Viikkokatsaus 1/2019 – TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour pelataan Myllypurossa 4.-6.1. ja Scharlin tuplamestariksi SALK Openissa

3.1.2019  |  10:40  |  Raportit

Henri Kontisen ja John Peersin kauden avausottelu päättyi tappioon. Tällä viikolla riittää jännitettävää vielä Tukholmassa käytävässä SALK Openissa ja Helsingissä pelattavassa vuoden ensimmäisessä TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourin osakilpailussa. SALK Openissa saatiin jo iloisia suomalaisuutisia, kun Sade Scharlin (ÅLK) juhli 14-vuotiaiden kaksin- ja nelinpelin mestaruutta.

Kuka vie ensimmäisen TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour -osakilpailun?

Helsingin Myllypurossa sijaitsevassa Smash Centerissä voi viikonloppuna nähdä laadukasta alle 21-vuotiaiden tennistä. TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourin ensimmäisessä osakilpailussa on mukana 15 tyttöä ja 18 poikaa.

Tyttöjen kaksinpelissä on ykköseksi sijoitettuna Liisa Vehviläinen (ÅLK), joka voitti alle 21-vuotiaiden Finnish Junior Tennis Tourin ja naisten Finnish Tourin kokonaiskilpailut viime vuonna. Toiseksi on sijoitettuna Bea Kivikoski (HLK). Poikien puolella kärkikaksikon muodostavat Roni Rikkonen (TaTS) ja Jason Sormunen (TCT).

Ottelut alkavat perjantaina ja sunnuntai on päätöspäivä, jolloin pelataan poikien välierät klo 10:00, tyttöjen finaali klo 11:30 ja poikien finaali klo 14:00.

KAAVIOT

Kontinen/Peers taipuivat brittiduolle

Henri Kontisen (nelinpelin ATP-26) ja John Peersin (nelinpelin ATP-23) uusi vuosi ei saanut toivottua alkua, kun kaksikko taipui tiistaina Brisbanen ATP 250 -turnauksen avauskierroksella brittiparille Kyle Edmund/Neal Skupski 6-7, 2-6.

Kontinen/Peers pelaavat seuraavan kerran yhdessä Australian Avoimissa, jotka pelataan Melbournessa 14.-27.1. Ensi viikolla Kontinen nähdään kuitenkin Aucklandin ATP 250 -turnauksessa yhdessä tanskalaisen Fredrik Nielsenin kanssa.

Henri Kontinen

Porsche Junior Team Finlandin pelaajia SALK Openissa – Scharlin tuplamestariksi 14-vuotiaissa

Alle 18-vuotiaiden 3. kategorian ITF World Junior Tennis Tourin kilpailussa, SALK Open, on mukana vielä Hietarannan sisarukset Laura ja Roni. Clarissa Blomqvistin oli taipuminen kaksinpelin karsinnoissa. Molemmat Hietarannat ottivat keskiviikkona avausvoitot kaksinpelissä. Pelaajien nelinpeliurakat ovat vielä alkamatta.

KAAVIOT

Lisäksi samaan aikaan pelataan 10-, 12-, 14- ja 16-vuotiaiden turnauksia. SALK Open on yksi suurimmista junioriturnauksista Pohjoismaissa. Suomalaisjunioreita on mukana vielä erityisesti viikonloppuna käytävissä 10-vuotiaiden sarjoissa ja torstaina alkavissa 12-vuotiaiden sarjoissa.

KAAVIOT

Turnauksesta kuuluu jo nyt erinomaisia uutisia, sillä Sade Scharlin (ÅLK) voitti kaksin- ja nelinpelin mestaruudet 14-vuotiaissa. Kaksinpelissä 11. sijoitettu Scharlin oli lopulta vahvin suuressa 128 pelaajan kaaviossa. Scharlin voitti kuusi ottelua. Välierässä kaatui kolmanneksi sijoitettu Stina Larsson 6-2, 3-6, 6-2 ja loppuottelussa kärkisijoitettu Lisen Rinman 6-3, 6-4. Scharlinin turnaus sai toisen kruununsa nelinpelissä yhdessä Rinmanin kanssa. Pari oli vakuuttava vieden turnauksen ilman erätappioita.

Sade Scharlin

ILMOITTAUTUMINEN TAMMIKUUN CINIA JUNIOR GRAND PRIXIN JA TYKKIMÄKI MINI- JA MIDITENNIS TOURIN OSAKILPAILUIHIN KÄYNNISSÄ

Cinia Junior Grand Prix 2019 alkaa Kaarinassa (10-vuotiaat), Turussa (12- ja 16-vuotiaat) ja Oulussa (14-vuotiaat) 19.-21.1. Ilmoittautuminen turnauksiin on jo käynnissä ja aikaa ilmoittautua mukaan on tämä viikko. Ilmoittautuminen TennisÄssän kautta: 10-vuotiaat, Kaarina | 12- ja 16 -vuotiaat, Turku | 14-vuotiaat, Oulu.

Myös Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tour jatkuu 19.-20.1. Ilmoittaudu mukaan: Pori | Tuusula | Tampere.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga… →