Super-sunnuntai: Ruusuvuori ja Heliövaara/Glasspool ATP-finaaleissa

5.2.2022  |  20:20  |  Ennakot

Sunnuntai on suomalaiselle tennisväelle loistokas päivä, sillä Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool pelaavat ATP-turnausten loppuotteluissa.

ATP250, Montpellier | loppuottelu | klo 13.30
Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool – [1] Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert

 

ATP250, Pune | loppuottelu | klo 14.00, Eurosport Player
[6] Emil Ruusuvuori – Joao Sousa

Ruusuvuori kohtaa kokeneen Sousan loppuottelussa – ”Sousa on kokenut ja vaarallinen pelaaja”

Ruusuvuori (ATP-87) on edennyt ilman erätappioita uransa ensimmäiseen ATP-turnauksen loppuotteluun Intiassa. Lauantaisessa välierässä suomalaispelaaja kukisti puolalaisen Kamil Majchrzakin (ATP-95) 6-3, 7-6(0).

– Eilen ja varsinkin tänään pystyin olemaan todella aggressiivinen peruslyönneissä. Kun pallot eivät olleet kuluneet, pystyin lyömään hänet ulos kentältä. Kuluneilla palloilla hän pääsi paremmin mukaan ja rystypuoleltaan sai minulle vaikeuksia. Lopulta sain hänen kämmenensä kautta ratkaistua ottelun, sanoi Ruusuvuori välierän jälkeen.

Viimeisin suomalainen ATP-turnauksen loppuottelussa ennen Ruusuvuorta oli Jarkko Nieminen, joka ylsi finaaliin 2013 Saksassa. Nieminen voitti urallansa kaksi ATP-turnausta (Auckland 2006, Sydney 2012) ja oli 11 kertaa loppuottelussa. Nyt Ruusuvuori on Niemisen jalanjäljillä uudessa tilanteessa urallaan.

– Todella hyvät fiilikset yltää ensimmäiseen ATP-finaaliini. Koko alkukausi on ollut hyvää tekemistä ja se on näkynyt tuloksissa. Nyt olen yhtä steppiä pidemmällä kuin aiemmin, vielä otetaan se yksi askel.

Loppuottelussa sunnuntaina klo 14.00 Ruusuvuori saa vastaansa 32-vuotiaan portugalilaisen Joao Sousan (ATP-137). Sousa oli parhaimmilllaan maailmanlistalla 28. vuonna 2016. Lisäksi hän on voittanut kolme ATP-turnausta, joista viimeisimmän 2018.

– Sousa on kokenut ja vaarallinen pelaaja. Hän osaa parhaimmillaan painostaa kämmeneltään todella hyvin – täytyy yrittää välttää sitä asetelmaa. Oman vahvan pelin kautta otteluun.

Ruusuvuori ja Sousa ovat kohdanneet kahdesti ATP-kisan karsinnoissa: 2020 suomalainen sai luovutusvoiton 1-1 tilanteessa Belgiassa ja viime vuonna Ruusuvuori voitti 6-3, 7-5 Saksassa nurmikentällä.

Heliövaara: ”Kaksi edellistä on päättynyt voittoon ja nyt lähdetään hakemaan kolmatta”

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool hakevat toista yhteistä ATP-turnausvoittoaan Ranskassa. Heliövaaralle finaalipaikka on uran kolmas kiertueella ja hän hakee myös kolmatta mestaruutta.

Sijoittamattomat Heliövaara (nelinpelin ATP-64) ja Glasspool (nelinpelin ATP-77) voittivat välierissä parin Jonny O’Mara/Hunter Reese hieman yli tunnin taiston jälkeen 6-3, 6-4.

– On ollut tähän mennessä tosi hyvä viikko. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä ottelussa peli on tuntunut rennolta ja helpolta. Välierässä olimme ennakkosuosikkeja ja haluttiin voittaa, mutta se ei tullut helpolla pelillä. Tulos oli kuitenkin erinomainen. Syötettiin ja palautettiin hyvin, sekä pidettiin omat syöttövuoromme mikä on aina hyvä, sanoi Heliövaara välierän jälkeen.

Kuva: Mark Metcalfe

Sunnuntaisessa finaalissa klo 13.30 vastaan asettuvat ykköseksi sijoitetut ranskalaiset Pierre-Hugues Herbert (nelinpelin ATP-9) ja Nicolas Mahut (nelinpelin ATP-5). Mahut/Herbert on voittanut urallansa kaikki Grand Slam -turnaukset – Ranskan avoimissa he ovat juhlineet kahdesti ja muissa turnauksissa kerran.

– Kolmas ATP-finaali tuntuu aika kivalta. Kaksi edellistä on päättynyt voittoon ja nyt lähdetään hakemaan kolmatta. Finaaliin aina tavoitellaan niin fiilikset on mahtavat.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga:… →