TEHO Sport Tennisliiga joulutauolle – sunnuntain kierroksen voittoihin Smash ja GT sekä tasapeliin TaTS ja Smash-Kotka

8.12.2019  |  15:34  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliiga jäi joulutauolle sunnuntain otteluiden jälkeen. Seuraavan kerran pelataan 10.-11.1.2020, jolloin ovat luvassa runkosarjojen päätösottelut.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Smashin loistava viikonloppu sai kruununsa HVS:n vieraana

Smashin miesten viikonloppu oli suorastaan erinomainen. Eilen itä-helsinkiläiset kaatoivat kotikentällään sarjakärki HLK:n ja sunnuntaina joukkue haki pisteet kovalta kilpakumppaniltaan ja hallitsevalta mestarilta HVS:lta.

Kaksinpelien jälkeen Smash johti 2-1. Viikonlopun voimahahmo Hermanni Tiainen voitti jälleen ottelunsa – nyt oli Sami Huurinaisen taivuttava kovasyöttöisen Tiaisen edessä erin 6-2, 6-4. Tennisliiga-kauden paras kaksinpelaaja Vladimir Ivanov jatkoi myös voittamattomalla linjallaan kukistaen Panu Virtasen 6-3, 6-3. HVS:lle pisteen toi kolmospelaajien ottelusta Alex Hedman lyömällä Jesper Saarnin 6-2, 6-4.

– Oma pelini oli aika tasaista läpi viikonlopun. Meillä oli hyvä henki joukkueessa ja kaikki pelasivat hyvin, kommentoi Tiainen.

Nelinpelin avauserä oli tasaväkinen, mutta lopulta Ivanov ja Tiainen olivat Virtasta ja Aleksi Tuukkasta selvästi etevämpiä 6-4, 6-0.

– Hyvä viikonloppu meiltä. Ylitimme odotuksemme ja voimme olla todella tyytyväisiä saldoomme. Vladimirin ja Jesperin hyvät otteet jatkuivat tänäänkin, mutta tietenkin ilahduttavinta oli Hermannin tason nosto ja stabiili pelaaminen kaikissa kolmessa viikonlopun ottelussaan. Se lämmitti kaikkien smashiläisten mieliä! Ja hienoa tietenkin se, että Vladimirin puhdas saldo jatkuu. Myös eilisen iltaottelun tunnelma oli hieno ja kannustusjoukot molemmin puolin laittoivat itseään likoon, kertoi tyytyväinen kapteeni Juuso Nousiainen.

GT voittoisa kotikentällään ja TaTS:lle viikonlopun toinen tasapeli

Targa Arenalla Kauniaisissa nähtiin eilisestä tappiostaan sisuuntunut kotijoukkue GT. Isännät voittivat sarjan toiseksi viimeisenä olevan turkulaisen TVS:n 3-1.

Kaksinpelien jälkeen otteluparin voittaja ei vielä ollut selvillä, sillä kolmospelaajien ottelussa turkulaisten Tuomas Rikkonen yllätti Mikael Martikaisen 6-4, 3-6, 11-9. GT:n kärkipelaajat Karol Drzewiecki ja Juho Paukku toivat pisteet kotiin ilman erämenetyksiä – Drzewiecki voitti Oskar Antinheimon 6-4, 6-4 ja Paukku aiheutti kauden ensimmäisen tappion Santtu Leskiselle 7-5, 6-4. Nelinpelin avauserässä TVS:n Rikkonen ja Ville Perkkola johtivat jo 4-1, mutta tämän jälkeen hallinta siirtyi lähes täysin GT:n Drzewieckille ja Verneri Tuomelle. Lopulta Drzewiecki/Tuomi voittoon erin 6-4, 6-3.

Tampereen Tenniskeskuksella nähtiin puolestaan jännittävä ottelu, jossa niin TaTS:lla kuin Smash-Kotkalla oli mahdollisuutensa. Ensimmäisenä voittoa juhli kotkalaisten ykköstykki Ivan Nedelko, joka kukisti paluun kilpakentille tehneen Lauri Kiiskin 6-3, 6-4.

Kakkos- ja kolmospelaajien ottelut olivatkin sitten vuoristoratamaisia, kun ratkaisut nähtiin vasta ottelutiebreikkien jatkopalloilla. Molempien otteluiden kaavat olivat samanlaiset: ensimmäinen erä tamperelaisille, toinen kotkalaisille ja kolmas tamperelaisille. Ristomatti Lanne otti viikonlopun toisen kaksinpelivoittonsa, kun hän voitti hieman yllättäen Ville-Petteri Ahdin 7-5, 3-6, 11-9 ja Aleksi Löfman kukisti Leevi Säätelän 6-3, 4-6, 11-9. Myös nelinpelin ratkaisu venyi ottelutiebreikkiin. Tällä kertaa Smash-Kotkan Nedelko/Ahti vei pidemmän korren Löfmanilta ja Tero Vileniltä 5-7, 6-2, 10-5.

Ristomatti Lanne

Jaa:

Seuraava uutinen: Kulikovalle vuoden neljäs… →