TEHO Sport Tennisliiga Cupin ennakkoasetelmat ovat mielenkiintoiset – lähes kaikki kärkipelaajat mukana

2.7.2020  |  15:07  |  Ennakot, Seurat

Tulevana viikonloppuna 3.-5.7. isketään seurajoukkueiden Suomen mestaruuksista, TEHO Sport Tennisliiga Cup, Tampereen Tenniskeskuksella. Turnauksen otteluita voit saapua seuraamaan paikan päälle tai seurata livescore-sivuston kautta.

Turnausohjelma
Perjantai – klo 14:00 puolivälierät
Lauantai – klo 10:00 välierät ja alakaavion ensimmäiset ottelut
Sunnuntai – klo 10:00 loppuottelut, pronssiottelut, putoamiskarsinnat

KAAVIOT: MIEHET | NAISET

Miehet
TVS, HVS, VarTe, VT, TaTS, Smash-Kotka, Break Point, Ducks

Naiset
ÅLK, Smash, HVS, LVS, OVS, Smash-Kotka, TVS, TaTS

Katkeaako HVS-Tenniksen mestaruusputket?

Helsinkiläisen HVS-Tenniksen naiset ja miehet ovat voittaneet ulkokenttien Suomen mestaruudet niin edellisenä kuin toissavuonna. Joukkueiden kapteenit Emma Laine ja Saku Siivonen kertovat, että jalkeilla on jälleen vahvat joukkueet. Naisten puolella nähdään ykköspelaajana juuri SM-kultaa voittanut Anastasia Kulikova ja kakkospelaajana Laura Hietaranta, joka hävisi Kulikovalle SM-turnauksen välierässä ja juhli nelinpelikultaa. Miehissä hallitsevan mestarin riveissä nähdään ainakin SM-kilpailuiden tuplamestari Patrick Kaukovalta ja Otto Virtanen.

– Tavoitteena on mestaruuden puolustaminen. Viime vuoden tapaan keskitymme täysillä otteluihin ja rakennamme tuloskuntoa hyvän fiiliksen kautta niin kentällä kuin sen ulkopuolella, kommentoi Laine.

Naisissa HVS:n yksi vahvimmista haastajista on viime vuoden ulkokenttien hopeamitalisti ja hallitseva TEHO Sport Tennisliigan mestari Smash. Smashin kapteeni Piia Suomalainen ei vielä paljasta joukkueensa pelaajia, mutta kertoo heidän olevan liikkeellä vahvalla kokoonpanolla.

– Pidetään jännitystä vielä hieman ilmassa kokoonpanomme suhteen. Tavoitteemme on mestaruus talvikauden tapaan. Joukkueemme on hyvässä kunnossa ja valmiina taistelemaan mestaruudesta, kertoi Suomalainen.

Viime kesän pronssimitalisti ÅLK lähtee tuttujen pelaajien varassa Tampereelle. Joukkueen muodostavat Liisa Vehviläinen, Saara Aerila, Annika Hakovirta, Asta Miettinen ja Sade Scharlin. Yksi mestarikandidaatti on myös Kymenlaaksosta ponnistava Smash-Kotka. Joukkueen kapteeni Pasi Ahti kertoo heidän vahvuudessaan olevan Oona Orpana ja Venla Ahti.

Oona Orpanan on määrä pelata Smash-Kotkan riveissä Tampereella. 

Miehissä Smash-Kotka ylsi viime vuonna hopealle ja joukkueen riveihin on tehty yksi kaappaus hallitsevan mestarin riveistä. Viime vuonna kultaisen mitalin ansainnut Sami Huurinainen on tänä vuonna kotkalaisten kolmospelaaja. Smash-Kotkan kärkikaksikkona on viime kesän tapaan Ville-Petteri Ahti ja Verneri Tuomi.

– Sami vahvistaa joukkuettamme selvästi. Kolmospelaajan paikalla hän on todella iskukykyinen ja nelinpeliin hän tuo myös vahvaa osaamista. Lähdemme jälleen taistelemaan ja rimpuilemaan isompien seurojen sekaan. Katsotaan turnauksen päätteeksi mihin se riittää, kommentoi kapteeni Pasi Ahti.

Yksi varteenotettava yllättäjä voi olla sarjanousija Ducks. Joukkueen riveissä pelaavat kapteeni Ristomatti Lanteen lisäksi juuri SM-hopeaa voittanut Santtu Leskinen (alakuvassa) sekä vahvasti SM-kilpailuissa pelanneet Pyry Hyrkkönen ja Saska Huttunen. SM-kilpailuiden aikaan kertoivat Leskinen ja Huttunen tulevan viikonlopun olevan kesän kohokohta. Joukkue lähtee rennosti ja hyvän fiiliksen kautta haastamaan koko porukkaa.

Mielenkiintoista on myös nähdä järjestävien seurojen Tampereen Tennisseuran ja Valkeakosken Tenniksen kunto (lue VT:n ennakko). Joukkueet kohtasivat viime vuonna pronssiottelussa ja siinä pidemmän korren vei TaTS.

Miehet
TVS, HVS, VarTe, VT, TaTS, Smash-Kotka, Break Point, Ducks

Naiset
ÅLK, Smash, HVS, LVS, OVS, Smash-Kotka, TVS, TaTS

KAAVIOT: MIEHET | NAISET

Miehissä yhdessä otteluparissa pelataan kolme kaksinpeliä ja tarvittaessa kaksi nelinpeliä. Naisten ottelupari sisältää kaksi kaksinpeliä ja tarvittaessa yhden nelinpelin. Yksittäisten otteluiden kolmas ja ratkaiseva erä pelataan kymmenen pisteen ottelutiebreikkinä. Joukkueiden pelaavat kokoonpanot selviävät juuri ennen otteluita.

I-DIVISIOONAT PELATAAN JYVÄSKYLÄSSÄ, ESPOOSSA JA KOUVOLASSA

Viikonloppuna pelataan keskitetysti myös Suomen toiseksi korkeimman sarjatason ottelut. Miesten I-divisioonat pelataan Jyväskylässä ja Espoossa sekä naiset iskevät Kouvolassa. Katso kaaviot ja otteluohjelmat alla olevista linkeistä. Ottelut alkavat perjantaina, lauantaina pelataan välierät ja divisioonavoitoista kamppaillaan sunnuntaina klo 10:00 alkaen jokaisella paikkakunnalla.

NAISTEN I-DIVISIOONA | KOUVOLA, KOSKENRANTA
MIESTEN I-DIVISIOONA A-LOHKO | JYVÄSKYLÄ, KILLERIN TENNISKESKUS
MIESTEN I-DIVISIOONA B-LOHKO | ESPOO, TAPIOLAN TENNISPUISTO

Naiset | Kouvola
RoVS, HVS 2, GVLK, TaTS 2, LT, KoTS, TaTS 3, Smash-Kotka 2

Miehet A-lohko | Jyväskylä
JTS, OVS, ÅLK 2, HVS 2, TTS, KTS, LVS, SVS

Miehet B-lohko | Espoo
HLK, OVS 2, ÅLK, TCT, Smash, KarTe, V-P, STS

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga… →