Tapahtumarikas tennisviikko tarjolla – ennakko 48/17

27.11.2017  |  06:00

Oona Orpana pelaa kovatasoisessa junioriturnauksessa Floridassa. Kuva: Heidi Koivunen.

Luvassa on vilkas tennisviikko, joka tarjoaa paljon seurattavaa niin ammattilaisten kuin juniorienkin osalta. Kotimaan kentilläkin riittää tapahtumia, kun ohjelmassa on viikonloppuna jatkuva Tennisliiga ja Pajulahdessa pelattava Tennis Europen junioriturnaus.

Viikon ajan Floridassa Yhdysvalloissa harjoitellut Oona Orpana pelaa alkavalla viikolla kovatasoisessa Eddie Herr ITF -turnauksessa, joka on ITF Juniors -kiertueen 1. kategorian kilpailu. Porsche Junior Team Finlandin suurimpiin tulevaisuuden lupauksiin lukeutuva Orpana pääsee suoraan Floridan Bradentonissa massakentällä pelattavan turnauksen pääsarjaan.

Vuoden 2017 tyttöjuniorina palkittu Orpana, 16, osallistuu turnauksessa myös nelinpeliin yhdessä Tshekin Denisa Hindovan kanssa.

Poikien sarjassakin nähdään suomalaisedustusta, kun mukana on Otto Virtanen. Porsche Junior Team Finlandin alle 18-vuotiaiden huippuryhmään Orpanan tavoin kuuluva Virtanen, 16, pääsee suoraan kaksinpelin pääsarjaan.

Orpanan ja Virtasen ensimmäisten otteluiden yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa, vaan selviävät myöhemmin. Kaksinpelien pääsarjojen on määrä alkaa maanantaina ja nelinpelien puolestaan tiistaina.

Eddie Herr ITF -kilpailun sivut

Mia Eklund tavoittelee menestystä Turkissa

Uransa parasta kautta pelaava Mia Eklund kilpailee Turkin Antalyassa massakentällä miteltävässä 15 000 dollarin ITF-turnauksessa. Kaksi ammattilaisturnausta syksyllä nelinpelissä voittanut Eklund, 23, osallistuu nelinpeliin myös Antalyan turnauksessa, jossa hänen parinaan pelaa Kroatian Mariana Drazic.

Tennisgaalassa vuoden 2017 parhaaksi naispelaajaksi valitun Eklundin urakka alkanee tiistaina, jolloin sekä kaksin- että nelinpelin pääsarjat käynnistyvät.

Suomalaisista myös Alexiina Ahonkivi pyrki mukaan turnauksen pääsarjaan. Suoraan karsintojen toiselle kierrokselle päässeen Ahonkiven yritys päättyi kuitenkin tappioon, kun Armenian Gabriella Akopyan oli vahvempi 6-0, 6-0.

ITF Womens Circuit, 15 000 $, Antalya

Livescore

Tennisliiga ja 1-divisioona jatkuvat viikonloppuna

Viime viikonloppuna kahdella täydellä pelikierroksella jatkunutta Tennisliigaa pelataan myös tämän viikon lauantaina ja sunnuntaina. Sekä miesten että naisten otteluissa nähtäneen edellisten kierrosten tapaan kotimaisen tenniksen kirkkaimpia tähtiä.

Naisten osalta jokaisella joukkueella on viikonloppuna ohjelmassaan kaksi ottelua. Etukäteen mielenkiintoisin kamppailu on luvassa Talin Tenniskeskuksessa lauantaina, kun sarjaa johtava HVS saa vieraakseen kakkosena olevan Smashin.

Miesten Tennisliigassa pelataan täysi viiden ottelun kierros lauantaina. Sunnuntaina ohjelmassa on puolestaan neljä kamppailua, kun yhden ottelun muita enemmän pelanneet Helsingin HVS ja Kauniaisten GT huilaavat.

Myös 1-divisioona jatkuu sekä miesten että naisten osalta lauantaina. Naisilla on ohjelmassa täysi kuuden ottelun kierros ja miesten puolella pelataan viisi ottelua.

Tennisliigan sivut

1-divisioonan sivut

Viisi suomalaista ITF Juniors -kilpailussa Norjassa

Länsi-Norjassa sijaitsevassa Stavangerin kaupungissa järjestetään ITF Juniors -kiertueen 5. kategorian kilpailu, johon osallistuu viisi suomalaisjunioria.

Sinivalkoista tennisosaamista kovalla kentällä pelattavassa turnauksessa edustavat poikien puolella Roni Rikkonen, Iiro Vasa, Anttoni Kinnunen ja Roni Hietaranta. Tyttöjen sarjassa mukana on Liisa Vehviläinen. Kaikki suomalaiset pääsevät suoraan kaksinpelien pääsarjoihin, jotka alkavat tiistaina.

Turnauksen sivut

Alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -turnaus Pajulahdessa

Liikuntakeskus Pajulahti isännöi alkavalla viikolla Tennis Europen alle 14-vuotiaiden juniorien Pajulahti Cup -turnausta. Mukana on runsaasti suomalaisia sekä tyttöjen että poikien sarjoissa.

Porsche Junior Team Finlandin Otto Leikola on sijoitettu poikien kaksinpelin kaaviossa kakkoseksi. Tyttöjen puolella Laura Hietaranta on sijoitettu kakkoseksi ja Emilia Hartman puolestaan neloseksi.

Kaksinpelien karsinnat pelattiin viikonloppuna ja pääsarjat käynnistyvät tänään maanantaina kello 9.00.

Pajulahti Cup -kilpailun sivut

Stella Remander ja Sade Scharlin pelaavat Liettuassa

Liettuan pääkaupungissa Vilnassa pelataan Vilnius Tennis Academy Cup 2017 -kilpailu, joka on Tennis Europen kilpailu alle 12-vuotiaille junioreille. Suomalaisväriä kovalla kentällä käytävässä turnauksessa edustavat Porsche Junior Team Finlandin Stella Remander ja Sade Scharlin, jotka selvittivät tiensä pääsarjaan karsintojen kautta.

Scharlin saa kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella vastaansa Liettuan Patricija Cechanaviciuten. Remanderin avausvastustaja puolestaan on Liettuan Austeja Vasiliauskaite. Molemmat ottelut ovat ohjelmassa maanantaina iltapäivällä.

Poikien puolella pääsarjapaikkaa tavoitteli Emil Matikainen, mutta tie katkesi karsintojen toisella kierroksella tappioon Italian Luciano Barbarinoa vastaan erin 3-6, 4-6. Matikainen voitti ensimmäisellä karsintakierroksella Latvian Nikita Gavrilonoksin lukemin 3-6, 6-4, 6-4.

Vilnius Tennis Academy Cup 2017 -turnauksen sivut

Teksti: Matti Heikkinen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kuukauden kuumat: Kontisen… →