Suomi otti 2-1 johdon Davis Cupissa

7.4.2007  |  00:00

Ketola ja Nieminen voittivat nelinpelin neljässä erässä

Kyproksen ja Suomen välisessä Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelussa oli lauantaina vuorossa nelinpeli. Perjantaina kummankin maan ykköset olivat voittaneet toisen maan kakkospelaajat ja oltiin tasatilanteessa 1-1.
Nelinpelissä Kyprosta edustivat Marcos Baghdatis ja Photos Kallias, Suomea Jarkko Nieminen ja Tuomas Ketola. Pelattiin jälleen loppuunmyydyllä Kyproksen kansallisen tenniskeskuksen keskuskentällä. Ottelu alkoi tunnin aiottua myöhemmin, kun öisen sateen jälkiä kuivailtiin aamupäivä.
Nelinpelistä tuli juuri sellainen kuin se on Davis Cupissa parhaillaan: äärimmäisen jännittävä, tilanteiltaan vaihteleva ja yleisön äänekkäästi kannustama.
Baghdatis ja Kallias hallitsivat ottelun alkua ja veivät ensimmäisen erän 6-4. Erässä nähtiin kolme syötön murtoa, vain Kallias ei menettänyt syöttöään. Suomalaisilla oli tosin kaksi kertaa murtopalloja, mutta he eivät niissä onnistuneet. Pallo tuntui onnekkaammin pomppivan kyproslaisille.
Toisessa erässä Ketola ja Kallias menettivät syöttönsä peräperää, mutta sitten edettiin aina 6-6:een ja pelattiin tie-break. Kyproslaiset johtivat sitä jo 6-1 ja olivat vain pisteen päässä erävoitosta, kun tie-breakin tilanne ykskaks kääntyi. Suomi voitti seitsemän pistettä putkessa, ne kaikki päättyivät Baghdatisin virheisiin. Hän löi kaksi kertaa pitkäksi, kaksi kertaa leveäksi, kerran verkkoon, kerran ei saanut Niemisen häntä kohti lyömään palloa takaisin ja viimeisen pisteen pisti pitkäksi. Tie-break kirjattiin Suomelle 8-6.
Kyproslaiset eivät tästä toipuneet, mutta eivätpä suomalaiset sitä sallineetkaan. Kaksikko vei kolmannen erän 30 minuutissa 6-2 ja neljännen erän 6-3.
-Kyllä oli tiukka ottelu, mutta tie-breakin voittoon nouseminen ratkaisi, totesi Jarkko Nieminen ottelun jälkeen. – Kahdessa ensimmäisessä erässä ei osattu hyödyntää murtomahdollisuuksia, he puolestaan onnistuivat omissaan.
-Ihan hurjasti tuli itseluottamusta tie-breakista, myönsi Jarkko.
Tuomas Ketola harmitteli, että peli käynnistyi hänen osaltaan hitaasti.
-Sain jalat liikkeelle vasta puolentoista erän jälkeen, sanoi Tuomas. – Sen jälkeen pelasinkin hyvin.
Myös kapteeni Joakim Berner kiitteli kaksikkoaan.
-Puolen toista erän jälkeen Tuomas pelasi kuin enkeli, sanoi Berner. – Ottelun alussa meille tuli virheitä, mutta kyllähän tie-breakin voitto vei kyproslaisilta kaiken energian. Kun meidän joukkueemme vain paransi peliä, oli kentällä yksi joukkue olla oli "tulta".
Tuomas Ketolan selkälihas venähti neljännessä erässä, mutta hän pystyi kuitenkin jatkamaan ottelun loppuun. Ottelu kesti 2 tuntia 58 minuuttia.
Suomi lähtee näin 2-1 johdossa kahteen jäljellä olevaan otteluun. Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa klo 11 kohtaavat joukkueiden ykköset, Jarkko Nieminen ja Marcos Baghdatis, sen jälkeen pelaavat kakkoset Timo Nieminen tai Juho Paukku ja Kyproksen Photos Kallias.
-Kyproksen voitettava molemmat ottelut. Odotan omasta ja Marcoksen pelistä tiukkaan. Minun pitää pelata hyvin, että voitan hänet, mutta olen hyvässä kunnossa ja peli kulkee. Lähden siihen luottavaisena, totesi Jarkko Nieminen.

Seuraava uutinen: Baghdatis kukisti Jarkko… →