HVS voitti TEHO Sport Tennisliigan avausottelun – Tecau/Heliövaara haastoivat Kontisen ja Peersin tiukkaan taistoon

17.10.2018  |  20:39  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigan avausottelu pelattiin Talin Tenniskeskuksella helsinkiläisten HVS-Tenniksen ja Sata-Tenniksen välillä tuhatpäisen yleisön edessä. HVS juhli voittoa otteluvoitoin 4-0.

Huomenna Tennisliiga jatkuu HVS:n ja Grani Tenniksen (GT) välillä, kun vuorossa ovat naisten ja miesten ottelut. Miehissä kentillä nähdään muun muassa Henri Kontinen/John Peers, Patrik Niklas-Salminen, Otto Virtanen, Andriej Kapas ja Verneri Tuomi sekä naisissa Mia Eklund, Oona Orpana, Lotta Heiskanen ja Ella Tuomela. Tapahtumaan on vielä myynnissä lippuja täällä.

Tuhatpäinen yleisö nautti huipputenniksestä

Ykköspelaajien kohtaamisessa olivat vastakkain Suomen kärkipelaajat Sata:n Harri Heliövaara (ATP-317) ja HVS:n Patrik Niklas-Salminen (ATP-424). Ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, jossa ratkaisu saatiin vasta kolmannessa erässä. Niklas-Salmisen vahvat lyönnit takasivat hänelle pienoisen yllätyksen erin 1-6, 6-3, 10-8.

– Ekassa erässä oli vähän hakemista, alustan kanssa haasteita ja syöttö ei pelittänyt. Toiseen erään rauhoituin ja sain lyöntiä sekä erityisesti syöttöä kulkemaan. Pelini aggressiivisuus oli avainasemassa tänään, kommentoi tyytyväinen Niklas-Salminen.

– Tiukka matsi, mikä oli odotettavissa. Todella hidas kenttä, mikä aiheutti molemmille hieman haasteita alussa. Lopussa missasin muutamia palloja ja Patti oli myös terävämpi, kertoi Heliövaara.

Patrik Niklas-Salminen

Kakkospelaajien ottelussa HVS:n Otto Virtanen (ATP-870) kukisti Yhdysvalloissa yliopistossa valmentavan Max Wennäkosken (Sata) tiukasti 7-5, 6-4. Kolmospelaajien ottelussa Sami Huurinainen toi isäntäjoukkueelle kolmannen otteluvoiton voittamalla Roope Kailaheimon 6-1, 6-4.

– Ensimmäinen erä oli todella tiukka. Oli vaikea lukea Wennäkosken syöttöjä, mutta erän lopulla 4-4 -tilanteesta lähtien aloin pääsemään niihin kiinni. Sain tarvittavan murron lopussa ja heti toisen erän alussa tullut murto sinetöi ottelun, kertoi Virtanen ottelustaan.

– Aika tyypillinen peli minun ja Roopen välillä. Olin vahvojen lyöntieni ja syötön ansiosta hieman niskan päällä koko ajan, mikä pakotti vastustajan tekemään muutamia minun kannalta tarvittavia virheitä, saneli tyytyväinen Huurinainen.

Otto Virtanen

”Oli todella mukavaa, hyvätasoinen matsi alusta alkaen”

Nelinpeliin lähdettiin siis HVS:n 3-0 johtoasemassa. Nelinpelissä HVS:n Henri Kontinen (nelinpelin ATP-15) ja John Peers (nelinpelin ATP-14) kohtasivat Sata:n Horia Tecaun (nelinpelin ATP-31) ja Heliövaaran (nelinpelin ATP-173). Ottelusta tuli tasainen vääntö, kun Tecau/Heliövaara saivat pelijuonesta kiinni toisessa erässä ja pakottivat ottelun ratkaisevaan erään. Tecau/Heliövaara johtivat ottelutiebreikkia 7-4, mutta joutuivat lopulta taipumaan Kontinen/Peers -parille eräluvuin 6-1, 4-6, 10-8.

– Oli todella mukavaa, hyvätasoinen matsi alusta alkaen. Varsinkin ensimmäisessä erässä pelasimme mielestäni hyvin. Tänään nähtiin, että tällä formaatilla (nelinpelissä paras kolmesta erästä ja ratkaiseva erä kymmenen pisteen ottelutiebreak) asiat voivat muuttua nopeasti, kertoi Peers.

– Tasokasta nelinpeliä. Tässä nähtiin kuinka matsi voi kääntyä nopeastikin, Harri ja Horia pelasivat hienosti, komppasi Kontinen.

– Hieman jäi harmittamaan, tiukkaa peliä. Hävisimme lopussa neljä viimeistä syöttöpistettämme, mitä ei saisi tapahtua. Toisaalta Henri ja John palauttivat terävästi lopussa, analysoi Heliövaara nelinpeliä.

– Pidin todella tapahtumasta, kiitos kaikille paikalle saapuneille – erityisesti Sata:n kannustusjoukolle, kiitteli Tecau.

HVS-Tennis – Sata-Tennis 4-0
Patrik Niklas-Salminen, HVS – Harri Heliövaara, Sata 1-6, 6-3, 10-8
Otto Virtanen, HVS – Max Wennäkoski, Sata 7-5, 6-4
Sami Huurinainen, HVS – Roope Kailaheimo, Sata 6-1, 6-4
Henri Kontinen/John Peers, HVS – Horia Tecau/Harri Heliövaara, Sata 6-1, 4-6, 10-8

Henri Kontinen ja John Peers
Horia Tecau ja Harri Heliövaara

KUVAGALLERIA
TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Kiitos avauspäivästä joukkueet, yleisö, järjestäjät sekä yhteistyökumppanit – tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii Porsche.

Grani-Tennis haastaa HVS-Tenniksen huomenna sekä miehissä että naisissa

TEHO Sport Tennisliiga jatkuu jo huomenna, kun Talissa isäntäseura HVS:aa tulee haastamaan Grani Tennis (GT) – huomenna pelataan sekä miesten että naisten ottelut. Miesten puolella HVS jatkaa samalla kokoonpanolla kuin tänäänkin – GT:n riveissä nähdään Andriej Kapas (ATP-1117), Verneri Tuomi ja Mikael Martikainen. Naisissa HVS:n riveissä nähdään suomalaisen naistenniksen kärkinimiä, kun kaksinpelikentälle astelevat Mia Eklund (WTA-608) ja Oona Orpana (WTA-723). Heitä haastavat GT:n kansalliset kärkipelaajat Lotta Heiskanen ja Ella Tuomela. Kaksinpelien kokoonpanot on julkaistu:

Miehet: HVS-Tennis – Grani Tennis
Patrik Niklas-Salminen – Andriej Kapas
Otto Virtanen – Verneri Tuomi
Sami Huurinainen – Mikael Martikainen

Naiset: HVS-Tennis – Grani Tennis
Mia Eklund – Lotta Heiskanen
Oona Orpana – Ella Tuomela

Ottelut käynnistyvät huomenna klo 16:30 kaksinpeleillä ja nelinpelit pelataan aikaisintaan klo 18:30. Lipunmyynti täältä. Grani Tennis järjesti tiistaina ennakkotapahtuman, jossa heidän toinen miesten nelinpelaajansa Jean-Julien Rojer (nelinpelin ATP-21) oli pallottelemassa lasten kanssa – katso kuvia.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga… →