Suomi taipui Georgialle – ”En voisi olla ylpeämpi joukkueesta – käsissäni on tulevaisuuden joukkue”

7.2.2020  |  20:37  |  Artikkeli, Raportit

Suomen naisten maajoukkue, Cinia Fed Cup Team Finland, oli lähellä toistaa viime kevään temppunsa. Tällä kertaa nousukarsinnassa oli kuitenkin taipuminen Georgialle 1-2.

Toinen nousijoukkue on Tanska, joka voitti Tunisian 2-1.

FINAALIPÄIVÄN KUVAGALLERIA

Kulikova otti Suomelle avausvoiton – Orpana antoi kaikkensa häviössään

Ensimmäisenä kentälle astelivat maiden kakkospelaajat Anastasia Kulikova (WTA-526) ja Ekaterine Gorgodze (WTA-205). Molemmat pelaajat olivat voittaneet kaikki alkulohkon ottelunsa, joten ennakkoasetelmat avausottelulle olivat herkulliset.

Ottelun alussa georgialainen pääsi yrittämään murtoa, mutta Kulikova kesti paineen. Tasaisen alun jälkeen suomalainen laittoi uuden vaihteen silmään ja otti murron erän viidennessä pelissä. Kulikova otti erän loputkin pelit ja eteni erävoittoon 6-2.

Myös toisen erän alussa Kulikovan painavat peruslyönnit upposivat vastustamattomasti kenttään. Suomalainen eteni nopeasti tuplamurrolla 4-1 johtoon. Georgialainen sai vielä yhden murron takaisin, mutta ei voinut vahvemmalleen mitään. Kulikova vei Suomen 1-0 johtoon eräluvuin 6-2, 6-4.

– Kiitos yleisölle, oli uskomattoman hienoa pelata kotiyleisön edessä. Tänään minulla oli todella hyvä päivä. Vastustaja oli hyvä – en tiedä olisinko voittanut häntä muualla kuin täällä kotikentällä, kertoi Kulikova.

Ykköspelaajien ottelussa Oona Orpana (WTA-479) lähti haastamaan georgialaisten kärkeä Mariam Bolkvadzea (WTA-162). Bolkvadze aloitti vahvasti ottaen heti murron ja siirtyi 3-0 johtoon. Erän seitsemännessä pelissä raivoisan kotiyleisön tuen saattelemana otti Orpana murron takaisin. Heti perään suomalainen piti syöttönsä ja mursi uudelleen. Orpana syötti erävoitosta, mutta georgialainen mursi kuitenkin takaisin. Lopulta Bolkvadze nappasi vuoristoratamaisen erän itselleen 7-5.

Toisen erän kahdeksaan ensimmäiseen peliin nähtiin neljä murtoa – murrot tasattiin pelaajien kesken ja tilanne oli 4-4. Bolkvadze piti seuraavaksi syöttövuoronsa ja suomalaisten harmiksi hän mursi heti perään Orpanan syötön. Näin maaottelu meni tasoihin 1-1.

– Kaikkeni annoin kentälle. Pelasin mielestäni hyvin ja meillä oli korkeatasoinen ottelu, jossa oli lopulta hyvin pienet marginaalit. Totta kai harmittaa etten pystynyt voittamaan. Kuitenkin kuten sanoin, niin kaikkeni annoin ja yritin, kommentoi Orpana.

Ratkaisevan nelinpelin vei Georgia

Suomi laittoi ratkaisevaan nelinpeliin parin Kulikova/Laura Hietaranta. Georgialaiset asettivat kentälle duon Gorgodze/Oksana Kalashnikova.

Ottelu sai räjähtävän alun, kun murtoja nähtiin puolin toisin. Georgia oli viiden pelin jälkeen murron edellä luvuin 3-2. Tämä murron johto piti erän loppuun saakka ja erävoitto kirjattiin Georgialle 6-4. Myös toinen erä oli tasainen, mutta siinäkin georgialaiset olivat hieman etevämpiä ja kirjasivat otteluvoiton itselleen 6-4, 6-3.

– En voisi olla ylpeämpi joukkueesta – käsissäni on tulevaisuuden joukkue. Kaikki pelasivat todella hienosti ja loppuun asti yritettiin. Totta kai harmittaa, kun pääsimme näin lähelle. Täytyy kuitenkin muistaa, että meillä oli vastassa maailmanluokan joukkue, kommentoi kapteeni Emma Laine.