TEHO Sport Tennisliiga: naisilla täydet kierrokset viikonloppuna – ”Tennisliigan taso on koventunut”

8.11.2018  |  15:30  |  Ennakot

Tulevana viikonloppuna jatkuu TEHO Sport Tennisliiga naisten täysillä kierroksilla sekä yhdellä miesten ottelulla – useimmille joukkueille kyseessä on sarjakauden avaus.

Harjoitukset harjoiteltu – ketkä avaavat vahvimmin?

Sarjakausi avattiin 17.-18.10. Talin Tenniskeskuksella Helsingissä kahdella miesten ottelulla ja yhdellä naisten ottelulla. HVS-Tennis juhli kotikentällään avauspisteitä kukistamalla miehissä Sata-Tenniksen (lue) sekä miehissä ja naisissa Grani Tenniksen (GT) (lue).

Tulevana lauantaina ja isänpäivänä sunnuntaina ovat pääroolissa siis naisten täydet ottelukierrokset – sunnuntaina pelataan yksi miesten ottelu, kun Turussa kohtaavat TVS-Tennis ja Sata-Tennis klo 10:30. Treenaamiset on treenattu ja valmistautumiset hoidettu – nyt on tullut aika ensimmäiselle todelliselle kunnon ulosmittaukselle. Onnistumisia kaivataan tasaisessa sarjassa heti alusta alkaen, sillä runkosarja pelataan yksinkertaisena – eli naisille tulee yhteensä seitsemän ja miehille yhdeksän ottelua.

Miesten liigakausi jatkuu isommalla vaihteella reilun viikon kuluttua 17.-18.10. Tulevana viikonloppuna ja ensi viikon aikana pelataan miesten $25,000 ITF-turnaus, Tali Open by Digitalist, jossa on useita suomalaismiehiä tavoittelemassa menestystä.

”Odotamme hyvää peliä ja lähdemme taistelemaan TaTS:a vastaan”

Yhtenä lauantain naisten kierroksen herkkupaloista on Smashin ja viime kauden hopeamitalistin Tampereen Tennisseuran (TaTS) kohtaaminen Smash Centerillä Helsingin Myllypurossa. Ottelu alkaa klo 12:30 ja yhdeltä kentältä lähetetään myös livekuvaa.

– Odotamme hyvää peliä ja lähdemme taistelemaan TaTS:a vastaan. Meillä on uusia pelaajia joukkueessa ja kun ei tiedä ennakkoon keitä heillä pelaa, niin on vaikeaa arvioida minkälainen matsi on tulossa. Mutta varmasti tulee hyvä kohtaaminen, Smashin pelaaja-kapteeni Piia Suomalainen kertoi.

Kotijoukkue Smash hakee ryhtiliikettä viime kauteen verrattuna, sillä joukkue ajautui ehkä hieman yllättäen ulos mitalipeleistä. Edeltävinä vuosina saldona on ollut kuitenkin vakuuttavat kolme hopeaa ja kaksi runkosarjan voittoa. TaTS kuuluu myös naisten kestomenestyjiin. Viimeiset neljä kautta tamperelaiset ovat sijoittuneet runkosarjan toiseksi ja palkintokaapista löytyy näiltä vuosilta kulta, hopea ja kaksi pronssia.

Joukkueet ja liigaa seuranneet ovat viime vuosien aikana huomanneet sarjan koventuneen tason. Tämän on havainnut myös Suomalainen.

– Odotan jälleen hyvää kautta ja kyllä Tennisliigan taso on koventunut vuosien mittaan. Tulee varmasti monia hyviä otteluita ja lähdemme innolla haastamaan muita joukkueita.

Sekä TaTS että Smash asettivat kauden alla tehdyissä joukkue-esittelyissä tavoitteekseen mestaruuden. Miten joukkueet perustelivat tavoitteensa?

– Olemme nuorekas, energinen ja pippurinen joukkue, joka taistelee jokaisen pisteen eteen täysillä. Vahvuutemme on ehdottomasti fyysisyys, kuvaili joukkuettaan Tero Vilén.

– Olemme sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Kuvailisin meitä monipuoliseksi joukkueeksi, sillä pelaajat täydentävät hyvin toisiaan. Saimme tälle kaudelle hyviä vahvistuksia – erityisesti uskon meidän olevan nelinpeleissä vahvoilla, kommentoi Suomalainen.

Lauantain kokoonpanot kaksinpelien osalta julkaistaan perjantaina klo 15:00 jälkeen. Joukkueet ovat nimenneet joukkueihinsa seuraavat pelaajat.

Smash: Piia Suomalainen, Tanja Tuomi, Alexandra Anttila, Fiona Kallio, Saila Holopainen, Kati Heinänen-Rautee, Serena Hatakka

TaTS: Mariella Minetti, Emma Eerola ja Emilia Hartman

TEHO SPORT TENNISLIIGA -KOTISIVUT

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 45/2018 – →