J.Nieminen helppoon voittoon

6.4.2007  |  16:00

Kypros-Suomi Davis Cup 1-1

Kyproksen ja Suomen välinen Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän 1.kierroksen ottelu Nikosiassa päättyi ensimmäisen pelipäivän jälkeen tasatilanteeseen 1-1. Suomen ykköspelaaja Jarkko Nieminen kukisti helposti Kyproksen kakkospelaaja Photos Kalliasin luvuin 6-1, 6-3, 6-1. Kahden vasurin ottelu kesti tunnin ja kolme varttia.
Kypros-Suomi –ottelun ensimmäinen päivä meni käsikirjoituksen mukaan, sillä yleisesti uskottiin, että maitten ykköset, top 20:n pelaajat Nieminen ja Baghdatis, voittivat ottelunsa. Juho Paukku oli huomattavasti lähempänä yllätystä kuin Photos Kallias.
-Kallias oli hyvä jaloistaan, varsinainen juoksukone, ja hänellä oli aggressiivinen kämmen, analysoi Jarkko vastustajaansa. – Kahden vasurin ottelussa tulee usein pitkiä kämmenkrossiralleja. Niin nytkin.  
Jarkko oli tyytyväinen eränumeroihin, toista erää lukuun ottamatta.
-Toisen erän alussa sain heti murron, sitten keskittymiseni herpaantui hetkeksi, ja Kallias sai pari geimiä. Olen kuitenkin hyvässä kunnossa ja pystyin lisäämään uuden vaihteen tarvittaessa. Taisin olla parikin kertaa 0-40 tappiolla, mutta voitin pelin.
Myös joukkueen kapteeni Joakim Berner oli tyytyväinen pelureittensa otteisiin, vaikka näki, että Juho Paukulla olisi ollut mahdollisuus jopa yllätykseen heikosta alusta huolimatta.
-Juho ohjasi ajoittain peliä ja pisti Baghdatisin juoksemaan. Jarkko syötti omassa ottelussan mainiosti ja teki sen, mitä pitikin. Hän on koko viikon pelannut harjoituksissa käsittämättömän hyvin, joten suhtaudun hyvin luottavaisesti sekä lauantain nelinpeliin että koko maaotteluun. Luotan myös Tuomas Ketolaan Jarkon parina.
Lauantaina Nikosiassa pelataan klo 11 alkaen nelinpeli, jossa Ketola/Nieminen pari saa vastaansa Baghdatisin ja Kalliasin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi otti 2-1… →