Suomi valmiina alkulohkon päätösotteluun – ”Moldova on päällisin puolin sama nippu kuin viime vuonna, mutta heille on tullut yksi lisävahvistus”

19.6.2024  |  07:02  |  Ennakot

Anastasia Kulikova, kuva: Serghei Visnevschii / FNTM

Suomi kohtaa keskiviikkona klo 11.00 alkaen kisajärjestäjä Moldovan alkulohkon päätösottelussa. Ottelun voittaja voittaa lohkon ja etenee lohkovoittajien jatkolohkoon loppuviikolle, minkä voittaja puolestaan nousee II-ryhmään.

Lohko A
Suomi – Islanti 3-0 – lue raportti
Suomi – Moldova | keskiviikko klo 11.00

 

BILLIE JEAN KING CUP
LIVESTREAM

Suomen joukkueen III-ryhmän turnauksessa muodostavat Anastasia KulikovaLaura HietarantaAino AlkioStella Remander ja Milla Kotamäki.

”Moldovassa on kaikki mennyt suunnitelmien mukaan. Joukkue on hyvin hitsaantunut yhteen ja hyvällä itseluottamuksella lähdetään keskiviikkona Moldovaa vastaan pelaamaan”, kiteytti kapteeni Roope Kailaheimo turnauksen alkua.

Kailaheimo näkee Moldovan peliolosuhteiden suosivan Suomea kuumuudesta huolimatta.

”Nopea kova kenttä ja matala pomppu, tämä sopii kaikille meidän pelaajille hyvin.”

Suomi ja Moldova kohtasivat toisensa viime vuonnakin ja silloin sinivalkoinen joukkue poistui kentältä 3-0 voiton myötä. Tuolloin Laura Hietaranta ja Anastasia Kulikova ottivat kaksinpelivoitot sekä Stella Remander oli yhdessä Ella Haaviston kanssa täydentämässä tulosta. Tämän vuoden turnauksessa Moldova kukisti avausottelussaan Islannin Suomen tavoin tylysti 3-0.

”Moldova on päällisin puolin sama nippu kuin viime vuonna, mutta heille on tullut yksi lisävahvistus. Jenkkiyliopistossa hyvää jälkeä tehnyt ykköspelaaja Abigail Rencheli. Tiistaina kuitenkin saimme hyvin skoutattua heidät ja eväitä miten lähdemme päivän otteluun. Ei ole myöskään odotettavissa mitään suurempaa kotietua yleisön puolesta Moldovalle; täällä on ollut sellaiset muutamat kymmenet katsojat. Ja vaikka tulisikin enemmän, niin pääsisimme nauttimaan kunnolla Billie Jean King Cup -tunnelmasta. Lähdetään nauttimaan Chisinaun helteestä”, analysoi Kailaheimo.

JOUKKUEIDEN KOKOONPANOT

Suomi
Anastasia Kulikova, WTA-341
Laura Hietaranta, WTA-378
Stella Remander
Aino Alkio
Milla Kotamäki

 

Moldova
Abigail Rencheli, WTA-1051
Daniela Ciobanu
Arina Gamretkaia
Lia Belibova
Ecaterina Visnevscaia

Lohko A Lohko B Lohko C
Suomi Armenia Luxemburg
Moldova Kypros Irlanti
Islanti Albania Montenegro
San Marino Azerbaidzan

BILLIE JEAN KING CUP – LOHKOTILANTEET

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Verkolla: Vesa Ahti… →