Tampere Open: Niklas-Salminen/Drzewiecki loppuotteluun – lauantaina kaksinpelin välierät ja nelinpelifinaali

22.7.2022  |  21:36  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen ja Karol Drzewiecki pelaavat Tampere Openin nelinpelimestaruudesta lauantai-iltana arviolta klo 17.00 alkaen. Niklas-Salminen oli viimeksi kotiturnauksensa finaalissa 2015 yhdessä Harri Heliövaaran kanssa.

Neljänneksi sijoitetut Niklas-Salminen ja Drzewiecki lähtivät ennakkoluulottomasti haastamaan välierässään toiseksi sijoitettuja intialaisia N. Sriram Balaji/Jeevan Nedunchezhiyan.

Ottelu alkoi murheellisesti intialaisten murtaessa Niklas-Salmisen syötön. Tuosta hetkestä tilanne tasoittui ja yleisö näki taidokasta nelinpeliä. Kuitenkin tuo murto riitti lopulta erävoittoon luvuin 6-4. Niklas-Salminen/Drzewiecki pääsivät kerran yrittämään vastamurtoa siinä onnistumatta.

Toinen erä suomalais-puolalaisparin näytöstä. Aggressiivista syöttötyöskentelyä, ei kohdattuja murtopalloja ja kliininen murto 5-4 johtoasemassa heti ensimmäisellä yrittämällä takasivat ratkaisun viemisen ottelu-tie-breikkiin.

Ottelu-tie-break oli tasaisen jännittävä. Niklas-Salminen/Drzewiecki selvittivät ottelupallon 8-9 tilanteessa ja kiihdyttivät finaaliin 4-6, 6-4, 11-9.

– He olivat alussa terävämpiä, emme päässeet oikein rytmiin kiinni. Kuitenkin erä oli myös meiltä hyvää tekemistä alkupelejä lukuunottamatta. Se siivitti meidät toisessa erässä hyvään peliin. Erityisesti syötimme paremmin ja itse sain nostettua sitä tasoa. Ottelu-tie-breikissä tuli pieni notkahdus 6-3 johtoasemassa – toisaalta siinä oli vain yksi minimurto. Tuntuuhan se hyvältä voittaa ottelupallon takaa, kommentoi Niklas-Salminen.

Finaalissa tulevat vastaan ykköseksi sijoitetut itävaltalaiset Alexander Erler/Lucas Miedler. Suomalaispelaaja hakee uransa kolmatta haastajatason nelinpelivoittoa ja ensimmäistä Tampere Openissa.

– Olen pelannut heitä vastaan useasti. He lyövät palloa aina täysillä. Varsinkin Erlerillä on vahvat lyönnit ja Miedler toisaalta tuo vähän taitoa pariin. Tulee varmasti tiukka ottelu, ennakoi Drzewiecki.

Lauantaina pelataan ensin kaksinpelien välierät klo 13.00 alkaen – lue lisää täältä.

KAKSINPELIN PÄÄSARJA / SINGLES MAIN DRAW
NELINPELIN PÄÄSARJA / DOUBLES MAIN DRAW
PÄIVÄKOHTAINEN OTTELUOHJELMA / ORDER OF PLAY

NELINPELIN FINAALI | LAUANTAI N. KLO 17.00
[1] Alexander Erler/Lucas Miedler – [4] Patrik Niklas-Salminen/Karol Drzewiecki (POL)

Lokoli viihdytti ja Cerundolo vakuutti

Tampere Openin neljä parasta kaksinpelaajaa ovat selvillä. Välierät pelataan lauantaina klo 13.00 alkaen.

KUVAGALLERIA

Päivä alkoi todellisella trillerillä. Sijoittamattomat ranskalainen Laurent Lokoli (ATP-241) ja itävaltalainen Gerald Melzer (ATP-199) tarvitsivat lähes neljä tuntia paremmuuden selvittämiseen.

Paahtavassa helteessä pelatun avauserän voitti Lokoli 7-6(5) ja hän meni myös toisen erän alkuun murrolla johtoon. Entinen maailmanlistan 68. Melzer ei kuitenkaan hiipunut taka-alalle, vaan hän kiri rinnalle ja ohi pakottaen kolmannen erän. Monipuolista peruslyöntiä ja vahvaa syöttöä läpi ottelun viljellyt Lokoli pääsi kuin pääsikin tuulettamaan voittoa erin 7-6(5), 4-6, 7-5.

Sympaattinen ranskalainen kiitteli keskuskentän yleisöä vuolaasti ottelun päätyttyä.

– Oli hieno ottelu, aika uskomaton – vaikea on pukea sanoiksi.

Lokoli kohtaa seuraavaksi viidenneksi sijoitetun unkarilaisen Zsombor Pirosin (ATP-165), joka yllätti kolmanneksi sijoitetun saksalaisen Maximilian Martererin (ATP-146).

Yläkaaviossa kohtaavat puolestaan turnauksen kärkisijoitettu argentiinalainen Juan Manuel Cerundolo (ATP-110) ja suuryllättäjä karsinnoista ponnistava ranskalainen Harold Mayot (ATP-395).