Kulikovalle vuoden neljäs kaksinpelimestaruus ITF-tasolla

8.12.2019  |  15:36  |  Raportit

Anastasia Kulikova, 19, voitti vuoden neljännen kaksinpelin ammattilaisturnauksensa Tunisiassa. Suomalainen jatkaa kauttaan vielä yhden turnauksen verran ensi viikolla samassa paikassa.

Neljänneksi sijoitettu Kulikova (WTA-584) oli todella vakuuttavassa vireessä kovilla ulkokentillä pelatussa $15,000 ITF-turnauksessa. Viime viikolla hän ylsi loppuotteluun Tshekissä, mutta tällä viikolla suomalainen meni loppuun asti häviämättä erääkään.

Yhteensä turnausvoittoon vaadittiin viisi voittoa. Loppuottelussa asettui vastaan toiseksi sijoitettu japanilainen Yuriko Lily Miyazaki (WTA-552). Japanilainen aloitti ottelun räväkästi ja siirtyi jo 5-2 johtoon. Miyazakilla oli myös syötössään eräpallo, mutta Kulikova ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan taisteli tiensä erävoittoon 7-6(6). Toisessa erässä 19-vuotias suomalainen oli murron verran parempi, mikä toi turnausvoiton erin 7-6(6), 6-4.

– Päivän ottelu oli tiukka ja neljään otteeseen jouduimme myös odottamaan sään takia. Vastustajani ei antanut minun pelata omaa peliäni, kunnes avauserän 2-4 tilanteessa aloin pystyä lukemaan hänen peliään paremmin ja pääsin peliin kiinni. Selvitin pitkän pallon päätteeksi eräpallon tilanteessa 2-5, 30-40 ja olin myös tiebreikkiä 0-3 tappiolla, mutta sain käännettyä erän itselleni. Olin käytännössä koko ottelun tappioasemassa. Olen ylpeä suorituksestani ja noususta, kommentoi tyytyväinen Kulikova.

– Pelaan täällä vielä ensi viikolla yhden turnauksen. Pyrin lopettamaan vuoden vahvasti.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Tänä vuonna on Kulikova ainoa suomalaisnainen, joka on juhlinut kaksinpelin ammattilaisturnausvoittoa. Kulikova on voittanut palkintoarvoltaan 15,000 dollarin ITF-turnaukset Tampereella, Savitaipaleella, Tukholmassa ja Monastirissa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 50/2019 – →