Suomi voitti Irlannin 2-1 – voitto lauantaina Kyproksesta toisi tavoitellun nousun II-ryhmään

20.6.2024  |  17:58  |  Raportit

Maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, jatkoi vahvasti Moldovassa voittaen jatkolohkon avauksessaan Irlannin 2-1. Lauantaina on vastassa Kypros ja voitolla Suomi nousee II-ryhmään.

Suomi – Irlanti 2-1
Anastasia Kulikova – Celine Simunyu 6-3, 6-2
Laura Hietaranta – Sinead Lohan 2-6, 2-6
Kulikova/Hietaranta – Simunyu/Shauna Heffernan 6-4, 6-2

 

Jatkolohkon päätösottelu 22.6. klo 11.00
Suomi – Kypros

 

TURNAUSSIVUSTO
LIVESTREAM

Jatkolohkon avausottelu Irlantia vastaan ei lähtenyt suomalaisittain toivotulla tavalla liikkeelle. Kova tuuli ja kuumuus olivat edelleen vahvasti läsnä peliolosuhteen osalta. Avausottelussa maiden kakkospelaajat Laura Hietaranta (WTA-375) ja Sinead Lohan kohtasivat toisensa; Hietarannan pelivarmuus ei ollut tällä kertaa vaaditulla tasolla, kun taas irlantilainen pelasi varmasti halliten olosuhteet. Ilman WTA-rankingia pelaava Lohan ottikin yllätyksen erin 6-2, 6-2 ja siirsi Irlannin johtoon.

Seuraavaksi maiden ykköspelaajien kohtaamisessa oli Anastasia Kulikova käytännössä pakkovoiton edessä nousuhaaveiden näkökulmasta. Kulikova (WTA-346) piti päänsä kylmänä vastustajaansa pykälää voimakkaamman pelityylin ansiosta ja tasoitti maaotteluvoiton kukistamalla Celine Simunyun (WTA-923) 6-3, 6-2.

Pienen tauon jälkeen Suomen kärkipari Kulikova/Hietaranta otti kentän haltuunsa nelinpelissä. Nopean murron turvin suomalaiset ottivat hallinnan; Irlanti tuli kuitenkin sinnikkäästi tasoihin 4-4. Tästä eteenpäin nelinpelissä oli kuitenkin selvästi vahvempi pari ja sinivalkoisten riemuksi, se pari oli Kulikova/Hietaranta. Tärkeä voitto ja samalla maaotteluvoitto kirjattiin erin 6-4, 6-2.

”Oli hyvä päivä meiltä! Ei ollut helppoa, sillä tuuli oli erittäin vaikea. Mutta totuimme siihen ja nelinpelissä hallitsimme sen paremmin kuin vastustajat. Syötimme paremmin ja meidän koholyönnit olivat uskomattomia”, kommentoi Kulikova.

Kulikova kertoo viikon sujuneen hyvin, mutta peliesitystensä suhteen hänellä on vielä toivomisen varaa.

”En ole ollut parhaimmillani ja kentät eivät ole mieleeni, mutta olen tottunut. Erityisesti toinen ja kolmas peli ovat olleet jo paljon parempia kuin ensimmäinen. Ja nyt olemme Lauran kanssa pelanneet nelinpeliä ja tottuneet toisiimme, eli olemme valmiita viimeiseen otteluun.”

Kypros ja Irlanti pelaavat toisiaan vastaan perjantaina klo 11.00 alkaen. Turnaus päättyy Suomen ja Kyproksen kohtaamiseen lauantaina klo 11.00. Ottelu on Suomen omissa käsissä Irlanti-voiton myötä, eli voitto Kyproksesta takaa nousun II-ryhmään.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Palm ja Lassila… →