Kova, kokenut ja kokematon Argentiina – Cerundolo: ”Odotan kaikkien otteluiden olevan tiukkoja”

2.2.2023  |  14:44  |  Ennakot

Suomi, Porsche Davis Cup Team Finland, kohtaa MM-karsintaottelussa Argentiinan Espoo Metro Areenassa 4.-5.2.2023.

OSTA LIPUT
TAPAHTUMASIVU

Kova ja kokenut Argentiina – toisaalta kokematon

Vierailijoiden joukkueen muodostavat Francisco Cerundolo (ATP-31), Pedro Cachin (ATP-68) ja Facundo Bagnis (ATP-88) sekä nelinpelaajat Maximo Gonzalez (ATP-45) ja Andres Molteni (ATP-36).

Heitä asettuvat haastamaan Suomelta Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-10), Emil Ruusuvuori (ATP-43), Otto Virtanen (ATP-181), Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-129) ja Eero Vasa (nelinpelin ATP-348).

Maailmanlistalla sijalla 15 majaileva Argentiina on onnistunut voittamaan Davis Cupin 2016 ja ollut peräti neljästi finalistina 2011, 2008, 2006 ja 1981. Menestyksekäs historia takaa selkänojan Argentiinalle, mutta Suomeen saapunut pelaajisto on varsin kokematon maaotteluissa.

Kaksinpelaajista vain Cerundololla on maaotteluita vyöllään: ne tulivat viime vuonna Davis Cup Finalsissa, MM-turnaus, ja tuloksena olivat tappiot Borna Coricille ja Jannik Sinnerille. Sen sijaan Cachinille ja Bagnisille on maajoukkue-edustus ensimmäinen laatuaan. Myös nelinpelaajista Molteni on pelannut vain kerran 2017; kokemusta edustaa Gonzalez vuosien 2017-2019 ja 2021-2022 edustuksillaan. Argentiinalaisista on Gonzalezilla ainoana kokemus voitetusta ottelusta maajoukkueessa.

Argentiinan kapteeni on entinen maailmanlistan 3. Guillermo Coria, joka ylsi Ranskan avoimissakin loppuotteluun 2014.

Jokainen suomalaispelaaja sen sijaan on pelannut maaotteluissa ja jokaisella on myös voittokokemusta. Kaksinpelitykkien voitto-tappiosaldo on Ruusuvuorella 9/5 ja Virtasella 3/3. Nelinpelissä Heliövaaran saldo on 9/5 ja hän on voittamaton vuodesta 2013 lähtien; lisäksi Niklas-Salmisella on myös 2/1 lukema. Viime maaottelussa ensimmäisen maaotteluvoittonsa otti myös Vasa.

Jos siis maailmanlistasijoitusten perusteella on Suomi hienoinen altavastaaja, niin maaottelukokemuksen osalta on Suomi ennakkosuosikki.

Emil Ruusuvuori johdattaa Suomen Argentiinaa vastaan

Cerundolo: ”Vuosi oli erinomainen, kaikin puolin uskomaton”

Argentiinan ykköspelaajan Francisco Cerundolon (ATP-31) vuosi 2022 oli menestyksekäs.

24-vuotias pelaaja nousi maailmanlistalla sijalta 127 parhaimmillaan lukemaan 24. Kesällä hän voitti uransa ensimmäisen ATP-turnauksen Båstadissa Ruotsissa ja hän ylsi myös keväällä välieriin Miamin Masters-kilpailussa.

”Vuosi oli erinomainen, kaikin puolin uskomaton. Saavutin monia uralleni asettamia tavoitteita. Olin henkisesti valmis kauteen ja onnistuin siirtymisessä Challenger-kiertueelta ATP-tasolle. Pelini kehittyi paljon, erityisesti vahvistin rystyäni ja syöttöäni. Kämmenlyöntini on aina ollut aseeni”, sanoi Cerundolo.

Vuoden 2023 aluksi saavutti Cerundolo yhden pienistä tavoitteestaan, kun hän otti uransa ensimmäiset pääsarjavoitot Grand Slam -tasolla yltäen kolmannelle kierrokselle Australian avoimissa.

”Haluan ylläpitää tasoni korkealla tänä vuonna, voittaa toisen ATP-turnauksen ja yltää TOP20-pelaajaksi.”

”Odotan todella tiukkaa maaottelua; molemmilla on erittäin hyviä pelaajia. Kotijoukkueena Suomi on saanut valita mieluisan alustan, mutta mekin osaamme pelata kovilla sisäkentillä. Minä ja Pedro (Cachin) totuimme vähän koviin sisäkenttiin viime kauden lopussa; se ei ole uutta meille. Meillä on kokonaisvaltainen ja tasaisen kova joukkue täällä, eli löytyy pelaajat niin kaksin- kuin nelinpeliin. Odotan kaikkien otteluiden olevan tiukkoja”, sanoi Cerundolo.

Cerundolo kertoo olevansa todela ylpeä päästessään edustamaan Argentiinaa.

”Juniorina en päässyt maajoukkueeseen ja nyt olen täällä ykköspelaajanamme; maamme edustaminen tuntuu uskomattomalta.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen: ”Meidän jokaisen… →