Suomi päätti Billie Jean King Cup -turnauksen 3-0 voittoon Kyproksesta

24.6.2023  |  18:31  |  Raportit

Kuvassa vasemmalta: Emma Laine, Stella Remander, Laura Hietaranta, Anastasia Kulikova, Milla Kotamäki ja Ella Haavisto.

Maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, päätti lauantaina Euroopan III-ryhmän turnauksen sijoitusotteluun 3-4 sijoista. Tuloksena oli 3-0 voitto Kyproksesta. Suomen lopullinen sijoitus oli 11 maan turnauksessa siis kolmas. Nousukarsinnassa emäntämaa Pohjois-Makedonia voitti Armenian 2-1. Turnaus pelattiin Skopjessa 19.-24.6. 

Kaksinpelissä sijoitusottelun voiton varmistivat hyvillä otteillaan Laura Hietaranta ja Anastasia Kulikova. Nelinpelissä 3-0 voiton sinetöivät Ella Haavisto ja Stella Remander.

”Aina kiva lopettaa turnaus tietenkin voittoon. Lauralla oli tiukka peli. Tosi hyvin pelasi ja taisteli pitkän pelin. Anastasialla oli selvemmät numerot, mutta hänkin pystyi esittämään omaa parasta peliään tänään täällä Skopjessa. Nelinpeli oli tiukka kolmieräinen. Tosi kiva, että siitäkin tuli voitto niin päästään hyvillä mielin kotimatkalle, vaikka ei nousua ei tällä kertaa tullutkaan”, kertoi pelipäivän tunnelmista kapteeni Emma Laine.

Suomi pelasi kokonaisuudessaan vahvan turnauksen. Tuloksena viisi 3-0 voittoa ja yksi 1-2 tappio turnauksen lopulta voittaneelle Pohjois-Makedonialle. Nousu Euroopan II-ryhmään jäi kuitenkin saavuttamatta.

”Pienestä on kiinni kyllä erot täällä. Nousua lähdettiin hakemaan, mutta ihan ei siinä onnistuttu. Kaikkemme kyllä annettiin eli sen puolesta ei jäänyt mitään jossiteltavaa,” kommentoi Laine turnausta kokonaisuutena.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Seuraavan kerran naisten maajoukkue pelaa Billie Jean King Cupia vuonna 2024. Pelit jatkuvat siis tämän vuoden tapaan Euroopan III-ryhmässä. Tieto turnauksen ajankohdasta sekä pelipaikasta selvinnevät alkuvuodesta 2024.

Suomi – Kypros 3-0 

Anastasia Kulikova – Maria Constantinou 6-1, 6-1

Laura Hietaranta – Daria Frayman 5-7, 6-4, 6-0

Ella Haavisto/Stella Remander – Anna Demirtzi/Constantinou 4-6, 6-3, 6-2

BILLIE JEAN KING CUP KOTISIVUT (turnausta ei livestreamata, livescore oheisessa linkissä)

TUTUSTU KATTAVAAN TURNAUSENNAKKOON

LOHKO B 

19.6. Suomi – Azerbaidžan 3-0

20.6. Suomi – Moldova 3-0

21.6. Suomi – Pohjois-Makedonia 1-2

22.6. Suomi – Albania 3-0

23.6. Suomi – Islanti 3-0

SIJOITUSOTTELU, SIJAT 3-4

24.6. Suomi – Kypros 3-0 (sijoitusottelu, sijat 3-4)

Jaa:

Seuraava uutinen: Vierumäki toimii ensimmäistä… →