Suomi vai Kypros, voittaja nousee II-ryhmään – ”Viikon kaksi parasta joukkuetta kohtaavat toisensa”

22.6.2024  |  06:01  |  Ennakot

Suomen joukkueen fysioterapeutti Mikko Pehkonen, Laura Hietaranta, Stella Remander, Milla Kotamäki, Aino Alkio, Anastasia Kulikova ja kapteeni Roope Kailaheimo.

Maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, on lähellä tavoitteensa toteutumista, eli II-ryhmään nousua. Suomi vai Kypros?

Jatkolohkon päätösottelu 22.6. klo 11.00
Suomi – Kypros

 

Jatkolohko
Suomi – Irlanti 2-1 – lue raportti

 

Lohko A
Suomi – Islanti 3-0 – lue raportti
Suomi – Moldova 2-1 – lue raportti

 

TURNAUSSIVUSTO
LIVESTREAM

Historia Suomen puolella; Kypros tulikuumassa vireessä

III-ryhmän turnaus saa arvoisensa päätöksen lauantaina klo 11.00 alkaen, kun Suomi ja Kypros ratkaisevat turnausvoittajan ja samalla nousijan sarjaporrasta ylemmäs.

”Viikon kaksi parasta joukkuetta kohtaavat toisensa. Mikäs sen hienompaa, että kohtaamme viimeisenä päivänä ja voittaja nousee”, tiivisti Suomen kapteeni Roope Kailaheimo.

Joukkueiden polut turnauksessa ovat olleet erityyppiset, vaikkakin molemmat ovat kulkeneet voitosta voittoon. Suomi on kahteen kertaan kuitannut voiton otteluvoitoin 2-1, kun taas Kypros on vienyt kaikki neljä pelaamaansa ottelua puhtaasti 3-0. Kyproksen vahvat kaksinpelaajat Raluca Serban (WTA-205) ja Daria Frayman (WTA-593) ovat tyylitelleet murskavoittoja kerta toisensa perään. Ei Suomen kärkikaksikkokaan kauas ole jäänyt; Anastasia Kulikova (WTA-346) on voittanut kaikki pelinsä ja Laura Hietaranta (WTA-375) yhtä vaille kaikki.

”Näen pienenä etunamme selkeämmän kasvutarinamme tällä viikolla. Meillä oli tosi kova testi Irlantia vastaan ja Kyproksella ei vielä sellaista ole ollut. Jos ja kun oletettavaa on, että ottelustamme tulee tiukka, niin uskon meidän yhden tosi tiukan kokemuksen olevan eduksemme. Meillä on vahva fiilis joukkueessa ja Irlanti-ottelu hitsasi meitä entisestään tiiviimmäksi”, jatkoi Kailaheimo.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Ennakko-odotukset lauantain kohtaamiselle ovat vähintäänkin kutkuttavat. Maat ovat kohdanneet toisensa kolme kertaa. Toistaiseksi Suomi on poistunut joka kerta kentältä voittajana. Viimeisin kerta oli viime vuonna massakentillä Pohjois-Makedoniassa, kun Suomi kukisti ilman ykköspelaajaansa Serbania pelanneen Kyproksen 3-0. Kuitenkin tämän vuoden kohtaamiseen vaikuttaa Kypros tulevan tulikuumassa vireessä; siitä osoituksena Kyproksen puhdas 3-0 voitto Irlannista jatkolohkossa, kun Suomi kukisti Irlannin tiukasti 2-1.

Pelaajien keskinäisten otteluiden osalta Suomi on myös ennakkoon askeleen edellä. Kulikova johtaa Serbania keskinäisissä 2-0, molemmat kohtaamiset olleet tiukkoja kolmieräisiä. Hietaranta puolestaan voitti Fraymanin viime vuoden Billie Jean King Cupissa; niin ikään tiukasti kolmessa erässä.

”Viikkomme on ollut tosi hyvä. Tähän asti olemme voittaneet kaikki matsimme, niin ei tässä voi kuin hyvillä fiiliksillä lähteä hakemaan nousua II-ryhmään. Varmasti on luvassa kaksi tosi tiukkaa kaksinpeliä, toivottavasti ne kääntyvät eduksemme. Jos ei, haetaan ratkaisu nelinpelistä”, kommentoi Hietaranta.

”Kypros on hyvässä vireessä. Historiaa katsoessa ovat pelaajamme olleet vahvempia. Toki nyt on mielenkiintoista nähdä kuinka käy, kun on uusi vuosi ja uudet olosuhteet. Olemme valmiita niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Hieno päivä ja mahdollisuus luvassa, mennään peli ja hetki kerrallaan sekä nautitaan lauantain juhannustenniksestä täällä Chisinaussa”, päätti kapteeni Kailaheimo.

Suomi
Anastasia Kulikova, WTA-346
Laura Hietaranta, WTA-375
Stella Remander
Aino Alkio
Milla Kotamäki

Kypros
Raluca Serban, WTA-205
Daria Frayman, WTA-593
Klio Maria Ioannou
Maria Constantinou
Nina Andronicou

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomelle kitkerä tappio… →