Viikkokatsaus 29/2018 – Ruusuvuori ja Niklas-Salminen puolivälierissä Virossa

19.7.2018  |  09:49  |  Raportit

Emil Ruusuvuori ja Patrik Niklas-Salminen ovat hyvässä vireessä $15,000 ITF-turnauksessa Pärnussa. Ella Haavisto on myös aloittanut 16-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut voitokkaasti. Lisäki Laura Hietarannalla kulkee 1. kategorian Tennis Europe -junioriturnauksessa Hollannissa.

Ruusuvuori ja Niklas-Salminen kaksinpelin puolivälierissä

Ykköseksi sijoitettu Ruusuvuori (ATP-452) ja neljänneksi sijoitettu Niklas-Salminen (ATP-620) ovat aloittaneet väkevästi $15,000 ITF-turnauksen Viron Pärnussa.

Molemmat suomalaiset ovat kahteen otteeseen poistuneet kentältä voittajana. Ruusuvuori on urakoinut kaksi kolmen erän voittoa, toisella kierroksella kaatui Tennisliiga-kentiltäkin tuttu virolainen Vladimir Ivanov (ATP-803) 6-4, 4-6, 6-4. Niklas-Salminen on puolestaan napannut kaksi vakuuttavaa voittoa suoraan kahdessa erässä. Puolivälieräpaikka varmistui voitolla venäläisestä Matvey Khomentovskiysta (ATP-1061) eräluvuin 6-4, 6-4.

Tämän päiväisissä puolivälierissä (noin klo 13:00) Ruusuvuori kohtaa kuudenneksi sijoitetun venäläisen Markos Kaloveloniksen (ATP-683) ja Niklas-Salminen seitsemänneksi sijoitetun niin ikään venäläisen Denis Klokin (ATP-748). Turnauksen otteluista nähtävillä live-kuvaa Viron Tennisliiton Facebookissa.

MIESTEN $15,000 ITF-TURNAUS PÄRNU, VIRO

Samaan aikaan ja samassa paikassa pelataan myös naisten $15,000 ITF-turnausta. Kaksinpelin pääsarjassa oli kaksi suomalaista Mariella Minetti ja Liisa Vehviläinen. Vehviläinen selvitti karsinnat hienosti kahdella voitolla, mutta hänen oli taipuminen ensimmäisellä kierroksella. Minetti puolestaan oli suoraan pääsarjassa, jossa ottikin ensimmäisellä kierroksella hyvän voiton Maria Tomasta – tällä kertaa toisella kierroksella oli tamperelaisen taipuminen. Voitolla Minetti sai yhden WTA-pisteen.

Aamulehti Tampere Openin lipunmyynti käynnissä – hanki omasi

Suomen tenniskesän yksi ehdottomista kohokohdista on pian täällä, kun Aamulehti Tampere Open käynnistyy tulevana lauantaina. Turnauksessa pelataan miesten €43,000+H ATP-haastajaturnaus ja naisten $15,000 ITF-turnaus. Lue ennakko turnaukseen täältä ja hanki lippusi pääsarjapäiville edullisemmin täältä.

Haavisto 32 parhaan joukossa 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa Moskovassa

Porsche Junior Team Finlandin Ella Haavisto ja Emma Eerola pelaavat Euroopan parhaiden 16-vuotiaiden parissa Moskovassa. Haavisto on edennyt kaksinpelissä 32 parhaan pelaajan joukkoon. Suomalainen voitti kreikkalaisen Magdalini Adamopouloun 6-2, 6-2. Tänään on vuorossa kolmannen kierroksen ottelu latvialaista Patricija Spakaa vastaan.

Haavisto ja Eerola, joka kärsi kaksinpelissä tappion ensimmäisessä ottelussaan, selvisivät nelinpelissä yhdellä voitolla 32 parhaan parin joukkoon. Sitten tyttöjen oli taipuminen kuudenneksi sijoitetulle ranskalaisparille.

KAAVIOT

Emma Eerola ja Ella Haavisto

Hietaranta ottanut jo kolme voittoa Hollannin TE-kilpailussa

Seitsemänneksi sijoitettu Laura Hietaranta on juhlinut jo kolmeen otteeseen kaksinpelivoittoa 1. kategorin Tennis Europe -junioriturnauksessa Hollannissa. Hietaranta pelaa tänään puolivälierässä tsekkiläistä [16] Linda Klimovicovaa vastaan.

Nelinpelin puolivälierissä nähdään myös suomalaisväriä, kun Hietaranta ja Sade Scharlin ovat molemmat ulkomaalaispariensa kanssa tavoittelemassa pääsyä välieriin.

KAAVIOT

Laura Hietaranta

Laineelle tappio avauskierroksella $80,000+H ITF-turnauksessa

Emma Laineen ja Anita Husaricin ottelut päättyivät Tsekin korkeatasoisessa turnauksessa avauskierrokselle, kun erittäin kovat toiseksi sijoitetut Lucie Hradecka ja Michaella Krajicek olivat etevämpiä suoraan kahdessa erässä. Laineen hienot otteet menneinä viikkoina ovat nostaneet hänen nelinpelinrankinginsa jo sijalle 303.

Seuraava uutinen: LähiTapiola Street Tennis… →