Nieminen: ”Olemme iskukykyinen joukkue ja koen meillä olevan Argentiinaa vastaan täydet mahdollisuudet”

1.2.2023  |  14:14  |  Ennakot, Videot

Kapteeni Jarkko Nieminen on innoissaan ja luottavaisena viikonloppuna käytävän MM-karsintaottelun kynnyksellä.

Suomi, Porsche Davis Cup Team Finland, kohtaa MM-karsintaottelussa Argentiinan Espoo Metro Areenassa 4.-5.2.2023. Ottelun voittaja etenee maailman 16 parhaan maan Davis Cup Finals -lopputurnaukseen, jonka alkulohkovaihe pelataan 12.-17.9.2023.

 

OSTA LIPUT
TAPAHTUMASIVU

Suomen naiset ylsivät Nanne Dahlmanin, Petra Thorénin, Linda Janssonin ja Katriina Saarisen sekä kapteeni Leo Palinin toimesta puolivälieriin MM-tasolla 1993. Kapteeni Nieminen yrittää nyt luotsata Suomen miehet ensimmäistä kertaa MM-kisoihin, eli Davis Cup Finals -lopputurnaukseen.

Miesten maajoukkue on neljästi pelannut MM-karsinnassa: 1990 (0-5 vs. Ruotsi), 1999 (2-3 vs. Italia), 2002 (1-4 vs. Hollanti) ja 2022 (2-3 vs. Belgia).

”Henki ja fiilis ovat aina hyvä joukkueessamme. Kaikki on kunnossa MM-karsintaa varten; odottava tunnelma. Kun aloitin kapteenina 2018, sanoin meillä olevan tulevaisuuden joukkue. Sitä se on. Koen olevamme parempia kuin puoli vuotta sitten. Olemme iskukykyinen joukkue ja koen meillä olevan Argentiinaa vastaan täydet mahdollisuudet” tiivisti Nieminen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

”Täytyy kiittää Tennisliittoa ja kansainvälistä liittoa, että saimme poikkeusluvan järjestelyille”

Suomi ja Argentiina ovat treenanneet ensimmäiset päivät Talin Tenniskeskuksessa, jossa kenttä 2 on pinnoitettu tulevan maaottelun mukaisesti.

Espoo Metro Areena muuntautuu tennisareenaksi keskiviikko-torstaiyönä. Poikkeuksellinen harjoitus- ja rakennusaikataulu, johtuu keskiviikkoiltana järjestettävästä Manowarin keikasta areenassa. Tennisliitto sai järjestelylle poikkeusluvan kansainväliseltä lajiliitolta; poikkeuksellisen tarkkaan on myös kapteeni Nieminen tehnyt kaikkensa olosuhteiden eteen.

Suomi on kotijoukkueena saanut päättää pelialustan ja sen nopeuden. Kenttä tulee jälleen tutulta tanskalaiselta toimittajalta, Playmaker Sports, jonka kanssa Nieminen on asiaa edistänyt. Kapteeni kävi itseasiassa Tanskassa paikan päällä maalausprosessin aikaan tammikuussa.

”Täytyy kiittää Tennisliittoa ja kansainvälistä liittoa, että saimme poikkeusluvan järjestelyille. Metro Areenasta on tullut meille kotipaikka ja nyt kun liputkin liikkuvat nopeasti, niin tämä poikkeuslupa tuntuu entistäkin paremmalta.”

”Kävin itse ottelukenttääkin testaamassa Tanskassa ja antamassa viimeiset palautteet. Kaikki on tehty ja toivottavasti se vastaa toiveitamme, kun torstaina pääsemme ensi kertaa areenassa sillä lyömään.”

Suomen joukkue tiedostaa vastustaja Argentiinan viihtyvän paremmin massakentillä ja siksi alustaksi on valikoitunut nopea kenttä.

”Kenttä oli viimeksi keskinopea ja nyt se on nopea. Toki päästessämme kotijoukkueena tähän vaikuttamaan, haluamme maksimoida hyödyn näkökulmastamme.”

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga:… →