TEHO Sport Tennisliiga palaa joulutauolta 12.-13.1. – runkosarja huipentuu tammikuussa

3.1.2019  |  19:05  |  Raportit, Seurat, Yhteistyökumppanuudet

TEHO Sport Tennisliiga palaa takaisin tosi toimiin 12.-13.1. Joulutauolta palataan ryminällä, sillä vuorossa ovat täydet naisten kierrokset ja lähes täydet miesten kierrokset.

Alkukausi sujunut hallitsevien mestareiden tahtipuikkojen mukaan

Hallitseva mestari HVS-Tennis on ollut runkosarjassa odotetun vahva. HVS on sekä naisten että miesten sarjataulukoiden piikkipaikoilla. Joukkueet ovat hävinneet vain yhdet ottelut, eli kasassa on lähes täydet pistepotit.

Naisten sarjataulukossa HVS:n takana on erittäin tasaista, sillä sijat 2.-7. ovat vain kahden pisteen sisällä toisistaan. Sen sijaan sarjanousija Helsingin Lawn-Tennis Klubi on joutunut toteamaan Tennisliigan kovuuden ajautuen sarjan hännille vain yhdellä voitolla. HVS:n neljän pisteen karkumatka on kurottavissa umpeen, mutta todennäköisempää on ettei HVS:n etumatkaa saada kiinni. Tampereen Tennisseura, Smash, Åbo Lawn-Tennis Klubb, TVS-Tennis, Smash-Kotka ja Grani Tennis tulevat käymään todella kovan kamppailun sijoista 2.-4., eli pudotuspelipaikoista.

Miesten puolella viime vuoden finalistit HVS ja HLK ovat ampaisseet muilta joukkueilta karkuun. Kuten naisissa myös miehissä käydään tiukka keskikastin kamppailu. Tällä hetkellä kärkikaksikon lisäksi pudotuspeleihin ovat menossa viime kauden pronssimitalisti Smash-Kotka, alkukauden ehdoton yllättäjä Variston Tennis, TVS-Tennis ja Smash. GT ja TaTS ovat toistaiseksi säilyttämässä sarjapaikkojaan, kun taas sarjanousija Porin Verkkopalloseura on suoran putoajan paikalla ja Sata-Tennis karsijan paikalla. PVS on vain yhden pisteen päässä vuoden 2016-2017 mestareista ja porilaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän.

12.-13.1. pelattavat kierrokset asettavat lähtömerkit runkosarjan päätöskierrokselle 26.1.

Joukkueet palaavat joulutauolta siis reilun viikon kuluttua ja jännitettävää riittää. 12.-13.1. pelattavien kierrosten jälkeen on nimittäin jäljellä enää yksittäinen miesten ottelu ja runkosarjan päätöskierros 26.1.

Suomen toiseksi korkeimman sarjatason, I-divisioonan, kausi jatkuu myös 12.-13.1. muutamilla otteluilla. Tänä vuonna I-divisioonien voittajat nousevat suoraan korkeimmalle sarjatasolle – mikäli voittajajoukkueella on jo edustus TEHO Sport Tennisliigassa, niin silloin korkeimmalla oleva ei edustusta liigassa omaava joukkue nousee. Tällä hetkellä miehissä sarjaa johtaa Smash-Kotkan kakkosjoukkue, eli nousemassa olisi viime kaudella liigasta tippunut Valkeakosken Tennis. Naisissa HVS:n, ÅLK:n ja TaTS:n joukkueet muodostavat kärkikolmikon ja nousemassa olisi neljäntenä nyt oleva Oulun Verkkopalloseura. Katso I-divisioonan tilanne täältä.

TEHO SPORT TENNISLIIGA -KOTISIVUT

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliigan… →