Ruusuvuori uran ensimmäiseen ATP-finaalin Intiassa häviämättä erääkään – ”Alan tykätä tästä paikasta”

5.2.2022  |  14:15  |  Raportit

Emil Ruusuvuori (ATP-87) on edennyt uransa ensimmäiseen ATP-finaaliin. Suomalainen kukisti välierissä Kamil Majchrzakin (ATP-95) lukemin 6-3, 7-6. Loppuottelu pelataan sunnuntaina aikaisintaan klo 14.00. Lisäksi sunnuntaina klo 13.30 pelaavat Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool mestaruudesta Ranskassa (lue lisää).

Ottelun ensimmäinen erä käynnistyi tasaisesti. Molemmat pelaajat syöttivät vakuuttavasti ensimmäisissä peleissä eikä palauttajalle annettu mahdollisuuksia. Erän edetessä puolainen kuitenkin sortui virheisiin ja samalla varmalla pelillä Ruusuvuori ansaitsi itselleen ottelun ensimmäisen murtopallon tilanteessa 4-3. Suomalainen käytti mahdollisuutensa ja ohitti tarkalla kämmenlyönnillä verkolle nousseen Majchrzakin. Erinomaisesti läpi ottelun syöttänyt Ruusuvuori sinetöi avauserän seuraavassa syöttövuorossa 6-3.

Toisessä erässä nähtiin useita tiukkoja syöttövuoroja. Molemmat pelaajat pelastivat murtopalloja omissa syöttövuoroissa ja pelit venyivät ratkaisupisteille. Ensimmäisenä toisessa erässä iski puolalainen. Majchrzak käytti neljännen murtomahdollisuutensa ja pääsi jo syöttämään erävoitosta. Ruusuvuori ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hankki itselleen vastamurron heti perään. Syötönmurtoja ei enää erässä nähty ja ratkaisua haettiin tie-breikistä. 22-vuotias suomalainen ei antanut tie-breikissä Majchrzakille minkäänlaisia mahdollisuuksia ja voitti sen tyylikkäästi 7-0. Loppulukemat 1h46min kestäneessä välierässä kirjattiin suomalaiselle 6-3, 7-6.

Ruusuvuori itse oli ottelun jälkeen hyvin tyytyväinen finaalipaikkaan.

– Alan tykätä tästä paikasta. En ole hävinnyt vielä erääkään, olen todella tyytyväinen. Toinen erä oli tasainen ja pienestä oli kiinni – sain hyvän alun tie-breikkiin ja siitä otteluvoittoon, kertoi Ruusuvuori.

Ottelun kannalta tärkeiksi hetkiksi Ruusuvuori kertoi reagoinnit pallojen kulumiseen.

– Eilen ja varsinkin tänään pystyin olemaan todella aggressiivinen peruslyönneissä. Kun pallot eivät olleet kuluneet, pystyin lyömään hänet ulos kentältä. Kuluneilla palloilla hän pääsi paremmin mukaan ja rystypuoleltaan sai minulle vaikeuksia. Lopulta sain hänen kämmenensä kautta ratkaistua ottelun.

Lisäksi suomalaispelaaja korostaa syöttötyöskentelyään.

– Syötön avulla olen päässyt ohjaamaan peliä ja rakentamaan pisteitä haluamallani tavalla. Nyt syöttö on toiminut sillä tavalla kuin olen toivonut.

Viimeisin suomalainen ATP-kaksinpelifinaalissa ennen Ruusuvuoren tämän päivän voittoa oli Jarkko Nieminen vuonna 2013 Saksan Düsseldorfissa. Sunnuntaina Ruusuvuori hakee ensimmäistä turnausvoittoa ATP-tasolla. Kaksinpelin turnausvoittoa on juhlinut suomalaisista ainoastaan Nieminen. Nieminen voitti urallaan ATP-turnauksen kaksi kertaa, joista viimeisin oli Sydneyssä vuonna 2012.

– Todella hyvät fiilikset yltää ensimmäiseen ATP-finaaliini. Koko alkukausi on ollut hyvää tekemistä ja se on näkynyt tuloksissa. Nyt olen yhtä steppiä pidemmällä kuin aiemmin, vielä otetaan se yksi askel.

Ruusuvuorella on sunnuntaina mahdollisuus seurata Niemisen jalanjälkiä. Vastaan finaalissa asettuu 32-vuotias portugalilainen Joao Sousa (ATP-137). Sousa on voittanut urallaan kolme ATP-turnausta ja hän on parhaimmillaan ollut maailmanlistan 28. Ruusuvuori ja Sousa ovat kohdanneet kahdesti ATP-kisan karsinnoissa: 2020 suomalainen sai luovutusvoiton 1-1 tilanteessa Belgiassa ja viime vuonna Ruusuvuori voitti 6-3, 7-5 Saksassa nurmikentällä.

ATP 250 | INTIA

LIPUNMYYNTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Super-sunnuntai: Ruusuvuori ja… →