Miesten TEHO Sport Tennisliigan tasaisten koitosten voittoihin VT, Smash-Kotka, Sata ja Smash

7.12.2019  |  22:08  |  Raportit

Ristomatti Lanne

Lauantain täydellä kierroksella voittoja tuulettivat Valkeakosken Tennis, Smash-Kotka, Sata-Tennis ja Smash. Tasapeliin päätyivät HVS-Tennis ja Tampereen Tennisseura.

Ottelut jatkuvat sunnuntaina kolmen ottelun voimin klo 10:00 alkaen.

KUVAGALLERIA: HVS-TaTS ja Sata-KarTe
TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

VT ja Sata arvokkaisiin voittoihin

Sarjataulukon neljä viimeisintä joukkuetta kamppailivat tänään arvokkaista pisteistä.

Valkeakosken Tennis jatkoi Turussa siitä mihin viime sunnuntaina jäi, eli toinen voitto oli tosi asia. TVS-Tenniksen oli tyytyminen vain yhteen pisteeseen kotikentällään, jonka toi kakkospelaajien ottelusta Santtu Leskinen kukistaen Joonas Salosen 6-0, 6-4. VT:lle pisteet toivat kaksinpeleistä Jukka Kohtamäki voitolla Oskar Antinheimosta 6-2, 6-3 ja Pauli Partinen lyömällä Ville Perkkolan 6-2, 6-1. Valkeakoskelaisten voitto varmistui, kun Tuomas Männistö/Valtteri Telinkangas kukistivat Leskisen ja Tuomas Rikkosen 7-5, 7-6.

Helsingin Laajasalossa päivän tehomiehinä olivat Sata-Tenniksen Iiro Vasa ja Roope Kailaheimo. Vasa voitti KarTe:n Patrick Stenforsin 6-4, 6-2 ja Kailaheimo joensuulaisten Mikko Rouvalan 6-1, 6-2. Lisäksi duo taisteli nelinpelistä ison pisteen voittamalla Stenforsin ja Tapio Nurmisen 5-7, 6-4, 10-3. KarTe:lle balsamia haavoille toi ykköspelaaja Juuso Ojasen voitto Marcus Stenforsista 6-3, 6-1.

Tulosten myötä KarTe ja TVS ajautuivat selvästi muiden taakse – näillä näkymin joko joensuulaiset tai turkulaiset tippuvat suoraan ja toisen kohtalona on putoamiskarsinta. Sata ja VT ovat jopa pudotuspelitaistelussa.

Smash yllätti sarjakärki HLK:n, voittoon myös Smash-Kotka sekä tasapeliin HVS – TaTS

Ennen kierrosta sarjan kuudentena ollut Smash yllätti kotikentällään sarjakärki Helsingin Lawn-Tennis Klubin. Voitto oli Smashille mieluisa, sillä HLK tiputti sen viime kauden puolivälierässä äärimmäisen niukasti mitalipeleiltä. Kaksinpeleissä Smash näytti heti vierailijoilleen kaapin paikan: Vladimir Ivanov voitti Karl Kiur Saarin 7-6, 6-1, Hermanni Tiainen yllätti Masi Sarpolan 6-4, 3-6, 12-10 ja kokenut Jesper Saarni ei antanut Roni Hietarannalle mahdollisuuksia 7-6, 6-2. Nelinpelistä HLK otti pisteen, kun sarjan tähän mennessä paras nelinpelipari Saar/Sarpola kukisti Ivanovin ja Saarnin 7-5, 7-6.

Kuvassa Jesper Saarni, Smash

Smash-Kotka sai puolestaan revanssin Grani Tenniksestä. Viime kauden yksi suurimmista yllätyksistä nähtiin, kun GT voitti kotkalaiset välierissä. Tälläkin kertaa oli erittäin tiukkaa, kun kaksi ottelua ratkesi vasta ottelutiebreikissä. Ykkösten pelissä GT:n Karol Drzewiecki voitti kahdessa tiebreak-erässä Ivan Nedelkon – tämän jälkeen ei GT:lla ollut enää asiaa pisteille. Smash-Kotkan Ville-Petteri Ahti voitti Juho Paukun jännitysnäytelmässä 3-6, 7-6, 10-6 ja Leevi Säätelä oli vakuuttava Verneri Tuomea vastaan 6-4, 6-0. Nelinpelissä oli jälleen pienet marginaalit, mutta lopulta voittoa tuulettivat Nedelko ja Ahti, kun Drzewiecki/Tuomi kaatui 6-3, 3-6, 11-9.

– Tiukkaa ja hyvätasoista tennistä. Kotijoukkue oli tänään hyvin ohuen karvan verran parempi, kommentoi kotkalaisten kapteeni Pasi Ahti.

Talin Tenniskeskuksella kohtasivat pudotuspelipaikoissa tiukasti kiinniolevat HVS ja TaTS. Joukkueet päätyivät tasaisten vaiheiden jälkeen tasapeliin.

  • Panu Virtanen, HVS – Ristomatti Lanne, TaTS 6-7, 3-6
  • Sami Huurinainen, HVS – Aleksi Löfman, TaTS 6-3, 5-7, 10-5
  • Alex Hedman, HVS – Peetu Pohjola, TaTS 6-3, 6-4
  • Huurinainen/Aleksi Tuukkanen, HVS – Löfman/Tero Vilen, TaTS 6-2, 3-6, 10-5

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga… →