Tampereen Tenniskeskus saa aurinkovoimaa suoraan omalta katolta

25.9.2023  |  14:19  |  Seurat

Tampereen Tenniskeskuksen katolle asennettiin merkittävän kokoinen 616 aurinkopaneelista koostuva aurinkovoimala. Vuonna 1979 rakennettu palloilukeskus pyritään tuomaan nykypäivään ja energiatehokkaaksi kokonaisvaltaisesti.

TUTUSTU TAMPEREEN TENNISKESKUKSEEN

Aurinkovoimalan teho on 268 kWp ja se tuottaa vuosittain noin 216 MWh aurinkosähköä. Tuotanto vastaa esimerkiksi 144 yksiön vuosittaista sähkönkulutusta. Aurinkovoimala vähentää tenniskeskuksen hiilidioksidipäästöjä noin 19 tonnia vuosittain, mikä vastaa esimerkiksi noin 130 000 autoilukilometrin kompensointia. Business Finland myönsi aurinkovoimalalle 15 %:n investointituen. Aurinkovoimalan asensi kotimainen Solarigo Systems Oy.

”Yhteistyö projektissa on sujunut erinomaisesti. Tenniskeskuksessa pelattiin samaan aikaan European Masters Games -kilpailuja ja asennettiin aurinkovoimalaa katolle. Kilpailut saatiin pelattua suunnitelmien mukaisesti ilman häiriötä voimalan asennuksesta”, valottaa Solarigo Systemsin vanhempi projektipäällikkö Juho Lasonen.

Tampereen Tenniskeskuksessa kuluu paljon sähköä päivisin, sillä yhteensä 55 palloilukentällä vierailee päivittäin 1500–2000 asiakasta. Aurinkovoimalan hankinta oli Tampereen Tenniskeskukselle sekä taloudellinen, että vastuullinen teko. Paikallisella aurinkosähkön tuotannolla sähkökulujen ennustettavuus lisääntyy pitkäaikaisesti. Yritys on myös modernisoinut palloilukeskuksen tiloja energian säästämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi. Esimerkiksi on otettu käyttöön LED-valaistus sekä tehty lämpö-, ilmastointi- ja sähkönsäästöremontteja.

”Olemme parin viime vuoden aikana tehneet töitä Tampereen Tenniskeskuksen energiatehokkuuden eteen ja pyrkineet jatkossakin pitämään energian aiheuttamat kustannukset kurissa. Samalla pyrimme varmistamaan, että myös jatkossa asiakkaamme voivat liikkua ja pelata laadukkaissa tiloissa ja nauttia hyvästä palvelusta. Uusi aurinkovoimala kuuluu osana tähän suunnitelmaan jo tehtyjen LED valojen, ilmastoinnin ja lämmön talteenoton lisäksi”, kommentoi Tampereen Tenniskeskuksen toimitusjohtaja Hannu Granroth.

Tampereen Tenniskeskus aurinkovoimala   Lisätieto
Teho 268 kWp kWp = kilowattipiikki, huipputeho
Aurinkopaneeleja 616 kpl Kattopaneeli
Sähköä vuodessa 216 MWh N. 144 yksiön sähkönkulutus (1500 kWh / a)
CO2 vähenemä vuodessa 19 224 KG Vrt. ka. päästökerroin Suomessa (89KG CO2/MWh)

Jaa:

Seuraava uutinen: Gabran ja Ronkainen… →