja sukupuolinen häirintä urheilussa ovat olleet ajankohtaisia aiheita viime aikoina. SUEKin tehtäviin kuuluu osaltaan vahvistaa urheilun eettistä pohjaa sekä auttaa lajiliittoja selvittämään ja ehkäisemään urheilussa mahdollisesti piileviä kielteisiä ilmiöitä.

– Urheilijoiden kynnys raportoida häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta on korkea. Selvityshankkeilla pyrimme madaltamaan tuota ilmoituskynnystä, toteaa SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen.

Tutkimuksen tuloksista koostetaan Tennisliitolle raportti helmi-maaliskuussa 2019.

Lisätiedot:
Teemu Purho
Toimitusjohtaja, Suomen Tennisliitto ry
puh. +358405231797
teemu.purho(at)tennis.fi

Jouko Ikonen
Tutkintapäällikkö
Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry
puh. +358 40 5705012
jouko.ikonen(at)suek.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: Vehviläinen ja Rikkonen… →