TEHO Sport Tennisliiga: Miesten puolivälierät perjantaina

2.2.2023  |  14:31  |  Ennakot

TEHO Sport Tennisliigan kausi on edennyt jo pudotuspeleihin! Miesten puolivälierät pelataan perjantaina, ja mitalien sekä sarjapaikkojen kohtalo ratkotaan lopullisesti ensi viikolla. Perjantaina onkin luvassa kaksi mielenkiintoista ottelua, joiden häviäjät kokevat karvaan kohtalon.

Tampereen Tennisseuran ja Oulun Verkkopalloseuran puolivälierä alkaa klo 17.30, ja sitä voi seurata myös Ruudun välityksellä. Runkosarjassa TaTS sijoittui neljänneksi juuri OVS:n edelle, ja keskinäinen ottelu päättyi tamperelaisille 4–0.

TaTS lienee siis otteluparin lievä suosikki. Vuosien saatossa monia mitaleita juhlinut kestomenestyjä jäi viime kaudella neljänneksi, ja ilman mitalia jääminen jätti varmasti paljon hampaankoloon. Etenkin Ristomatti Lanne on tällä kaudella esiintynyt edukseen, ja kokoonpanosta löytyvät myös muun muassa Lauri Kiiski, Peetu Pohjola sekä Hermanni Tiainen.

OVS joutui viime kauden päätteeksi karsimaan sarjapaikastaan, mutta oululaiset tekivät tarvittavan ja säilyttivät paikkansa miesten korkeimmalla sarjatasolla. Tällä kaudella nuori joukkue toi OVS:lle ensimmäisen pudotuspelipaikan nykymuotoisessa Tennisliigassa. Erityisesti Aaron Matikkala on esiintynyt edukseen: kaksinpelien voittosuhde 7–1 puhuu puolestaan. Hänelle tulitukea antavat muun muassa Lenni Loukkola, Valtteri Laitinen sekä Niila-Tapio Magga. Vaikka pudotuspelipaikka on jo hyvä saavutus, nälällä on tapana kasvaa syödessä, joten OVS lähtee varmasti tosissaan tavoittelemaan paikkaa mitalipeleissä.

Toisessa puolivälierässä kohtaavat ETT ja Smash-Kotka. Tämä ottelu alkaa klo 18.00. ETT sijoittui runkosarjassa kolmanneksi yhdeksän pistettä viimeisen pudotuspelipaikan ottanutta Smash-Kotkaa edelle. Joukkueiden keskinäinen ottelu päättyi kuitenkin 2–2, joten puolivälierästäkin voi odottaa jännittävää.

Sarjanousija ETT on ollut kenties kauden mielenkiintoisin joukkue. Kovinkaan moni joukkue ei kykene taistelemaan mitaleista heti sarjanousun jälkeen, mutta ETT jäi lopulta vain kahden pisteen päähän suorasta välieräpaikasta. HVS:n nuorten vahvistama joukkue on pelannut vakuuttavasti läpi kauden. Patrick Kaukovalta ei ole hävinnyt tällä kaudella otteluakaan kaksinpeleissä, ja kokoonpanosta löytyvät myös muun muassa Otso Martikainen sekä Jami Savolainen. Sen sijaan kaikki pelaamansa neljä kaksinpeliä voittanut Linus Lagerbohm on edustamassa Suomea Winter Cupissa, joten häntä ei nähdä puolivälierissä.

Smash-Kotka voitti viime kaudella hopeaa, ja joukkue säilyi lähes ennallaan. Ei siis ole yllätys, että kotkalaiset ovat jälleen mukana pudotuspeleissä. Vesa Ahti, Valtteri Ahti, Ville-Petteri Ahti, Jussi Salmio sekä Jesper Saarni ovat kantaneet kotkalaisten värejä tällä kaudella, ja koko viisikko on nimetty myös puolivälierien kokoonpanoon.

Perjantai-iltana kaksi joukkuetta pääsee siis riemuitsemaan paikasta mitalipeleissä, kahden joukkueen kausi päättyy karvaasti. Kauan odotetusta Davis Cup -jännitysnäytelmästä huolimatta näitä otteluita ei siis kannata jättää väliin!

Puolivälierät 3.2.2023
TaTS – OVS | klo 17.30 | Tampereen Tenniskeskus | Ruutu
ETT – Smash-Kotka | klo 18.00 | Talin Tenniskeskus

Jaa:

Seuraava uutinen: Kova, kokenut ja… →