Aamulehti Tampere Open käynnistyy karsinnoilla lauantaina 21.7.

18.7.2018  |  14:30  |  Ennakot

Suomen tenniskesän yksi ehdottomista kohokohdista on pian täällä, kun Aamulehti Tampere Open käynnistyy tulevana lauantaina. Turnauksessa pelataan miesten €43,000+H ATP-haastajaturnaus ja naisten $15,000 ITF-turnaus.

Tampere Openia on pelattu yhtäjaksoisesti vuodesta 1982. Tämän vuotinen kilpailu on järjestyksessään 37. Naisten ITF-turnaus tuli mukaan vuonna 2007. Tulevana viikonloppuna pelataan miesten ja naisten karsintoja, joihin on vapaa pääsy yleisöllä – maanantaista alkaen isketään pääsarjojen kimppuun.

– Hyvillä mielin ollaan. Aina turnauksen lähestyessä yhteydenotot tiivistyvät ja kisatunnelma alkaa nousta. Järjestelyt ovat sujuneet hyvin ja sääennusteetkin näyttäisivät olevan kohdillaan. Viime vuosien tapaan uskomme ja toivomme saavamme aikaan hyvän tunnelman Tampereen Tenniskeskukselle, kilpailunjohtaja Veli Paloheimo kommentoi.

Mielenkiintoisia suomalaispelaajia sekä kovia kansainvälisiä pelaajia

Tampereelle on jälleen saatu erittäin kova pelaajakattaus. Miesten ja naisten puolella riittää jännitettävää niin suomalaisittain kuin kansainvälistenkin tähtien tuoman kovuuden muodossa.

Miesten kaksinpelin pääsarjaan saivat suomalaisista villit kortit juuri Båstadin ATP-haastajaturnauksen nelinpelin voittanut Harri Heliövaara (kaksinpelin ATP-349, nelinpelin ATP-213), Emil Ruusuvuori (kaksinpelin ATP-452) ja Patrik Niklas-Salminen (kaksinpelin ATP-620, nelinpelin ATP-322).

– Miehissä katseet kannattaa suunnatta luonnollisesti suomalaisiin, jotka haastavat kärkisijoitettuja. Lisäksi odotan mielenkiinnolla nousevaa espanjalaista 18-vuotiasta Nicola Kuhnia (ATP-369). Tänä vuonna on myös mukana vuoden 2009 mestarimme ja parhaillaan maaillmanlistalla 40. sijalla käynyt Thiemo de Bakker (ATP-290), joka on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista ja tekee nyt paluuta, Paloheimo kertoo.

Turnauksen ykköseksi sijoitettuna on bolivialainen 23-vuotias Hugo Dellien. Dellien löytyy tuoreimmalta ATP-listalta sijalta 106 – kyseessä on myös nouseva pelaaja.

MIESTEN PELAAJALISTAUS

Harri Heliövaara, kuva: Heidi Koivunen / STL

Suomalaisista naisten kaksinpelin pääsarjassa nähdään ainakin villit kortit saaneet tuore Finnish Tour -osakilpailuvoittaja 17-vuotias Oona Orpana, parhaillaan 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa pelaava Ella Haavisto, Kaarinan Finnish Tourin voittanut Liisa Vehviläinen sekä Tampereen kaksinpelin vuosina 2011 ja 2016 voittanut Piia Suomalainen (kaksinpelin WTA-1049). Lisäksi vetäytymisen myötä pääsarjaan aukesi ovi myös tamperelaiselle Milka-Emilia Pasaselle.

– Naisten ykkössijoitettuna on todella lupaava 17-vuotias britti Francesca Jones (WTA-537). Suomalaisten otteita on aina mukava seurata, eli myös naisissa ehdottomasti katseet heihin.

NAISTEN PELAAJALISTAUS (valitse aukeavalta sivulta Acceptance List)

Oona Orpana Hangon Finnish Tourilla

Karsintoihin vapaa pääsy 21.-22.7. – osta pääsarjalippusi edullisemmin ennakkoon

Yleisöllä on siis vapaa pääsy tulevan viikonlopun karsintaotteluihin, joissa nähdään mukana liuta suomalaispelaajia. Lauantaina pelataan miesten kaksinpelin karsintojen 1. ja 2. kierros klo 9:00-18:00. Sunnuntaina alkavat naisten kaksinpelin karsinnat klo 10:00 ja miesten karsintojen loppuottelut klo 11:00 alkaen.

Katsojilla on lupa odottaa jännittäviä otteluita heti karsinnoista lähtien. Myös lipunmyynti käy kuumana pääsarjojen osalta, pääsarjapäiville voit ostaa lippusi ennakkoon edullisemmin täältä 22.7. mennessä.

Lisäki Paloheimo nostaa esille heidän tavoitteensa panostaa yleisöviihtyvyyteen.

– Haluamme panostaa katsojien viihtyvyyteen ja pyrimme tarjoamaan muutakin kuin tennistä. Esimerkiksi maanantaina noin kello 16:00 pelataan näytösottelu, jossa on mukana jääkiekkotähtiämme Aleksander Barkov, Patrik Laine ja Tuukka Rask.

Näiden lisäksi ohjelmassa on live-musiikkia, viini-ilta, Tampere Open Party ja perinteisesti turnauksen yhteydessä on valittu Miss Tampere Open. Katso ohjelmarunko täältä.

TAMPERE OPEN -KOTISIVUT

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 29/2018 – →