TEHO Sport Tennisliiga: Heliövaara johdatti Satan voittoon Smashista

10.12.2022  |  23:40  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigan vuoden toiseksi viimeinen ottelukierros pelattiin lauantaina. Puolueettomien tenniksen ystävien katseet kohdistuivat todennäköisesti erityisesti Sata-Tenniksen ja Smashin väliseen otteluun, jossa kentällä nähtiin muun muassa Harri Heliövaara ja Henri Laaksonen.

Heliövaara ja Laaksonen kohtasivatkin kaksinpelissä parhaaseen katseluaikaan alkuillasta. Smashia edustava Laaksonen vei voiton lukemin 6–4, 6–2. Kaksikko kohtasi uudestaan nelinpelissä, jossa Heliövaara ja Ilja Orre voittivat Laaksosen ja Jussi Tiaisen 6–3, 6–3.

Laaksosen kaksinpelivoitto jäi Smashin ainoaksi pisteeksi. Juho-Eric Biggs nimittäin kukisti Arttu Ronkaisen 6–3, 6–4 ja Juuso Ojanen toi kotijoukkueelle voiton todellisessa trillerissä Jeri Lassilaa vastaan. Ottelu päättyi Ojasen hyväksi 2–6, 6–3, 10–7. Näin Sata vei pisteet 3–1 ja nousi sarjataulukossa vastustajansa ohi seitsemänneksi.

Heliövaara kehui ottelutapahtumaa Laajasalon kotikentällä. -Yleisöä oli ennätysmäärä ja he pääsivätkin nauttimaan huipputenniksestä. Henri Laaksonen oli liian kova pala kaksinpelissä, mutta muiden matsien voittaminen oli meidän jengiltämme vahva osoitus kovan tason suorittamisesta, Heliövaara jakoi kehuja joukkuekavereilleen.

Myös kapteeni Orre oli tyytyväinen kotijoukkueen otteisiin: -Joukkue ylsi tänään huippusuoritukseen, vaikka vastassa oli kova Itä-Helsingin vastus. Kaikki pelaajat toivat tänään hyvän energian ja tasaiset suoritukset omiin otteluihin ja upean kotiyleisön kannustamana päästiin hienoon lopputulemaan.

Sunnuntaiksi joukkue matkustaa Ouluun, jossa vastaan asettuu kaksi pistettä edellä oleva Oulun Verkkopalloseura. Heliövaara odottaa koitosta innolla: -Vastassa on nuori joukkue, joka varmasti pelaa kotikentällään ennakkoluulottomasti. Mutta meilläkin on tämän päivän jälkeen kova itseluottamus tiimissä. Myös Orre kuvaili joukkuettaan hyvävireiseksi, vaikka vastassakin on kova joukkue.

– Muutama hieno tason ylitys on nähty ja edessä on vielä kovat ottelut, joista pisteitä voidaan napsia. Upeaa, että meillä on myös seuran kovin tähti, Harri Heliövaara, mukana otteluissa! Orre ylisti ATP-rankingissa sijalla 11 olevaa joukkuekaveriaan.

OVS kohtasi lauantaina kotikentällään Grani Tenniksen, joka lähti kierrokselle sarjan kakkospaikalta. Vierasjoukkue oli vahva ja vei pisteet 3–1. OVS:n ainoasta voitosta vastasi Aaron Matikkala, joka kukisti Niklas Korsströmin 7–5, 6–1. Niila-Tapio Magga ja Valtteri Laitinen veivät nelinpelissä Andriej Kapasilta ja Santtu Leskiseltä erän, mutta kaksinpelinsä puhtaasti voittaneet Kapas ja Leskinen ottivat lopulta voiton myös nelinpelissä.

Sarjakärjessä viikonloppuun lähtenyt HVS-Tennis otti täydet pisteet jumboksi valahtaneelta TVS-Tennikseltä ja kasvatti sarjajohtonsa kolmeen pisteeseen, kun runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta. HVS onkin kaksin käsin kiinni suorassa välieräpaikassa. Joukkuetta tähditti Patrik Niklas-Salminen, joka Bart Stevensin kanssa voitti nelinpelissä Indrek Soomen ja Oskari Eerolan 6–2, 6–1. Kotijoukkue ei hävinnyt ottelussa erääkään ja latoi siis jo neljättä kertaa tällä kaudella tulostaululle lukemat 4–0.

Yhdessä viikonlopun mielenkiintoisimmista otteluista Smash-Kotka ja ETT tasasivat pisteet lukemin 2–2. Kaksinpelien jälkeen ETT johti 2–1 Patrick Kaukovallan ja Linus Lagerbohmin tuotua vierailijoille voitot, mutta kenties kierroksen jännittävimmäksi otteluksi osoittautuneessa nelinpelissä Vesa Ahti ja Ville-Petteri Ahti väänsivät voiton Otso Martikaisesta ja Kaukovallasta lukemin 6–1, 6–7, 10–8. Piste oli kotijoukkueelle tärkeä, eikä suora välieräpaikka ole karannut tavoittamattomiin. Sunnuntain kierrokselle kotkalaiset matkustavat Grani Tenniksen vieraaksi, ja jaossa on jälleen suuria pisteitä.

Voiton illan kierroksella otti myös Tampereen Tennisseura, joka paranteli asemiaan tasaisessa keskikastissa. Tamperelaiset voittivat Espoon Tennisseuran lukemin 3–1. Kaksinpeleissä voitot ottivat ETS:n Eero Vasa sekä TaTSin Peetu Pohjola ja Ristomatti Lanne. Tasaisessa nelinpelissä Hermanni Tiainen ja Lanne voittivat Vasan ja Nuutti Jokisen lopulta 6–3, 6–7, 10–8.

Naisten illan ainoassa ottelussa Smash voitti Lahden Verkkopalloseuran 4–0. Tiedossa oli, että ottelun voittaja parantaisi asemiaan sarjataulukossa merkittävästi, ja täydet pisteet nostivatkin kotijoukkueen taulukossa neljänneltä sijalta toiseksi vain pisteen päähän Smash-Kotkasta, kun runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta. Voitot Smashille toivat Elena Malygina, Nuppu Palm ja Paula Joukanen kaksinpeleissä sekä Malygina ja Palm nelinpelissä.

Naiset pääsevät nyt ansaitulle joulutauolle, mutta miehillä on jäljellä vielä sunnuntaina pelattava täysi kierros. Vuoden vaihduttua sekä miehillä että naisilla on jäljellä kaksi ottelukierrosta, jotka pelataan 13.1. ja 14.1.

TULOKSET

MIEHET

OVS – GT 1–3
Smash-Kotka – ETT 2–2
HVS – TVS 4–0
TaTS – ETS 3–1
Sata – Smash 3–1

NAISET

Smash – LVS 4–0

SUNNUNTAIN OTTELUT

Smash – HVS | klo 10:30 | Smash Center, Helsinki
GT – Smash-Kotka | klo 11:00 | Targa Arena, Kauniainen
TaTS – ETT   | klo 12:00 | Tampereen Tenniskeskus | Ruutu
TVS – ETS | klo 12:30 | Jarkko Nieminen Areena, Turku
OVS – Sata | klo 16:00 | Nallisport, Oulu | Ruutu

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga:… →