Ruusuvuoren loppukesän suunnitelmat – olympialaiset ei suunnitelmassa

18.6.2024  |  18:00  |  Raportit

Emil Ruusuvuoren loistavasti lähtenyt alkuvuosi on kääntynyt haasteellisempaan ajanjaksoon, joka on tiputtanut suomalaisen maailmanlistasijoitusta.

Tulevien olympialaisten osalta Ruusuvuori ei mahtunut suoraan valittavien joukkoon; tiedon vahvisti Kansainvälinen Tennisliitto ITF. Suomalaispelaaja ei myöskään kärky paikkaa varasijalta tapahtumaan.

”Vaikka paikka aukeaisi, on nyt oman urani kannalta parempi vaihtoehto suunnitella loppukesä ammattilaiskiertueen mukaisesti. Tämän vuoden haasteiden johdosta olen tippunut rankingissa ja pääsy ATP-kiertueen isoimpiin kisoihin on myös haasteellista. Ja ottaen huomioon ettei olympialaisista saa ATP-pisteitä, on minun katsottava kalenterini ison kuvan, eli ammattilaisuuden näkökulmasta”, selvitti Ruusuvuori.

Ruusuvuori on tällä hetkellä maailmanlistan 87. Tenniksessä turnauksiin ilmoittautuminen tehdään noin kuukausi etukäteen ja siten pelaajien on tehtävä valintoja hyvissä ajoin. Seuraavaksi suomalaispelaajan kalenterissa on Eastbournen ATP-turnaus ja kauden kolmas grand slam -turnaus Wimbledon. Ruusuvuori kertoo, että hänen lähitulevaisuuden kalenterinsa tulee todennäköisesti pitämään sisällään jatkossakin niin ATP- kuin Challenger-turnauksia.

”Tavoite on nyt saada ehjä loppukausi ja nostaa ranking alkuvuoden tasolle”, linjaa suomalaispelaaja.

Ruusuvuori korostaa myös Suomen edustamisen olevan hänelle tärkeää, mikä on näkynyt viimeisten vuosien mahtavassa Davis Cup -tarinassa. Ruusuvuori on mukana Suomen riveissä Davis Cup Finals -tapahtumassa, eli MM-kisoissa, 10.-15.9. Manchesterissa Iso-Britanniassa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi valmiina alkulohkon… →